• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anıldı
Genel
Yayınlanma: 02 Temmuz 2023 - 10:24

Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anıldı

Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler, 1993 yılındaki olaylarda yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı - Şimşek: - "Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, her birimiz yüreğimizde hissediyoruz ve hep hissedeceğiz"

Genel
02 Temmuz 2023 - 10:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler, kentte 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Şimşek; AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin, Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile birlikte Sivas Valiliği önünden yürüyerek İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli binasına geldi.

Vali Şimşek ve beraberindekiler, olaylarda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.

Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 yıl önce yaşanan acı olayın yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Şimşek, "Onlar için dua ettik ve Allah'tan rahmet diledik. Hepsinin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin inşallah. Bu, hepimizin ortak acısı, tüm Sivas'ın, tüm Türkiye'nin acısı. Burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın acısını, her birimiz yüreğimizde hissediyoruz ve hep hissedeceğiz. Bundan sonra da bu tür müessif olayların yaşanmaması adına hepimize düşen çok önemli görev ve sorumluluklar var." diye konuştu.

- "Bu topraklar hep barış ve hoşgörü toprakları olmuştur"

Birlik ve beraberliğin daha da güçlendirilmesini temenni eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Sevgi ve hoşgörü tohumlarını tekrar yeşertmeliyiz ki aramıza nifak sokmak isteyen şer güçler fırsat bulamasınlar. Yüzyıllardır bu topraklar hep barış ve hoşgörü toprakları olmuştur, barış ve hoşgörü hakim olmuştur bu topraklarda. Hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun, insanlar bir arada kardeşçe yan yana yaşamışlardır. Yine bu toprakların sesi olmuş, bu topraklarda yaşamış Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Ruhsati gibi ozanlarımız da bizlere hep barış, hoşgörü ve sevgi mesajları vermişlerdir ve hep bu öğütlerde bulunmuşlardır. İnşallah bunların bu mesajlarını doğru algılayıp bizler de o yönde adımlar atacağız. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz. Sevgi ve hoşgörü iklimini tekrar inşa edeceğiz ve hep diri tutacağız. İnşallah bizlerden sonraki nesillere barış dolu, sevgi dolu bir dünya bırakmış olacağız."

- "Bu olay bütün Sivas'a mal edilemez"

Cem Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin ise 30 yıl önce yaşanan olayda hayatını kaybedenleri rahmetle andığını ifade ederek, "Bu olay bütün Sivas'a mal edilemez, Sivaslılara mal edilemez. Bu, bir grubun çıkardığı bir olay." diye konuştu.

Yaşanan olaya üzülmek için insan olmanın yeterli olduğunu vurgulayan Sezgin, şöyle devam etti:

"Madımak'a üzülmek için Türkiye'de Alevi olmamıza gerek yok, Başbağlar'a üzülmek için Türkiye'de Sünni olmamıza gerek yok, insan olmamız yeterli. Hepimiz birer insan evladı olarak doğuyoruz, mesele insan olabilmekte. Kimimiz insan olmadan bu dünyadan göçüp gidiyor. Bu ve buna benzer olayların tekrar yaşanmaması için birlikte, barış ve kardeşlik fikrinin yaşanması için elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstermek durumundayız."

Sezgin, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasının müze olmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Hurda malzemeler sanata dönüştü: Gölbaşı'nda müzikli bank ilgi odağı oldu
Hurda malzemeler sanata dönüştü: Gölbaşı'nda müzikli bank...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşmasında konuştu:
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Bayramlaşma Buluşmasında konuştu:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi