• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Seyit Tahir Dede'nin hüzünlü bayrak nöbeti
Yaşam
Yayınlanma: 29 Haziran 2023 - 09:36

Seyit Tahir Dede'nin hüzünlü bayrak nöbeti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 38 yıl boyunca bayrak nöbeti tutan ve Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe'nin vefat etmesi ile birlikte bayrak nöbetini devralan eşi Seyit Tahir Öztepe, hüzünlü bir bayram yaşadı.

Yaşam
29 Haziran 2023 - 09:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 38 yıl boyunca bayrak nöbeti tutan ve Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe'nin vefat etmesi ile birlikte bayrak nöbetini devralan eşi Seyit Tahir Öztepe, hüzünlü bir bayram yaşadı.

Yüksekova ilçesinin Suüstü köyünde yaşayan ve Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan 80 yaşındaki Gülşen Öztepe ile eşi Seyit Tahir Öztepe, 38 yıldır evlerinin 150 metre ilerisindeki tepeye diktikleri Türk bayrağı için nöbet tutuyordu. Vatan sevgisi ve bayrağa olan saygısıyla tanınan Öztepe, tüm zorluklara karşı 38 yıldır evinin yanında bulunan ve 'Zirve Tepe' olarak adlandırılan noktada dalgalanan Türk bayrağı nöbetini tuttu.

Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren ve 38 yıldır nöbet tuttuğu Türk bayrağının karşısında toprağa verilen Gültepe'nin eşi Seyit Tahir Öztepe, bu bayram tek başına bayrak nöbeti tutma hüznünü yaşadı. Sağ olduğu sürece Türk bayrağını dalgalandıracağını ifade eden Öztepe, 38 yıl boyunca eşi ile nöbet tuttuğu bayrak tepede, sevincini kutladığı kurşunların boş kovanlarını da hatıra olarak bıraktı.

"Hepimiz Türk bayrağını korumak zorundayız"

Yaşadığı sürece bu dağlarda Türk bayrağını indirmeyeceğini belirten Seyit Tahir Öztepe, "Bu bayrak burada 38 yıldır dalgalanıyor. Biz vatanımıza bağlıyız. Bu bayrak vatanın bayrağı ve bizim bayrağımızdır. Bizim kanımızdan oluştuğu için bunu korumak mecburiyetindeyim. Allah'ın izniyle biz sağ kaldığımız müddetçe bu bayrağı kimse elleyemez. Bu bayrak hiç kimsenin babasının malı değil. Türkiye Cumhuriyetinin malıdır, milletin malıdır. Bu vatanda bölünme diye bir şey yoktur. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu ay yıldız bayrağın altında toplanmışız ve ay yıldız bayrağı korumak zorundayız" dedi.

"Eşime yaşadığım sürece bu bayrak dalgalanacak sözünü verdim"

Bayrağın 1984 yılında tepeye dikildiğini belirten Gültepe, "Devlet büyüklerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız ve paşalarımız bize hep destek verdi. Bu bayrağı yıllar önce tepeye diktik. Bayrağa benden çok eşim sahip çıktı. Kimsenin dokunmasına izin vermedi. Eşimi bir sene oluyor kaybedeli. Devlet büyüklerimiz beni yalnız bırakmadı, acımı paylaştılar. Yaşadığım süre boyunca bu bayrak dalgalanacak. Bu görevi çocuklarım benden devralacak. Tehditlere hiçbir zaman boyun eğmedik. Eşim Türkiye sevdalısıydı. Her zaman bayrağa sahip çıkmamızı istedi. Onun vasiyetini yaşatmak için yaşadığım sürece yerine getireceğim. Ben de 38 yıl aradan sonra onsuz bu bayram bayrak nöbetini tutuyorum ve tutmaya da devam edeceğim. Onun olmamasının hüznünü yaşıyorum. Allah rahmet eylesin çok iyi bir kadındı, cesaretli bir kadındı. Ben ona söz verdim. Yaşadıkça bu bayrak ebediyen dalgalanacak" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Nilüfer'de engeller sevgi ile aşılıyor
Nilüfer'de engeller sevgi ile aşılıyor
İnegöl'deki gizemli mezarın sırrı yıllardır çözülemiyor
İnegöl'deki gizemli mezarın sırrı yıllardır çözülemiyor
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Samsun'da genç nüfus oranı yüzde 13,6 oldu
Görme engelli santral memuru hafızasıyla hayran bırakıyor: Bin 500 numarayı ezbere biliyor
Görme engelli santral memuru hafızasıyla hayran bırakıyor: Bin 500 numarayı ezbere biliyor
Son Haberler
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri...
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara karıştı
Park halindeki 5 otomobile çarpan sürücü aracını bırakarak kayıplara...
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca sıcak çorba ikramı
Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine final haftası boyunca...
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Trafik kazalı sosyal dolandırıcılık
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Şarampole devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı
Başiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi sil baştan yenileniyor
Başiskele Hoca Ahmet Yesevi Caddesi sil baştan yenileniyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi