• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. "Sıcak hava vajinal enfeksiyona neden olabilir"
Sağlık
Yayınlanma: 05 Haziran 2023 - 09:31

"Sıcak hava vajinal enfeksiyona neden olabilir"

Sağlık
05 Haziran 2023 - 09:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Sıcak hava vajinal enfeksiyona neden olabilir"
Sıcak havaların jinekolojik hastalıklara sebep olacağini ifade eden Op. Dr. Ayşegül Kalın Ayçiçek, "Sıcak havalarda artan terleme, vajinadaki ph dengesini bozabilir ve bakteriyel vajinoz riskini artırabilir" dedi.

Yaz aylarında aşırı terlemenin jinekolojik hastalıkları beraberinde getirebileceğini vurgulayan Emsey Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Kalın Ayçiçek, dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

"SICAK VE NEMLİ ORTAMLAR MANTAR ENFEKSİYONU RİSKİNİ ARTIRABİLİR"

Yaz aylarının sıcak ve nem nedeniyle jinekolojik hastalıklar için en verimli dönemlerden biri olduğunu söyleyen Op. Dr. Ayçiçek, "Yaz aylarında sıcak ve nemli ortamlar mantar enfeksiyonu riskini artırabilir. Vajinada artan kaşıntı, yanma, beyaz akıntı ve hassasiyet oluşabilir. Sıcak havalarda artan terleme, vajinadaki ph dengesini bozabilir ve bakteriyel vajinoz riskini artırabilir. Bu enfeksiyonda da balık kokusunu andıran kötü kokulu akıntı, kaşıntı ve tahriş görülebilir. Yaz aylarında hijyen kurallarının uyulmadığı deniz ve havuz aktiviteleri mesane enfeksiyonları riskini artırabilir. Bu enfeksiyonda ise sık idrara çıkma, idrar yaparken ağrı, idrarda kan görülmesi gibi belirtiler ortaya çıkabilir" diye konuştu.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Yaz aylarında vajinal enfeksiyonlardan kaçınmak için hijyenik koşullara dikkat etmek gerektiğini söyleyen Op. Dr. Ayçiçek, "İç çamaşırının pamuklu olması ve günlük olarak değiştirilmesi, vücudu sıkan ve havasız bırakabilecek, dar kıyafetler giymekten kaçınılması, denizden çıktıktan sonra ıslak olan mayo ve bikinilerin değiştirilmesi gibi önlemler, vajinal sağlığı koruyarak rahat bir yaz geçirilmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte, herhangi bir enfeksiyon belirtisi fark edilmesi durumunda kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması gerekir" dedi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Elazığ'da Emzirme Haftası etkinliği
Elazığ'da Emzirme Haftası etkinliği
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: "Türkiye 40 ülkeye solunum cihazı ihraç eden bir ülke konumuna geldi"
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: "Türkiye 40 ülkeye solunum cihazı ihraç eden bir ülke konumuna geldi"
Selendi'de anne adaylarına bilinçli doğum eğitimi
Selendi'de anne adaylarına bilinçli doğum eğitimi
Selendi Devlet Hastanesi'nde yeni yönetim dönemi
Selendi Devlet Hastanesi'nde yeni yönetim dönemi
Son Haberler
Kanala uçan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Kanala uçan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
23. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı
23. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı
Tunceli'de gece kamerasında domuz ve ayı aynı anda görüntülendi
Tunceli'de gece kamerasında domuz ve ayı aynı anda görüntülendi
Sivas'ta motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 ağır yaralı
Sivas'ta motosiklet ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 2 ağır...
Uşak'ta belediye şirketlerinde sigortalı gösterilip Yalım'ın işletmelerinde çalışanlarına yönelik operasyonda 9 kişi tutuklandı
Uşak'ta belediye şirketlerinde sigortalı gösterilip Yalım'ın...
VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı
VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi