• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Sporla hayatı değişen engelli milli sporcu, hedefine dünya şampiyonluğunu koydu
Spor
Yayınlanma: 17 Kasım 2023 - 11:09

Sporla hayatı değişen engelli milli sporcu, hedefine dünya şampiyonluğunu koydu

İspanya'da düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda üçüncü sırayı alan Muhammed Ali Bulgay, daha önce 2 kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı - Bedensen engelli milli sporcu Bulgay: - "Üçüncü oldum ve bu kötü bir derece değil. Allah nasip ederse 2024 yılı eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'nda bunun rövanşını alacağım"

Spor
17 Kasım 2023 - 11:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABDULLAH SÖYLEMEZ - Ağrılı bedensel engelli milli sporcu Muhammed Ali Bulgay, İspanya'da düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nı 3. sırada tamamlamasının ardından hedef yükseltti.

Kentte dünyaya gelen ve genç yaşlarda çalışmak için gittiği Aydın'da sol ayağına ağaç devrilmesi sonucu yürüme zorluğu çeken 41 yaşındaki Bulgay'ın hayatı, sporla tanıştıktan sonra değişti.

Yıllar önce vücut geliştirme sporu sayesinde hayata tutunan ve bedensel engelli kategorisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Bulgay, bir süre ara verdiği spora bu sene yeniden başladı.

Elde ettiği başarılarla kendisi gibi olan arkadaşlarına örnek olan ve sporu yaşam biçimi hale getiren Bulgay, 31 Ekim-5 Kasım tarihlerinde İspanya'da gerçekleştirilen Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda, tekerlekli sandalye vücut geliştirme kategorisinde yarışarak üçüncü olma başarısı gösterdi.

Milli sporcu Bulgay, antrenörü Çetin Demir'in koordinesinde gelecek yıl eylül ayında yapılacak Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda bu kez altın madalya kazanabilmek için antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor.

Bulgay, AA muhabirine, sporla hayatının değiştiğini ve sonrasında milli sporcu olduğunu söyledi.

"2017-2018 yılında bedensel engelli dalında Avrupa şampiyonu oldum." diyen Bulgay, daha sonra spora ara vermek zorunda kaldığını ancak bu sene hazırlık sürecine girdiğini belirtti.

Hep emeklerinin karşılığını aldığını dile getiren Bulgay, "Bu sene Türkiye birinciliğinin ardından özel bir yarışmada da madalya aldım. İspanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda da üçüncü oldum. Aslında birinci de olabilirdim çünkü kendimde o potansiyeli görüyorum. Kendime inanıyorum. Çetin hoca da sürekli birinci olabileceğimi söylüyordu." diye konuştu.

Sporla tanıştıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini dile getiren Bulgay, kendisi gibi birçok kişiye de örnek olduğu için mutluluk olduğunu anlattı.


- "Spor beni ayakta tutup, mutlu ve motive ediyor"

Desteklerinden dolayı Ağrı Valisi Mustafa Koç ve Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din ile emeği geçenlere teşekkür eden Bulgay, şunları kaydetti:

"Üçüncü oldum ama bu kötü bir derece değil. Allah nasip ederse 2024 yılı eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'nda bunun rövanşını alacağım. Birincilik için tekrardan sıkı bir şekilde çalışmaya başladım. Allah nasip ederse bu kez birinci olacağım. Bu derece benim için bir gurur meselesi. Ülkeme 2 defa Avrupa birinciliği getirdim. Spor benim için hayat demek. Spor beni ayakta tutup, mutlu ve motive ediyor."

Antrenör Demir ise Bulgay gibi yaklaşık 5 bedensel engelliyi spora kazandırdıklarını ve bunların katıldıkları müsabakalarda önemli dereceler elde ettiğini dile getirdi.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
İzmir'deki kadın politikaları Balçova'da konuşuldu
İzmir'deki kadın politikaları Balçova'da konuşuldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi