• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Şırnak'ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 03 Haziran 2026 - 16:43
Güncelleme: 03 Haziran 2026 - 17:13

Şırnak'ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı

Şırnak'ta Halk Eğitim Merkezlerinde verilen kurslarda yapılan çalışmalar, Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinde sergilendi.

Kültür-Sanat
03 Haziran 2026 - 16:43
Güncelleme: 03 Haziran 2026 - 17:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şırnak'ta "Hayat Boyu Öğrenme" sergisi açıldı
Şırnak'ta Halk Eğitim Merkezlerinde verilen kurslarda yapılan çalışmalar, Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinde sergilendi.

Şırnak'ta "Hayat Boyu Öğrenme" çerçevesinde merkez Beytüşşebap, Uludere, Cizre, Silopi, Cizre, İdil ve Güçlükonak ilçelerin Halk Eğitim Merkezi, Aile Destek Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri bünyesinde yapılan tüm çalışmalar Cumhuriyet Meydanında sergilendi. Vali Birol Ekici, Belediye Başkan Vekili Mahmut Tatar, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit ve çok sayıda kişi sergi açılışına katıldı. Her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan 'Hayat Boyu Öğrenme' Haftası etkinlikleri kapsamında, Şırnak'ta Cumhuriyet meydanında Halk Eğitim Merkezi, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerlerinin ürettiği ürünlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Programda konuşan Vali Birol Ekici, "Ev hanımların geleneksel olarak yaptığı, el emeği göz nuru, ürünlerin sergisini görüyorsunuz, bunlar gelenekten geleceğe doğru bize güzel bir perspektif sunuyor. Bu topraklarda bin yıldır dokunmaya devam eden, örülmeye devam eden, çeyiz veya ihtiyaç olarak hazırlanan ve bize daha iyi konforlu hayat sunan bir sürü yetenekler ediniyoruz. Burada binlerce hayat boyu öğrenme kurslarımız var. bu kurslarda yemekten el işine kadar ürünler hazırlanıyor" dedi.

Sergide konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit de ''İnsan hayatında bazı öğrenmeler vardır ki okul sıralarında başlar ve diploma alındığında sona erer. Bazı öğrenmeler ise hayatın içinde kendiliğinden devam eder. Yeni bir iş öğrenirken, bir meslek edinirken, yıllardır içinde taşıdığı bir merakı hayata geçirirken ya da günlük yaşamını kolaylaştıracak bir beceri kazanırken insan öğrenmeye devam eder. Hayat boyu öğrenme dediğimiz anlayış tam da bu sürekliliği ifade ediyor. Bugün burada bulunan kursiyerlerimizin her birinin farklı bir hikayesi var. Kimi yeni bir beceri kazanmak için kurslara katıldı, kimi ailesine katkı sunabilmek için bir meslek öğrenmek istedi, kimi de yıllardır ertelediği bir hayalini gerçekleştirmek için bu yola çıktı. İşte bu hikâyeler, hayat boyu öğrenmenin toplumdaki karşılığını en güzel şekilde gösteriyor. Biraz sonra gezeceğimiz sergilerde birbirinden güzel çalışmalar göreceğiz. Bu çalışmaların her biri saatlerce süren emeğin, sabrın ve gayretin sonucudur. Ortaya çıkan ürünler kadar, o ürünlerin arkasındaki çaba da takdiri hak ediyor. Dünyanın hızlı değiştiği bir dönemde yaşıyoruz. Bilgi yenileniyor, meslekler dönüşüyor, ihtiyaçlar farklılaşıyor. Böyle bir zamanda öğrenmeye açık kalabilmek büyük bir değer taşıyor. Kendini geliştirmeye devam eden bireyler hem kendi hayatlarına hem de yaşadıkları topluma önemli katkılar sunuyor. Şırnak'ta bu konuda sevindirici bir tabloyla karşı karşıyayız. Halk eğitimi merkezlerimiz aracılığıyla yürütülen çalışmalar her yıl daha fazla vatandaşımıza ulaşıyor. Kadınlarımızın, gençlerimizin ve farklı yaş gruplarından vatandaşlarımızın kurslara gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. 2025-2026 eğitim öğretim yılı içerisinde ilimiz genelinde bin 383 kurs açılmış, yaklaşık 24 bin vatandaşımız bu kurslardan faydalanmıştır. Bu rakamlar elbette önemlidir; ancak bizim için daha kıymetli olan, bu çalışmaların insanların hayatında bıraktığı izdir. Yeni bir iş kuran, aile bütçesine katkı sağlayan, yeteneğini geliştiren ya da yıllardır yapmak istediği bir alanda kendisini yetiştiren her vatandaşımız bu çalışmaların gerçek sonucudur. Şırnak'ın her ilçesinde öğrenmeye dönük bu isteği görmek bizlere güç veriyor. İnsanımızın gayreti, üretme arzusu ve kendisini geliştirme çabası geleceğe dair umutlarımızı artırıyor" dedi.

Sergide, kilim, ahşap yakma, el sanatları, tel kırma, örgü, resim, filografi ve geri dönüşüm malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda el işi ürünler yer aldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kütahya'da "Kadının Gözüyle Doğanın Dili" sergisi açıldı
Kütahya'da "Kadının Gözüyle Doğanın Dili" sergisi açıldı
Balıkesir Burhaniye'de kadınların yıl boyu yaptığı resimler görücüye çıktı
Balıkesir Burhaniye'de kadınların yıl boyu yaptığı resimler görücüye çıktı
İncirliova'da bahar şenliği çocukların neşesiyle gerçekleşti
İncirliova'da bahar şenliği çocukların neşesiyle gerçekleşti
Bodrum'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı
Bodrum'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı
Son Haberler
Manisa BŞB'den 90 milyonluk spor hamlesi
Manisa BŞB'den 90 milyonluk spor hamlesi
Rutte'den Rus gençlerine: " Ölüme terk edileceksiniz"
Rutte'den Rus gençlerine: " Ölüme terk edileceksiniz"
Akhisar'da 50 binden fazla sentetik hap ele geçirildi
Akhisar'da 50 binden fazla sentetik hap ele geçirildi
Karabük'te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi
Karabük'te heyelan tehlikesi: Toprak kütlesi yola indi
D-650'de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı
D-650'de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı
İngiltere'de orduya ait helikoterin düştüğü kazada 3 kişi öldü
İngiltere'de orduya ait helikoterin düştüğü kazada 3 kişi öldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi