• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sivas'ta bozkırın ortasına sera kuran girişimci 40 ton domates hasat etti
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Kasım 2023 - 11:25

Sivas'ta bozkırın ortasına sera kuran girişimci 40 ton domates hasat etti

Ulaş ilçesinde 2 dönüm araziye sera kuran Mehmet Arslan: - "Allah'a şükürler olsun, olmazı başardık. Serayı kurarken 'olmaz, sen delirdin mi, ne serası kuruyorsun' dediler. Çok laf söyleyen oldu ama dinlemedim"

Ekonomi
17 Kasım 2023 - 11:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SERHAT ZAFER - Sivas'ın Ulaş ilçesinde, köyündeki 2 dönüm araziye sera kuran girişimci 40 ton domates hasat etti.

Antalya'da kiraladığı seralarda marul, maydanoz gibi yeşillik üretimi yapan Mehmet Arslan, yaz dönemlerinde geldiği memleketi Ulaş ilçesi Ekincioğlu köyünde hayali olan serayı kurmaya karar verdi.

Oğlu ve damadının desteğiyle köyünde 2 dönüm alana sera kuran Arslan, sondajla arazisinde su çıkardı.

Köyünün kıraç topraklarına kurduğu serada ürettiği 40 ton domatesi Sivas'ta manavlara satan Arslan, domates hasadının ardından ektiği marul ve maydanozu da hasat etmeye hazırlanıyor.

Mehmet Arslan, AA muhabirine, köyüne sera kurma hayalinin gece rüyalarına girdiğini söyledi.

Akraba ortamında bulundukları sırada fikrini yakınlarıyla paylaştığını belirten Arslan, oğlu ve damadının desteğiyle bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Köyünde bir ilki başardığını anlatan Arslan, "Bu sene domatesle başladık, geliştirmeyi düşünüyoruz. Domates hasadından sonra deneme amaçlı marul ektim. Biber ve salatalık ürettim, 40 tondan fazla domates ürettim. Dallarında 6-7 ton daha domates var." dedi.

- "Köyümüzde toprağımızı işliyoruz"

Arslan, ürettiği domatesleri Sivas'ta sattığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun olmazı başardık. Serayı kurarken 'olmaz, sen delirdin mi, ne serası kuruyorsun' dediler. Çok laf söyleyen oldu ama dinlemedim. Pişman değilim, benim için çok iyi oldu. En azından köyümüzde toprağımızı işliyoruz ve 3-5 kuruş para kazanıyoruz. Masrafımız bayağı oldu, domates üretimi masraflı. Deneme amaçlı ektiğimiz için masraftan kaçınmadık. Uğraştık, oldu ve emeğimizin karşılığını iyi kötü aldık. Devletten destek almadım ve kendi çabalarımla bu serayı kurdum, genişletmeyi düşünüyorum."

Arazideki su sorununu da sondajla çözüme kavuşturduğunu aktaran Arslan, "Görenler memnun kalıyor ve seviniyor. Domatesi alanlar da memnun kalıyor." diye konuştu.

Arslan, yaz sezonunda domates taleplerine yetişemediğini dile getirerek, köylüleri sera kurma konusunda teşvik etmeye çalıştığını belirtti.

Rüyasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Arslan, "Her yerde domates oluyor, köyümüzde de deneyelim dedim. Ne kaybedeceğiz düşüncesiyle getirip yaptık ve rüyam gerçekleşti. Yazın yine buradayız, geleceğiz, devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
'Atatürk'ün Taş Plak Koleksiyonundan Bir Seçki' konseri müzikseverlerle buluştu
'Atatürk'ün Taş Plak Koleksiyonundan Bir Seçki' konseri müzikseverlerle buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi