• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sırp lider Vucic: "Her ne pahasına olursa olsun barışı korumaya çalışıyoruz"
Genel
Yayınlanma: 15 Haziran 2023 - 17:06

Sırp lider Vucic: "Her ne pahasına olursa olsun barışı korumaya çalışıyoruz"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, her ne pahasına olursa olsun barışı korumak istediklerini ancak karşılarında barışı istemeyenlerin bulunduğunu söyledi

Genel
15 Haziran 2023 - 17:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, her ne pahasına olursa olsun barışı korumak istediklerini ancak karşılarında barışı istemeyenlerin bulunduğunu söyledi.

Vucic, Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar ile başkent Belgrad'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vucic, Pirc Musar ile Kosova'nın kuzeyindeki durumu değerlendirdiklerini aktardı.

Vucic, "Durum bizim için çok zor ancak her ne pahasına olursa olsun barışı korumaya çalışıyoruz ama karşımızda her ne pahasına olursa olsun barış istemeyen insanlar var. Umarım Avrupa Birliği (AB) ve ABD, mantıksızca hareket edenlere akıl yürüttürecek güce sahip olur." dedi.

ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya'nın Belgrad büyükelçileri ve AB Sırbistan Delegasyonu Başkanı Emanuele Giaufret ile görüştüğünü anlatan Vucic, "Sırbistan topraklarında tepeden tırnağa silahlı üç kişinin (Kosova Polisi) tutuklanması gibi tüm önemli meseleler hakkında konuştuk. Siyasi ilişkileri yumuşatmak için görüştük ve bunda başarılı olup olmayacağımız Sırbistan'a bağlı değil çünkü Sırbistan, bu ilişkileri tırmandırmak için hiçbir şey yapmadı." diye konuştu.

- "Slovenya, Sırbistan'a AB yolunda destek vermeye devam edecek"

Slovenya Cumhurbaşkanı Pirc Musar da Kosova'nın Sırp Belediyeler Birliğinin kurulmasında üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, "Slovenya, Sırbistan'a AB yolunda destek vermeye devam edecek." dedi.

Pirc Musar, "Slovenya, bölgeye yardıma devam edecek çünkü AB yolu doğru yol ve Sırbistan'ın ekonomik işbirliğinin çoğu AB ülkeleriyle gerçekleşiyor. Diyalog, çözüme giden tek gerçek yoldur. Batı Balkanlar'da çatışma istemiyoruz, bence planlanan yol AB'ye yaklaşmak olmalıdır." diye konuştu.

Belgrad-Priştine ilişkilerinin tüm bölge için büyük önem ifade ettiğini belirten Pirc Musar, gerginliğin yatıştırılması amacıyla hep birlikte hareket etmenin önemine dikkati çekti.

- Kosova-Sırbistan arasında devam eden gerginlik

Kosova'nın kuzeyinde Sırpların yoğun olduğu Zveçan, Zubin Potok ve Leposaviç belediyelerinde 23 Nisan'da yapılan yerel seçimleri kazanan Arnavut belediye başkanlarının göreve başlaması, 26 Mayıs'ta Kosovalı Sırplar tarafından protesto edilmişti.

Bölgede protestoların sürmesi üzerine Kosova polisi ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR), belediye binalarını tel örgülerle çevirmiş ve bölgedeki personel sayısını artırmıştı.

Arnavut belediye başkanlarını korumak için bölgeye gönderilen Kosova polisi ile Kosovalı Sırplar arasında arbede yaşanmış, 29 Mayıs'ta da belediye binalarını koruyan KFOR askerleri ile Kosovalı Sırpların karşı karşıya gelmesi sonucu 30 KFOR askeri yaralanmıştı.

Kosova polisi, 13 Haziran'da KFOR unsurlarına ve Kosova polisine yönelik saldırıları organize edenlerden olduğu gerekçesiyle Sırp Milun Milenkovic'i Kuzey Mitrovica'da gözaltına almıştı.

Sırbistan, 14 Haziran'da Kosova polisi mensubu olduğu belirlenen 3 kişiyi "Sırbistan'da eylem yapmayı planladıkları" gerekçesiyle iki ülke sınır bölgesinde gözaltına alırken Kosova, polis memurlarının Sırbistan tarafından kaçırıldığını savunmuştu.

Sırbistan ise Milenkovic'in gözaltına alınmasına tepki göstermiş, Sırp lider Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin savaş çıkarmak istediğini iddia etmişti.

2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak gören Sırbistan da ordusunu Kosova sınırına yerleştirme kararı almıştı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Minibüsün arkasına bağlanan köpeği zorla götüren sürücüye adli işlem
Minibüsün arkasına bağlanan köpeği zorla götüren sürücüye adli işlem

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi