• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Stellantis, Galloo ile ömrünü tamamlamış araçları dönüştürecek
Ekonomi
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 - 12:07

Stellantis, Galloo ile ömrünü tamamlamış araçları dönüştürecek

Stellantis Global Döngüsel Ekonomiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alison Jones: - "Bu çalışma, araçlarımızın çevresel etkilerini azaltmak açısından çok önemli"

Ekonomi
25 Ağustos 2023 - 12:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Stellantis ve diğer otomobil üreticileri için ömrünü tamamlamış araçları yönetmek üzere geri dönüşüm hizmetleri sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük gruplarından Stellantis N.V. ve dünyanın önde gelen metal geri dönüşüm girişimi Galloo, otomobil üreticisinin döngüsel ekonomi faaliyetlerini geliştirmeye yönelik devam eden taahhüdü için yeni bir adım daha attı. Bu kapsamda iki şirket, taahhüdün yeni adımının bir parçası olarak "Ömrünü Tamamlamış Araçlar"ın (ELV) geri dönüşümüne odaklanan bir ortak girişim oluşturmak üzere özel müzakereler yapmak için bir "Mutabakat Zaptı" imzaladıklarını duyurdu.

Stellantis-Galloo ortak girişimi, son sahibinden ELV’leri toplamak için seçilen "Yetkili Arıtma Tesisleri" ile birlikte çalışarak parçaların yeniden kullanım, yeniden üretim ve geri dönüşüm için geri kazanılmasını sağlayacak. Hizmetin, 2023’ün sonlarında başlayarak ilk olarak Fransa, Belçika ve Lüksemburg’a odaklanması ve ardından tüm Avrupa’ya yayılması bekleniyor. Ortak girişim, bu hizmeti diğer otomobil üreticilerine de sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Global Döngüsel Ekonomiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alison Jones, müşteriler için, ömrünü tamamlamış araçlarının geri dönüştürme sürecini kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışma, araçlarımızın çevresel etkilerini azaltmak açısından çok önemli. Parçaları ve malzemeleri değer zincirine geri kazandırmak, sınırlı kaynakları koruyor ve 2038’e kadar net 0 karbona ulaşma hedefimize yardımcı oluyor. Programı bu yıl uygulamaya koymayı ve hızla genişletmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Hedef, 2 milyar avrodan fazla gelir

Galloo Üst Yöneticisi (CEO) Rik Debaere ise ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümünü bir sonraki seviyeye taşıdıklarını aktararak, "Böylece sürdürülebilir ve sorumlu iş alanında öncülük etmeye devam ediyoruz. Önce Peugeot ve Citroën, şimdi de Stellantis ile olan uzun süreli ilişkimizde yeni bir adım attığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Stellantis ile birlikte inovasyona yön veriyoruz ve herkes için daha sürdürülebilir bir gelecek sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Geri dönüşüm, Stellantis Döngüsel Ekonomi İş Birimi’nin 4R olarak tanımladığı "Yeniden Yap", "Onar", "Yeniden Kullan", "Geri Dönüştür" stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak biliniyor. ELV geri dönüşüm programı, 2021'de kıyasla 2030'a kadar geri dönüşüm gelirlerinin 10 kat ve parça gelirlerinin 4 kat artmasına katkıda bulunacak.

Stellantis Dare Forward 2030 stratejisinde ana hatlarıyla belirtildiği gibi, hedef 2030’da 2 milyar avrodan fazla gelir elde etmek. ELV geri dönüşüm programı, Stellantis’in 2030'a kadar yeni araçlarda yüzde 40 çevre dostu malzemeye sahip olma hedefini de destekliyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
Üzümden önce yaprak kazandırdı
Üzümden önce yaprak kazandırdı
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
Son Haberler
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde bulunuldu
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde...
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Yaklaşan çay sezonu öncesinde çay fabrikasında yangın tatbikatı
Yaklaşan çay sezonu öncesinde çay fabrikasında yangın tatbikatı
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
"Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı" dersinde ikinci dönem
"Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı" dersinde ikinci dönem

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi