• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SOCAR Türkiye, Turkcell iş birliği ile açık hava PLTE altyapı projesi tamamlandı
Ekonomi
Yayınlanma: 07 Temmuz 2023 - 11:05
Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 11:06

SOCAR Türkiye, Turkcell iş birliği ile açık hava PLTE altyapı projesi tamamlandı

Türkiye'nin önde gelen entegre endüstriyel holdinglerinden SOCAR Türkiye ve Turkcell enerji sektöründe bir ilklerden birini gerçekleştirdi. Aliağa Yarımadası'na özel geliştirilen açık hava Private LTE projesi, iki kurumun iş birliğinde 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Ekonomi
07 Temmuz 2023 - 11:05
Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 11:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SOCAR Türkiye, Turkcell iş birliği ile açık hava PLTE altyapı projesi tamamlandı
Türkiye'nin önde gelen entegre endüstriyel holdinglerinden SOCAR Türkiye ve Turkcell enerji sektöründe bir ilklerden birini gerçekleştirdi. Aliağa Yarımadası'na özel geliştirilen açık hava Private LTE projesi, iki kurumun iş birliğinde 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

SOCAR Türkiye ve Turkcell'in 2022 Aralık ayında imza attığı iş birliği ile hayata geçen ve enerji sektöründe bir ilklerden biri olan açık hava Private LTE projesi tamamlandı. İş birliği kapsamında Turkcell, İzmir Aliağa Yarımadası'nda sadece SOCAR Türkiye bilgi teknolojileri altyapısı için baz istasyonları kurarak yüksek güvenlikli özel bir mobil iletişim ağı (Private LTE) oluşturdu. Şirketin STAR Rafineri, Petkim ve SOCAR Depolama gibi önemli iştiraklerinin bulunduğu bölge, 'Özel Endüstri Bölgesi' unvanını taşımanın yanı sıra enerji sektöründeki dijital dönüşüm için de model oldu.

Projeyle şirketin bilgi teknolojileri vizyonu, operatörün teknolojik altyapısıyla birleşti ve tesis için daha verimli, esnek, ölçeklenebilen ve en yeni teknolojilere hazır bir altyapı sağlandı.

SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt kısa sürede başarıyla hayata geçirilen projeyle ilgili şunları söyledi: "Sahamızda yürüttüğümüz operasyonlar ve bu operasyonlardan elde ettiğimiz veriyi karar mekanizmalarımızda kullanılabilir hale dönüştürebilmek dijital dönüşümdeki en önemli aksiyonlarımızdan biri. Turkcell ile başlattığımız teknolojik iş ortaklığımız çerçevesinde sahamızda kurulan ve Türkiye'de bu büyüklükte ve açık alanda bir ilk olan Private LTE (5G'ye hazır özel mobil şebeke) altyapısı ile hedeflediğimiz dönüşüme hizmet edecek büyük bir adım attık. Bu altyapı sayesinde sahada birçok noktadan gerçek zamanlı veri akışını sağlayabilecek ve bu veri ile oluşturduğumuz iyileştirme ve karar modellerimizi saha ekiplerimizle paylaşarak daha verimli ve güvenli bir operasyon sürdürmelerini sağlayabileceğiz. Bu iş birliği çerçevesinde, Türkiye ve bölgemizde birçok farklı kurum ve sektöre referans olacak ilklere imza atacağımıza olan inancım tam."

"İş birliklerimiz hız kesmeyecek"

Projenin gerçekleştirildiği alanı ziyaret eden Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Türkiye'nin en büyük açık hava Private LTE projesini, SOCAR Türkiye ve Turkcell olarak yaklaşık 6 ayda hayata geçirdik. Enerji sektöründe bir ilke imza attığımız bu proje, Turkcell'in yüksek hızlı veri ve iletişim hizmetlerini kurumsal müşterilerine ulaştırma vizyonu doğrultusunda da önemli bir adım. SOCAR Türkiye'nin mükemmel altyapı ve ağ güvenliği deneyimiyle birleşen şirketimizin teknoloji alanındaki uzmanlığıyla benzersiz bir iş birliği sürdürdük. Bu ortaklık, stratejik bir adımı da işaret ediyor. Proje ile SOCAR Türkiye; mevcut iletişim altyapısına ek olarak telekomünikasyon altyapısını da kullanarak operasyonel verimlilik, iş güvenliği ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik farklı dijital uygulamaları sektöründe hayata geçiren ilk şirket unvanını aldı. Projemiz, telekomünikasyon ve enerji sektörlerinin sinerjisini başarıyla test etti ve iyi bir örnek oldu. Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunun bayrak taşıyıcısı olarak, geleceğin teknolojilerinde aktif rol üstlenmek için önümüzdeki dönemde de çalışmalarımıza ve iş birliklerine hız kesmeden devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
DSO, Kayseri'de ki savunma sanayii yatırımları yerinde incelendi
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kale Biberi fideleri toprakla buluştu
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
Kamu ihaleleri ve tedarik süreçleri MTSO'da masaya yatırıldı
"Şehrin Ekonomisi Erzincan" paneli düzenlendi
"Şehrin Ekonomisi Erzincan" paneli düzenlendi
Son Haberler
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Arda Güler'in ilk antrenörü Tokgözler, oyuncunun Real Madrid'e transferini değerlendirdi:
Arda Güler'in ilk antrenörü Tokgözler, oyuncunun Real Madrid'e transferini değerlendirdi:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi