• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Son projesi 'tarihi çevrede toplu konut' çalışması oldu
Genel
Yayınlanma: 24 Şubat 2023 - 09:55
Güncelleme: 24 Şubat 2023 - 09:55

Son projesi 'tarihi çevrede toplu konut' çalışması oldu

Genel
24 Şubat 2023 - 09:55
Güncelleme: 24 Şubat 2023 - 09:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Son projesi 'tarihi çevrede toplu konut' çalışması oldu

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremde göçük altında kalıp, hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Nazlı Huri Boz'un okuldaki son çalışması 'tarihi çevrede toplu konut' projesi oldu. Doç. Dr. Emriye Kazaz, öğrencisinin projesini saklayarak ailesine fahri diplomasıyla birlikte hatıra olarak vereceklerini bildirdi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Nazlı Huri Boz, ara tatil için gittiği Kahramanmaraş merkezde Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi'ndeki Esençam Apartmanı'nda ailesinin yanındayken 6 Şubat günü saat 04.17'de meydana gelen depremde göçük altında kaldı. Ailesi sağ olarak kurtarılan Nazlı Huri Boz, göçük altında hayatını kaybetti. Boz'dan gelen acı haber, okulundaki hocalarını da yasa boğdu. 

PROJESİNDE UYARDI

Depremde hayatını kaybeden Nazlı Huri Boz'un, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emriye Kazaz ile 'toplu konut ve kentsel dönüşüm' konusunda Erzurum'da bir proje hazırladığı ortaya çıktı. Tarihi çevrede toplu konut konusunda merkez Yakutiye ilçesindeki Kavak Cami ile Gölbaşı semtinde toplu konut projesi hazırlayan Nazlı Huri Boz, çalışmasında "Yaptığım analizler sonucunda çalışma alanında geçmişten bu yana devam eden güçlü bir aksın olduğunu ve o aksın korunması gerektiğini düşündüm. Aynı zamanda konut ve ticari yaşamın bir arada olduğunu ve bu işlevini yitirmemesi gerektiği sonucuna vardım. Alanımdaki en büyük problem ise yüksek katlı binaların çevre dokuları önemsemeden inşa etmeleriydi" notuna da yer verdi.

FAHRİ DİPLOMA VERECEĞİZ

Nazlı Huri Boz ile geçen dönem çalışan Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emriye Kazaz, "Öğrencilerimiz elim olaya ara tatilde yakalandılar. Depreme yakalanan öğrencilerimizi tek tek aradık. Durumlarını sorduk. Birçoğunun evi yıkık ya da ağır hasarlıydı. Öğrencilerimizden Nazlı Huri Boz'u kaybettik. Kendisine Allah rahmet eylesin, anne, babası ve yakınlarına sabır versin. Geçen dönem benimle çalışmıştı. Tarihi çevrede toplu konut çalışmasını Erzurum'daki Kavak Cami civarında, Gölbaşı semtinde toplu konut projesi yapmıştık. Çok üzüldük. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Projesini saklayıp fırsat bulduğumuz zaman ailesine teslim etmeyi düşünüyoruz Nazlı'dan geriye kalan bir anı olarak. Dönem sonunda da inşallah kendisine fahri diploma vermeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan Nazlı Huri Boz'un ailesinin, 'Bütün fotoğraflarımızı kaybettik, anılarımız göçüğün altında kaldı. Nazlı Huri'den geriye bir fotoğraf bile kalmadı' şeklindeki ifadelerini duyduklarını söyleyen Kazaz, "Öğrenci arkadaşları Nazlı Huri ile çekildikleri fotoğrafları topluyorlar. Öğrencimizin ailesine ulaştıracaklar" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kadıköy'de kafe çalışanına yumruklu saldırı: Olay anı kamerada
Kadıköy'de kafe çalışanına yumruklu saldırı: Olay anı kamerada
Gediz OSB'de meydana gelen patlamada ağır yaralan işçi yaşam savaşını kaybetti
Gediz OSB'de meydana gelen patlamada ağır yaralan işçi yaşam...
Bursa'da servis otobüsü alevlere teslim oldu
Bursa'da servis otobüsü alevlere teslim oldu
Yeni bir dilenme metodu ortaya çıktı
Yeni bir dilenme metodu ortaya çıktı
AK Parti'ye geçen Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: "Nasıl geçmişte kapılarımız sonuna kadar herkese açıksa bundan sonra da açık olacak"
AK Parti'ye geçen Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: "Nasıl...
Aydın'da jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor
Aydın'da jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi