• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sinan Ateş davası avukat beyanlarıyla devam ediyor
Asayiş
Yayınlanma: 03 Temmuz 2024 - 14:41
Güncelleme: 03 Temmuz 2024 - 15:37

Sinan Ateş davası avukat beyanlarıyla devam ediyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edildi.

Asayiş
03 Temmuz 2024 - 14:41
Güncelleme: 03 Temmuz 2024 - 15:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da duruşmada yer aldı.

Mahkeme başkanı duruşmayı izleyen siyasetçilere uyarıda bulunarak duruşma düzenini bozmaları durumunda bunun "siyasi bir müdahale" olarak kabul edileceğini vurguladı. Ardından yargılamanın sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edeceğini belirten başkan, tutuklu sanık Eray Özyağcı'nın avukatına söz verdi.

"Yaralanan Sinan Ateş'e yardım edeceklerine silahları kaçırıyorlar"

Tetikçi sanık Eray Özyağcı'nın avukatı Ziynettin Aktürk, Sinan Ateş'in otopsi raporunda çelişkiler olduğunu belirterek Ateş'in kafa ve batın bölgesindeki atışların başkası tarafından yapıldığını iddia etti. Suikast sırasında Ateş'in yanındaki arkadaşlarına da dikkat çeken avukat, "Yaralanan Sinan Ateş'e yardım edeceklerine silahları kaçırıyorlar. Sebebi nedir? Bu niye irdelenmedi?" diyerek suç vasfı değiştirilip Eray Özyağcı'nın 'silahla kasten yaralamadan' ek ifadesinin alınmasını istedi.

Avukat Mahkeme heyetinden, Sinan Ateş'in kaç telefonunun bulunduğunun araştırılmasını ve bunun ortaya çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı son sanık Umut Ersoy'u dinlemesinin ardından avukatlara tekrardan söz vereceğini belirtti. Olay öncesinde azmettirici Doğukan Çep'i taşıyan taksici olduğu için 'eyleme yardım etmek' suçundan yargılanan Ersoy, "Polis beni suçumu belirtmeden aldı. Pendik Karakolu'na götürüldüm ve 10-15 polis memuru tarafından dövüldüm. İddianame çıkana kadar neyden suçlandığımı bilmiyordum. Beratımı talep ediyorum" dedi.

Sanık Vedat Balkaya'nın avukatı Cem Ali Kılıç, Balkaya'nın eylemi yaralama olarak bildiğini belirterek, "Müvekkilim ağırlaştırılmış yaralamadan ceza alabilir. Bu durumda da 'ortak' değil, yardım eden olarak yargılanabilir. Balkaya'ya eylem hakkında bilgi verilmiyor" dedi.

Şikayetçi Bozkurt'un yaralanmasına yönelik suç istinadına ilişkin avukat Kılıç, "Bozkurt'un olay günü silahlı olacağını bırakın müvekkilimin, Özyağcı bile bilemezdi. Ani durumlarda eylemde fikir birliğinin oluşturulamayacağına yönelik etkin yargı kararları vardır" diye konuştu.

Tolgahan Demirbaş'ın avukatı Murat Ofli, "Her ne kadar iddianamede suçun adı ve sevk maddesi yazılı olsa da Eray'ın bindiği aracın, müvekkilin aracı olmadığı sabit. Aracın plakası, rengi, şoförü sabitken sanki müvekkilimin aracına binmiş gibi PTS kayıtlarından böyle bir değerlendirme yapılmıştır. Dosyada gösterilen araç müvekkilin aracı değildir. BTK raporunda olayın olduğu sırada müvekkil bahçededir. Müvekkilimin o saatte bahçede olduğunu hem PTS kayıtları hem bahçede yatılı olarak kalan çobanın beyanı hem de bahçede çalışan yabancı uyruklu çalışanların beyanlarından anlaşılmaktadır. Bilirkişi raporunu kabul etmemiz mümkün değildir. Olayın faili Ankara'ya nasıl geldiyse Ankara'dan ayrılışını da aynı şekilde planlayabilecek kapasitede olduğu bellidir. Müvekkilimin ona yardım etmesi söz konusu değildir. Bahçedeki çobanın, çorbacının ve yabancı uyruklu çalışanların dinlenmesini istiyoruz. PTS kayıtlarının detaylı şekilde dosyaya katılmasını istiyoruz. 18 aydır tutuklu bulunan müvekkilimin de tahliye edilmesini bekliyoruz" beyanında bulundu.

Duruşmaya 1 saat ara verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Kazakistan'da toplanacak
TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Kazakistan'da toplanacak
Denizli'de Gençlik Haftası kutlamaları başlıyor
Denizli'de Gençlik Haftası kutlamaları başlıyor
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram tatili için son günlerden umutlu
Diyarbakır Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde firmalar bayram...
Ankara'da okul, öğretmen ve öğrenciler bir platformda buluştu
Ankara'da okul, öğretmen ve öğrenciler bir platformda buluştu
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye çıktı
Denizli'de el sanatları kursiyerlerinin el emeği eserleri görücüye...
Otomobille 2 motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Otomobille 2 motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi