• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Silahla sırtından yaralayıp, öldüresiye dövdüler; 'Vurulduğunu bilseydim dövmezdim'
Asayiş
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 - 11:50

Silahla sırtından yaralayıp, öldüresiye dövdüler; 'Vurulduğunu bilseydim dövmezdim'

Asayiş
10 Kasım 2023 - 11:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Silahla sırtından yaralayıp, öldüresiye dövdüler; 'Vurulduğunu bilseydim dövmezdim'

SİVAS'ta Mesut Özer'i (32), patates tarlasının kiralanması konusunda çıkan tartışmada tabanca ile sırtından vurarak yaraladıktan sonra yerde de darbeden tutuklu 2 sanıktan İsmail Akın (31), "Mesut Özer'in köyde bulunduğumuz evi kurşunlaması sonucu bu olay yaşandı. Olay esnasında da ben silahı çekip bize ateş edecek sandım. Ben göğüs ya da baş kısmına hedef almadım. Vurulduğunu anlamadım. Kendimi koruma amaçlı yaptım" dedi. Diğer sanık Ruşen Yıldız (45) ise "Vurulduğunu bilseydim dövmezdim. Bizim birini öldürmek gibi bir amacımız olmadı" diye konuştu.

Olay, 20 Mayıs günü Hafik ilçesine bağlı Çınarlı köyünde meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Mesut Özer ile Ruşen Yıldız ve İsmail Akın, tatil için ayrı araçlarla Çınarlı'ya geldi. Ruşen Yıldız ve İsmail Akın, patates tarlalarının kiralanması nedeniyle aralarında bir süredir husumet bulunan Mesut Özer'i gece saatlerinde telefonla arayarak konuşmak için çağırdı. Bir süre konuşan taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Ruşen Yıldız, iddiaya göre Mesut Özer'e kafa attı. İkili arasında yaşanan kavga sırasında ise Ruşen Yıldız'ın yanında bulunan İsmail Akın, montunun sağ cebine sakladığı tabancayı çıkararak, Mesut Özer'in sırtına 2 el ateş etti. Yere düşen Özer'i, İsmail Akın ile Ruşen Yıldız uzun süre darbetti. Şüpheliler daha sonra araçla kaçtı. Yaşanan o anlar ise köydeki güvenlik kamerasına yansıdı. Köylülerin yardımıyla Mesut Özer, ağır yaralı olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada 1 hafta yoğun bakımda tedavi altına alınan Özer, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edildi. 

Şüpheliler, 4 Ağustos günü kendi istekleriyle teslim olarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheliler hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan Sivas Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Şüpheliler, ilk kez hakim karşısına çıktı.

'VURULDUĞUNU BİLSEYDİM DÖVMEZDİM'

Şüphelilerden Ruşen Yıldız, Mesut Özer'in kendilerine küfrettiğini söyleyerek, "Olaydan önce evimizin önünde biri küfredip tabanca ile ateş açtı. Bunu yapanın Mesut Özer olduğunu öğrendim. Kendisini telefonla aradım. 'Neden böyle bir şey yaptın' diye sordum. Mesut bana 'bu köyde benden başka kimse iş yapamayacak' dedi. Küfür ve hakaretler etti. Daha sonra köyde gezinirken karşılaştık ve kendisi ile konuşmaya çalıştım. Ben bir anda tabanca ile bana ateş edecek sandım ve ona kafa atmaya çalıştım. O da bana vuruyordu. Yanımdaki arkadaşım İsmail'de silah olduğunu bilmiyordum. Ben kendi silahımı eve bırakmıştım. Silah sesini duyunca İsmail'in havaya ateş açtığını sandım. Böyle bir şey olmasını istemezdim. Vurulduğunu bilseydim dövmezdim. Bizim birini öldürmek gibi bir amacımız olmadı. Vurulduğunu bile anlamadık" dedi. 

'KENDİMİ KORUMA AMAÇLI ATEŞ ETTİM'

İsmail Akın ise evlerinin kurşunlanması sonucu bu olayın yaşandığını iddia ederek, "Olay esnasında tabancam doluydu. Ben Mesut'un bize ateş edeceğini düşündüm. O yüzden bacaklarına ateş ettim. Ben göğüs ya da baş kısmına hedef almadım. Bize sürekli küfrediyordu. Kendimi koruma amaçlı yaptım. Vurulduğunu anlamadım, beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından Ruşen Yıldız ve İsmail Akın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Filistin Başbakanı Iştiyye ile Paris'te görüştü
Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Filistin Başbakanı Iştiyye ile Paris'te görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi