• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Son Akşam Yemeği" filminin galası yapıldı
Genel
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 00:00

"Son Akşam Yemeği" filminin galası yapıldı

Filmde Atatürk'ü canlandıran Onur Tuna: - "Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen bir film gibi duruyor ama çok küçük donelerle, metaforlarla çok büyük hikayeler anlatan bir film var elimizde" - Oyuncu Engin Şenkan: - "Şimdiye kadar çekilmiş Atatürk filmleri içerisinde ayrıcalıklı bir film. İnsanların aklında, kalplerinde yer edecek"

Genel
24 Ekim 2023 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Global İletişim Ortağı olduğu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle çekilen "Son Akşam Yemeği" filminin galası Kanyon AVM'de gerçekleştirildi.

Filmin gösterimi öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Onur Tuna, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayarak, "Aslında çektiğimiz filmde anlatmaya çalıştığımız konu, Cumhuriyet'in ömrünün bir ideoloji boyutunda sonsuza dek yaşayabilme ihtimali." dedi.

Tuna, canlandırdığı "Mustafa Kemal" karakterinin bir kişi ama Atatürk'ün bir ideoloji olduğunu belirterek, "Biz hepimiz çocukluğumuzdan beri bu ideolojiyle büyüdük, bu şekilde harmanlandık. Oyuncu olarak böyle bir rolün bana gelmesi ayrı bir heyecandı, oynamak, role çalışmak ayrı bir heyecandı. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Filmde ekip olarak doğru isimlerle bir araya geldiklerini söyleyen Tuna, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen bir film gibi duruyor ama çok küçük donelerle, metaforlarla çok büyük hikayeler anlatan bir film var elimizde. Bütün oyuncu arkadaşlarımızla hikayeyi okurken çok heyecanlandık ve güzel bir iş çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Umarım izleyenler beğenirler."

- "Latife Hanım'ı keşke daha önceden tanısaymışım"

Filmde Latife Hanım'ı canlandıran Pelin Akil, "Çekim öncesi senaryoyu okuduğum andan itibaren süreç benim için çok heyecanlıydı ve çok güzel geçti. Ekip arkadaşlarımla kamera önü ve arkası hepsi canla başla yaptıkları işin hakkını vererek, inanılmaz bir emekle bu işin içindeydik." diye konuştu.

Akil, Latife Hanım'ı oynamaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayarak, "Onu keşke daha önceden tanısaymışım, sadece ismen biliyordum. Ama hayatını araştırınca, Atatürk'e olan sevgisini, hayranlığını, aşkını okudukça çok çok etkilendim. İyiki bu projenin içindeyim. Bence seyirciyi çok güzel bir film bekliyor ve uzun yıllar arkasından konuşulacak, çok uzun yıllar sonra açılıp, yeniden izlenebilecek bir film olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Aslı Tandoğan da senaryoyu okuduğunda ağladığını ve heyecanlandığını dile getirerek, "Çok hızlı bir çekim sürecine girdik. Çok hızlı çekildi ama inanılmaz güzel bir platoda çekildi. Benim çekimlerim aslında bir gündü. Ben filmde Elif'in annesini oynuyorum. Kısa ama gerçekten çok acıklı bir hikayeleri var. Film, benim ölmemle birlikte Elif'in dedesinin yanına Çankaya Köşkü'nde Atatürk'ün mutfağına giden yolculuğunu anlatıyor." diye konuştu.

- "Şimdiye kadar çekilmiş Atatürk filmleri içerisinde ayrıcalıklı bir film"

Oyuncu Engin Şenkan ise şunları söyledi:

"Birçok filmde oynadım ama böyle ses getirecek ve değerli bir filmde oynamayı çok istemiştim. Sağ olsunlar, teşekkür ederim bu filmi bana layık gördükleri için. Aslında yaptığım işlerin hiçbirisini izlemem, ilk defa kendimi bu filmde izleyeceğim. Çok güzel bir film oldu. Şimdiye kadar çekilmiş Atatürk filmleri içerisinde ayrıcalıklı bir film. İnsanların aklında, kalplerinde yer edecek. Atatürk'ün değerini bilen insanların çoğalmasını canıgönülden istiyorum. Çok kısa bir ömürde bu kadar başarısı... Daha fazla söylenecek bir şey yok."

Filmin senaristlerinden Vilmer Özçınar, "Güzel geri dönüşler aldık. Herkes filmi heyecanla bekliyor, biz de merakla bekliyoruz. İlk kez seyredeceğiz. Heyecanlıyız." dedi.

Filmin diğer senaristi Ayla Hacıoğulları, "Cumhuriyet'in 100. yılında böyle güzel bir projeye imza attığımız için, bu projenin parçası olduğumuz için çok mutluyuz, gururluyuz. Film hakkında yazılacakları, değerlendirmeleri çok merak ediyoruz. Ama önden aldığımız duyumlar çok çok olumlu. Şimdi Osmanlı'nın damak tadını, tarihi takip ederek bir hikayeye doğru yol alacağız. Bu bir birlik ve devam hikayesi, en başından beri söylediğimiz gibi birleştirici bir hikaye." şeklinde konuştu.

Galada filmin yapımcısı Selim Tuncer, Cemal Hünal, Mustafa Kırantepe, Yasemin Conka, Nehir Gökdemir, Tuğba Daştan ve Azra Aksu da konuşma yaptı.

Sinema dünyasından birçok ismin konuk olduğu galaya AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, AA Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Enis Peru, AA Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır, AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen ile Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı.

Fahir Atakoğlu'nun mini bir piyano resitali de sergilediği galada katılımcılara Bihter Türkan Ergül tarafından Koku Akademisi'nde "Son Akşam Yemeği" filmi için özel olarak tasarlanan Atatürk'ün kokusu hediye edildi.

"Son Akşam Yemeği" filmi, 27 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini...
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Bir sonraki 3+3 formatındaki Güney Kafkasya Toplantısı, Türkiye'de yapılacak
Bir sonraki 3+3 formatındaki Güney Kafkasya Toplantısı, Türkiye'de yapılacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi