• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Şırnak Cudi Cup Tenis Turnuvası'nda Türk sporcular şampiyon oldu
Spor
Yayınlanma: 26 Mayıs 2023 - 14:55
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 14:55

Şırnak Cudi Cup Tenis Turnuvası'nda Türk sporcular şampiyon oldu

Spor
26 Mayıs 2023 - 14:55
Güncelleme: 26 Mayıs 2023 - 14:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şırnak Cudi Cup Tenis Turnuvası'nda Türk sporcular şampiyon oldu

Şırnak'ta bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası'nda final karşılaşmaları oynandı. Finallerde tekli erkeklerde Çağan Çetin, tekli kızlarda ise Ayşe Bal rakiplerini eleyerek şampiyon oldu.

Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 2'si kapalı 4'ü açık kortta gerçekleştirilen, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, İran, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere'den 66 sporcunun katılımıyla 22 Mayıs'ta açılışı yapılan turnuvanın final maçı oynandı. Karşılaşmalarda tekli erkeklerde Çağan Çetin ve Kerem Genç, tekli kızlarda ise Ayşe Bal ve Alman Lina Freya Simonsen karşı karşıya geldi. Tekli erkeklerde Çağan Çetin, kızlarda ise Ayşe Bal şampiyon oldu.

Şampiyonlar için düzenlenen madalya törenine; Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Gençlik ve Spor il Müdürü Abdullah Ayar, sporcular ve tenis severler katıldı. Törende konuşan Vali Osman Bilgin, Şırnak denilince artık akıllara petrol ve sporun geldiğini ifade ederek, "Pazartesi günü ülkemizin gururu Gabar Dağı'nda açılışı yaptık. Çok şükür ki, artık Şırnak deyince her yönü ile her metre karesinde güzellikleri birlikte yaşıyor ve yaşatıyoruz. Gabar artık ülkemizin gururu. Gabar artık ülkemizin bağımsızlığının sembolü. Çok değil 1 yıl önce Gabar deyince akla sadece terör geliyordu. Ama bugün Gabar deyince ülkemizin bağımsızlığı akla geliyor. Petrol, spor akla geliyor. Bütün güzellikle aynı anda akla geliyor. Burada bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz Cudi Cup turnuvasının gelecek yıl adını Cudi-Gabar Cup yapıyoruz. Dolayısıyla biz Cudi ve Gabar Dağı'nın bu verimliliğini spordaki kardeşlik ile bir araya getirerek, ilimizin ve ülkemizin uluslararası arenadaki gücünü daha da artırıyoruz. Misafirlerimizin ilimizden mutlu ayrıldıklarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslararası arenadan gelen misafir devletlerin misafir oyuncularına ve ülkemizin her köşesinden tenise gönül veren sporcu ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Finalde şampiyon olan Ayşe Bal, organizasyonun çok güzel olduğunu ifade ederek, "Çok güzel bir organizasyon. Çok iyi olanaklar var. Finalde Alman rakibimle oynadım ve 6-2 ile 6-3'lük setler sonunda şampiyon oldum. Sergilediğim performanstan çok memnunum. Çok güzel oynadım. Umarım Şırnak'ta daha fazla organizasyonlar yapılır" diye konuştu.

Tekli Erkekler şampiyonu Çağan Çetin ise, şampiyon olduğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, "8 yaşımdan beri tenis oynuyorum. Severek oynuyorum. Cudi Cup güzeldi. Güzel bir organizasyon yapmışlar. Oyuncular da bence iyiydi. Güzel bir turnuva zorlu geçti. 32 rakibim vardı. Hepsini eleyerek finalde şampiyon oldum. Şampiyon olduğum için mutluyum" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra şampiyon sporculara kupa ve madalyaları verildi. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Başkan Saran ve yöneticilerden futbolculara veda yemeği
Başkan Saran ve yöneticilerden futbolculara veda yemeği
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde
Son Haberler
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kocaeli'de çatı katı alevlere teslim oldu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Kayıp olarak aranan 5 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Karaman'da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri
Karaman'da Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri
Diyarbakır'da AK Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı
Diyarbakır'da AK Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi