• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Sivaslı eskici, eskiler arasından çıkan antikalarla adeta müze oluşturdu
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 01 Aralık 2023 - 13:02

Sivaslı eskici, eskiler arasından çıkan antikalarla adeta müze oluşturdu

Sivas'ta eskicilik yapan Mehmet Tulumcu, eskiler arasından topladığı antikalarla adeta müze oluşturdu.

Kültür-Sanat
01 Aralık 2023 - 13:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivaslı eskici, eskiler arasından çıkan antikalarla adeta müze oluşturdu
Sivas'ta eskicilik yapan Mehmet Tulumcu, eskiler arasından topladığı antikalarla adeta müze oluşturdu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde eskicilik Mehmet Tulumcu, çocukluktan bu yana eskilerin arasından çıkan antikaları toplamaya başladı. Evinin altında bulunan depoyu antikalarla dolduran Mehmet Tulumcu, eski araç gereçlere olan ilgisini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Antika tutkusunun çocukluk yıllarında başladığını ifade eden Mehmet Tulumcu, "Şarkışla'da 20 yıldır 2. el ev eşyası işi yapıyorum. Tabii çocukluktan da kalan şeyler var. Bu tutku yaptığım işle de biraz alakalı, eskicilik yaptığım için. Toplama şansım daha çok oluyor. Bana gelen ürünleri tek tek biriktirerek, başkalarının değer vermediği ürünlere değer katarak topladım. Burası topladığım antikaların üçte biri. Benim imkânım, yerim bu kadardı. Depolarımda da var. Buraya sığmayan ürünlerimiz de var" dedi.

Ticaret değil hobi

Topladığı antikalardan ticari bir amaç gütmediğini ifade eden Tulumcu, "Ben ticari olarak düşünmüyorum olayı. Bu benim için bir hobi, benim ayrı bir zevkim. Ben bunların çöplerde olmaması gerektiğini düşünen bir insanım. Şimdi oralarda gönlüm razı olmadı, depolarda sergilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de imkân olarak böyle sergiledim. Daha önce böyle değildi, birkaç eşya vardı. Amacımız onlar kaybolmasın. Bizden sonraki nesiller bunları bakın birçoğunun ismini bilmez. Buraya gelip merak eden insanlara kapımızı açıyoruz" ifadelerine yer verdi.

5 asırlık antikalar var

Topladığı antikalar arasında Osmanlı Dönemi'ne ait parçalar olduğunu söyleyen Tulumcu, şu ifadelere yer verdi:

"Osmanlı'dan dövme bakır diye adlandırdığımız üzerinde mührü olan, yazısı olan böyle ürünlerimiz var. En az 300-400 yıllık 500 yıllık olanlar var. Bunların bir kısmı hediye edildi, bir kısmını kendi paramla aldım. Kiloyla ölçülürse yarım tona yakın eski bakır topladım sadece nostalji değeri olan, hurda olarak sattıklarımız hariç. Onun haricinde çöpten buldum, ona değer kattım. 2. el ev eşyası aldığım insanların ihtiyacı olmayanları, buna bizim ihtiyacımız yok dediklerinde onları da aldım toparladım. Bu halıların, kilimlerin ayrı ayrı geçmişi var. Bunları veren insanlar benim değer verdiğimi bildiği için veriyor. Birçoğu parayla satmadı. Hediye olarak verenler de var. Ben de bunları işte böyle muhafaza ediyorum. Önce bunları çocuklarıma sevdirmeye çalışıyorum. Onlar daha önce bunlarla ilgilenmiyorlardı ama arkadaşlarının çevresinin bunlara ilgisi olduğunu görünce onlarda heveslenmeye başladı. Onlar da gelip burada vakit geçiriyorlar, arkadaşlarıyla oturuyorlar. Bu işle ilgilenen insanlar kötü alışkanlıklar edinmiyor, güzel vakit geçiriyorlar. Bunlarla mutlu oluyor. Elinizden geldikçe çöpe atmayın. Biri değer veriyorsa ona maddi manevi, her şekilde satabilirsiniz. Bunları söylüyorum yani, atmasın kimse. Çocuklarına bıraksınlar. İllaki birine satması gerekmiyor. Ama hatıra olarak babadan, dededen, ecdattan kalan ürünlere sahip çıkıp bunları korusunlar. Ben bunları yarın çocuklarıma da bu şekilde aktaracağım. İnşallah mesajımız yerine ulaşmıştır."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
MediaMarkt Startup Challenge'ın 6'ncı yılında 47 ülkeden 230 girişim değerlendirildi
MediaMarkt Startup Challenge'ın 6'ncı yılında 47 ülkeden 230 girişim değerlendirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi