• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sultangazi'de 'Sivas Gardaşlık Festivali' sona erdi
Genel
Yayınlanma: 13 Kasım 2023 - 09:23

Sultangazi'de 'Sivas Gardaşlık Festivali' sona erdi

Sultangazi'de Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerinin tanıtılması amacıyla 2. defa gerçekleştirilen 'Sultangazi Sivas Gardaşlık Festivali' renkli görüntülerle sona erdi.

Genel
13 Kasım 2023 - 09:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sultangazi'de Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerinin tanıtılması amacıyla 2. defa gerçekleştirilen 'Sultangazi Sivas Gardaşlık Festivali' renkli görüntülerle sona erdi.

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Sivaslılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, bu sene 2'ncisi gerçekleştirilen 'Sultangazi Sivas Gardaşlık Festivali' etkinliği sona erdi. 9 -12 Kasım tarihlerinde Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda Anadolu'nun tarih kokan şehri Sivas'ın lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ve kültürünün tanıtıldığı 'Sultangazi Sivas Gardaşlık Festivali' renkli görüntülere de sahne oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun'un ev sahipliği yaptığı Sultangazi Sivas Gardaşlık Festivali kapanış programına Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sultangazili Sivaslılar Derneği Başkanı Recep Bölükbaşı, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sivas Gardaşlık Festivali etkinliğinin kapanışında konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun "Sultangazi'de memleket günleri, yöresel günler büyük bir hızla devam ediyor. Bugün de Sivaslılarla, Yiğidolarla bir aradayız. Tanıtım günlerimizde. Yaklaşık olarak 45 gündür devam ediyor. Farklı farklı memleketlerimizi tanıtmaya, özlemlerimizi gidermeye, burada vatandaşlarımızı bir araya getirip kaynaştırmaya gayret ediyoruz. Yöresel günler Sultangazi için çok önemli günler ve her sene yapıyoruz. Bu sene de ocak sonuna kadar devam edecek. Yaklaşık olarak 3,5 ay yöresel günlerde vatandaşlarımızla, komşularımızla bir arada olacağız. Bizim için memlekete bağlılık oldukça önemli, örf, adet, adetlerimize, gelenek güvenliklerimize bağlı insanların yaşadığı bir ilçedeyiz. Sultangazi'deyiz. Sultan şehirdeyiz ve bu etkinliklerimiz yıl boyu farklı farklı aktivitelerle devam ettiği gibi bu söylemiş olduğum takım içerisinde de daha özel çalışmalar yapıyoruz. Ve şunu her zaman ifade ediyoruz. Elbette İstanbul'da yaşıyoruz. İstanbul'un kültürünü, İstanbul'un çevreye duyarlılığı, kültürel faaliyetleri, sanatsal faaliyetleri bunlardan uzak durmayacağız. İstanbul'u yaşayacağız. İstanbul kültürünü elbette bileceğiz. Ancak memleketimizin değerlerinden de, faaliyetlerinden de kopmadan her ikisini bir araya getirerek bir yaşam formu oluşturmamız gerekiyor. Bu çerçeve içerisinde yöresel günlerimizi her yıl düzenliyoruz. Etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
ANKA Türk dünyasına kanatlandı: Türkiye-Kazakistan'dan ortak üretim adımı
ANKA Türk dünyasına kanatlandı: Türkiye-Kazakistan'dan ortak...
Iğdır'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Iğdır'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bursa'da Zabıta Teşkilatı'ndan kurban bayramı öncesi koordinasyon toplantısı
Bursa'da Zabıta Teşkilatı'ndan kurban bayramı öncesi koordinasyon...
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır...
Artvin'de sınır hattında termal dron dönemi
Artvin'de sınır hattında termal dron dönemi
Uzmanlardan, rekolteyi yüzde 50'ye kadar arttırmak için sertifikalı tohum uyarısı
Uzmanlardan, rekolteyi yüzde 50'ye kadar arttırmak için sertifikalı tohum uyarısı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi