• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sudan'daki çatışmalar devam ediyor
Genel
Yayınlanma: 11 Haziran 2023 - 21:56

Sudan'daki çatışmalar devam ediyor

Başkent Hartum'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi - Çad sınırındaki Cuneyne şehrinde de yüzlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan çatışmalar oldu

Genel
11 Haziran 2023 - 21:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar şiddetlendi.

Görgü tanıklarına göre, Hartum'da ağır ve hafif silahların, savaş uçaklarının ve tankların kullanıldığı şiddetli çatışmalar yaşandı.

Hartum'un batısındaki Gabe Caddesi, doğudaki Hac Yusuf Mahallesi, kuzeydeki Bahri kenti gibi farklı noktalar, büyük çatışmalara sahne oldu.

Bunun yanı sıra ülkenin batı komşusu Çad sınırındaki Cuneyne şehrinde de yüzlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan saldırılar gerçekleşti.

- "Cuneyne şehri, hayalet şehre dönüştü"

Sudan Doktorlar Sendikasından yapılan açıklamada, "Sağlık sistemi ve kamu hizmetlerinin çökmesi, insani yardım kuruluşlarının hizmetlerini sürdürememesi nedeniyle Cuneyne şehri, ölüm kokusundan başka bir şey olmayan bir hayalet şehre dönüştü." ifadeleri kullandı.

Öte yandan ülkenin güneyindeki Kuzey Kurdufan eyaletine bağlı merkezi Ubeyd şehrindeki insanların, HDK tarafından kuşatma altında kalması nedeniyle ağır insani koşullardan muzdarip oldukları belirtildi.

Görgü tanıkları, şehrin sürekli elektrik ve su kesintilerinden, gıda sıkıntısından kötü durumda olduğuna dikkati çekerek, hastaların yerde yattığı şehrin hastanesinde ciddi bir tıbbi personel ve ilaç eksikliği bulunduğuna değindi.

Suudi Arabistan ve ABD'nin arabulucuğu ile 10 Haziran yerel saatle 06.00'da yürürlüğe giren 24 saatlik ateşkes, bu sabah sona ermişti.

- Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK), 2 yıl içerisinde tamamen orduya entegresini istemişti.

HDK’nin ise sivil bir hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle 850 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 500 kişinin yaralandığını bildirmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
GÜNCELLEME 3 - Başakşehir'de fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor
GÜNCELLEME 3 - Başakşehir'de fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi