• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sırp çete üyesinin işkenceyle öldürülmesine ilişkin davada 1 sanığa tahliye
Asayiş
Yayınlanma: 07 Haziran 2023 - 18:59
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 19:01

Sırp çete üyesinin işkenceyle öldürülmesine ilişkin davada 1 sanığa tahliye

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Sırp çete üyesi Risto Mijanovic'in pusuya düşürülerek kaçırıldığı villada işkenceyle öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme 1 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet duruşmayı erteledi.

Asayiş
07 Haziran 2023 - 18:59
Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 19:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Sırp çete üyesi Risto Mijanovic'in pusuya düşürülerek kaçırıldığı villada işkenceyle öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme 1 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet duruşmayı erteledi.

Sarıyer'de 'Skaljarı' suç örgütünün üst düzey üyesi olan Risto Mijanovic'in, 11 Eylül 2020 ile 10 Kasım 2020 tarihleri arasında kaçırılarak götürüldüğü villada elleri ile ayakları bağlı, ağzı bantlı bir şekilde eziyet edildikten sonra öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Hakan Kaptan ve Zeljko Bojanic, tutuksuz sanık Milan Vujotic ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Radoje Zivkovic ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Radoje Zivkovic, hiçbir zaman kimseyi kaçırıp, işkence edip öldürmediğini söyledi. Kendisinden ele geçirilen flaş bellekten Risto Mıjanovıc'e yapılan işkence görüntülerinin çıktığı iddia edilen sanık savunmasında, ''O flaş belleği avukat verdi. Karadağ'daki dava için. Onlarla hiçbir ilişkim yok. Cinayetle hiçbir ilgi ve alakam yok'' dedi.

''Dosyada yer alan ev benim değildir''

Sarıyer'deki villanın sahibi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Zeljko Bojanic ise savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, ''Türkiye'ye yaşamak amacıyla geldim. Karadağ vatandaşıyım. Cinayetle hiçbir ilişkim yok. Mafya üyesi değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Dosyada yer alan ev benim değildir. Bu iddianameyi Sırbistan medyası düzenlemiştir. Gerçek olsaydı mutlaka bir delil olurdu. Politik anlamda da yapılmış olabilir" şeklinde konuştu.

1 sanığa tahliye

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Hakan Kaptan'ı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Karadağ vatandaşı olan, Türkiye'de 'Ali Matic' ismini kullanan ve 'Skaljarı' suç örgütünün üst düzey üyesi olan Risto Mijanovic'in 11 Eylül 2020'de İstanbul Uskumruköy'de bir restoranda kaçırıldığı, 11 Eylül 2020 ile 10 Kasım 2020 tarihleri arasında öldürüldüğü aktarıldı. 'Kavacki' suç örgütüne mensup şahısların 'Skaljeri' suç örgütünün üst düzey konumunda yer alan üyesi Risto Mijanovic'i pusuya düşürerek Uskumruköy'deki restorana çağırdıklarının belirtildiği iddianamede, buradan Mijanovic'i kaçırarak restorana yakın mesafede bulunan Zeljko Bojanic'e ait villaya götürdükleri, burada elleri ile ayakları bağlı, ağzı bantlı bir şekilde şahsa eziyet ettikleri ve daha sonra öldürüp ortadan kaldırdıkları kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Hakan Kaptan'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar, şüpheli Zeljko Bojanic'in ise 'resmi belgede sahtecilik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 4 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede, şüpheliler Radoje Zivkovic ve Milan Vujotic'in 'eziyet', 'birden fazla kişiyle birlikte silahla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 4'er yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Onikişubat'ta kurban satış ve kesim noktaları açıklandı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam yaralandı
Yıldırımın düştüğü minare yıkıldı, camide temizlik yapan imam...
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can...
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Futbol: TFF 3. Lig play-off 2. tur
Futbol: TFF 3. Lig play-off 2. tur

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi