• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Sındırgı'da temiz çevre etkinlikleri gerçekleşti
Çevre
Yayınlanma: 07 Haziran 2023 - 14:29
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 14:31

Sındırgı'da temiz çevre etkinlikleri gerçekleşti

Sındırgı'da Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri Haftasında ilkokul öğrencileri, Sındırgı Belediyesi personeli, bir madencilik şirketi Çaygören barajında atık toplama etkinliği düzenledi.

Çevre
07 Haziran 2023 - 14:29
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 14:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sındırgı'da temiz çevre etkinlikleri gerçekleşti
Sındırgı'da Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri Haftasında ilkokul öğrencileri, Sındırgı Belediyesi personeli, bir madencilik şirketi Çaygören barajında atık toplama etkinliği düzenledi.

Yeşile ve çevre bilincini aşılamaya önem veren doğal şehir unvanlı Sındırgı Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütülecek ve 5 Haziran'da başlayan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde alternatif programlar gerçekleştiriyor.

Bütün projelerde sıfır atık ilkesini benimseyen Sındırgı Belediyesi geri dönüşüm konusunda da Akpınar Yaşam Merkezinde başarılı projeler gerçekleştiriyor. Gazeteden, plastiğe, birçok atık kadınların ellerinde şekillenerek sanat eserine dönüşüyor.

Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı ve bir madencilik şirketi işbriliği ile çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte belediye başkanı Ekrem Yavaş öğrencilerle birlikte hem atık topladı, hem de çeşitli bilgiler verdi. Çevre duyarlılığını arttıracak etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceği belirtildi. Temiz Deniz, Temiz Çevre " başlığı altında ilçenin denizi andıran Çaygören Barajı çevresinde ilçe kaymakamı Zafer Oktay, belediye başkanı Ekrem Yavaş öğrenciler ve personel ile birlikte atıkları topladı. Her atığın çöp olmadığı, doğanın temiz kalması gerekliliği vurgulandı.

İlçe kaymakamı Zafer Oktay, bu tür etkinliklerin çevre duyarlılığını arttırmak için önemli olduğunu, Sındırgı'da tüm kurumların temiz çevre için çalıştığını, vatandaşların da daha duyarlı olarak katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Öğrenci Ahmet Fadıl Zarifgil "Lütfen çevremizi temiz tutalım piknik yaptığımızda yerlerde çöplerimizi poşetlere koyup çöp kutularına atalım. Lütfen çevreye saygılı olalım. Biz bu gün buraya birkaç sınıfla birlikte çöpleri toplamaya geldik ve gördük ki bazı şişeleri kırmışlar ve onlar insanların ayaklarına batabilir. Eğer piknik yapmaya geliyorsak doğayı kirletmeyelim bir poşet alıp çöplerimizi o poşete biriktirelim burada birkaç tane çöp kovası var onların içine atabiliriz" dedi.

Çevreyi kirlettiğimiz için utanıyorum

Etkinliğe katılan öğrenci Melih Gökay çevredeki kirliliği görünce "İlk önce biz böyle çevreyi kirlettiğimiz için çok utanıyorum. Doğaya girdiğimizde ne kadar çöp attığımızı ve çevreyi ne kadar kirlettiğimizi anlıyoruz. Kendimiz artık geri dönüşümlere ya da çöp kutularına o çevredeki pislikleri atabiliriz" dedi.

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü Nuh Yüksel Özdemir "Bu gün burada 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasında çevreye duyarlılığı konusuna dikkat çekmek ve gelecek nesillere yaşanabilir, sürdürülebilir bir çevre bırakma amacı ile toplanmış bulunmaktayız. Sındırgı Belediyesi olarak geleceğimizi teminat altına almak" dedi.

Doğal şehre yakışır bir temiz çevre, geleceğe güzel bir ilçe bırakma sözlerini her fırsatta dile getiren ve projelerinde yer veren Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "Bu gün dünya çevre günü özellikle 5-9 Haziran tarihlerinde Dünyada çevre günü olarak kutlanıyor. Bizlerde Turizmle büyüyen bir doğal şehiriz ve doğal şehrin doğa ve doğallığını korumak en büyük vazifemiz. Bu gün maden şirketi desteği ile öğrencilerimiz, öğretmenlerimizi çay gören barajına topladık ve bir çevreyi temizledik. Bizde bu sebeple diyoruz ki Dünya bizim kocaman evimiz, evimizi nasıl kirletmiyorsak çevremizi de kirletmeyelim" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Rize'de karla kaplı yayla yolları tek tek ulaşıma açılıyor
Rize'de karla kaplı yayla yolları tek tek ulaşıma açılıyor
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Marmaris'te iklim dayanıklılığı için yeni adım
Koçarlı'da çilek bahçelerinde pestisit denetimi
Koçarlı'da çilek bahçelerinde pestisit denetimi
Son Haberler
Mehmetçiklerin mektupları Samsunlu öğrencilerle buluştu
Mehmetçiklerin mektupları Samsunlu öğrencilerle buluştu
Erzurum'da mini dünya kupası etkinliği
Erzurum'da mini dünya kupası etkinliği
İlkokul öğrencilerine gıda israfının önlenmesi, balığın faydaları ve beslenme eğitimi verildi
İlkokul öğrencilerine gıda israfının önlenmesi, balığın faydaları...
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Sokak köpeklerinin saldırdığı 7 yaşındaki çocuk korku dolu anlar yaşadı
Sokak köpeklerinin saldırdığı 7 yaşındaki çocuk korku dolu anlar...
Kuzey Koreli hacker grubu Güney Koreli siyasetçilerin e-postalarını hedef aldı
Kuzey Koreli hacker grubu Güney Koreli siyasetçilerin e-postalarını hedef aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi