• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sinop'ta Trafik Haftası'nda farkındalık yürüyüşü
Yaşam
Yayınlanma: 07 Mayıs 2026 - 15:55
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 15:57

Sinop'ta Trafik Haftası'nda farkındalık yürüyüşü

Sinop'ta Karayolları Trafik Haftası kapsamında trafik bilincini artırmak amacıyla yürüyüş ve eğitim etkinliği düzenlendi.

Yaşam
07 Mayıs 2026 - 15:55
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 15:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sinop'ta Karayolları Trafik Haftası kapsamında trafik bilincini artırmak amacıyla yürüyüş ve eğitim etkinliği düzenlendi.

Sinop'ta Karayolları Trafik Haftası, trafik bilincini artırmak ve yaya güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen geniş kapsamlı bir programla kutlandı. Sinop Valiliği önünden başlayan yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı'na kadar devam etti. Meydanda oluşturulan özel etkinlik alanında çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verildi. Kurulan minyatür parkurda akülü arabaların direksiyonuna geçen öğrenciler, trafik jandarmaları gözetiminde sürüş yaptı. Trafik ışıkları, yaya geçitleri ve levhaların bulunduğu pistte çocuklara durma, geçme ve yaya önceliği kuralları eğlenceli bir şekilde aktarıldı. Etkinlikler kapsamında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube ekipleri tarafından bilgilendirme stantları açıldı. Trafik denetimlerinde ve uygulamalarda kullanılan radar cihazları, alkolmetreler ve diğer teknik ekipmanlar tek tek tanıtıldı. Cihazları yakından inceleyen öğrenciler, görevli personelden trafik güvenliğinin nasıl sağlandığına dair bilgi aldı.

"Emniyet kemeri ölümlü kazaları yüzde 60 engelliyor"

Programda açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Özarslan, trafik kazalarındaki insan faktörüne ve koruyucu ekipman kullanımına değinerek, "Trafik kazalarının en büyük nedenlerinden birinin insan kaynaklı olduğu yapılan araştırmalarda gözüküyor. Özellikle emniyet kemeri takıldığı zaman ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 40 ve yüzde 60 oranında ölümlü kazaların önüne geçilebiliyor. Motosikletlerde kask takıldığı zaman yüzde 40 ile yüzde 70 oranında ölümlü kazaların önüne geçilebiliyor. Otomobillerde emniyet kemeri, motosikletlerde de kask önemli bir altın kural. Yani bunları kullanmalıyız. Bizim şu anda Sinop'umuzda yaklaşık 85 bin 900 araç var. Bu araçlardan otomobillerde her sene ortalama geçen sene içinde benzer şekilde yüzde 8 artış var. Motosikletlerde ise yüzde 21. Malumunuz üzerine genelde topografik yapısı şehrimizin, il merkezimizin özellikle yollarımızın sınırlı kapasitesi. Dar bir alandayız. Yollarımızı daraltma, genişletme ve uzatma yönünde sorunlar yaşıyoruz. Oysa biraz önce belirttiğimiz gibi sürekli taşıt sayısında artış var. Bundan dolayı bizim rasyonel bir akılla, ortak akılla trafiği sağlıklı bir şekilde yönetmemiz lazım. Bunun için akıllı trafik yönetimine dönük bir çalışmayı daha önceden bahsetmiştim. Kalkınma ajansımızın şu anda yürüttüğü, valimiz koordinesinde paydaşlarımızın da beraber olduğu teknik bir çalışma devam ediyor. Uzman bir akademisyen grubu bu konuda raporlamalarını yapacak ve bizim akıllı trafik yönetimimizde ne yapabileceğimize dönük bize öneriler getirecek. Bu eylem planında mutlaka bize faydalı çözümler üretecektir. Bunları biz kamuoyuyla da paylaşacağız. Bizim arzumuz her zaman söylediğimiz gibi trafik kuralları insanlığın büyük acılarından, büyük travmalarından sonra ortaya konulmuş bilimsel kurallardır. Bir kural bir hayat, bir can kurtarır derken bakanlığımızın mottosu, ilkesi bunu demek istiyoruz. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Uymayanları ikaz edelim ve toplumsal bir trafik kültürü bilinci oluşsun. Böylece büyük acılar, büyük kayıplar yaşamayalım. Bu aldığımız tedbirler ve şu andaki eğitimler sayesinde bu acılarımızı, kayıplarımızı azaltabiliriz. Buna inanıyoruz. Bunun için okullarımızda yaygın bir şekilde gerek anaokulundan liselerimize kadar jandarma birimlerimiz, emniyetteki trafikten sorumlu birimlerimiz yaygın bir şekilde bu eğitimi yapıyorlar. Burada da gördüğünüz gibi bir farkındalık eğitimi yaptık" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Son Haberler
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Karabük Belediyesi kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor
Karabük Belediyesi kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi