• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Süper Lig hakemi Ümit Öztürk, depremzedelerin yaralarını sarmak için gönüllü çalışıyor
Genel
Yayınlanma: 17 Şubat 2023 - 14:41
Güncelleme: 17 Şubat 2023 - 14:41

Süper Lig hakemi Ümit Öztürk, depremzedelerin yaralarını sarmak için gönüllü çalışıyor

Genel
17 Şubat 2023 - 14:41
Güncelleme: 17 Şubat 2023 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Süper Lig hakemi Ümit Öztürk, depremzedelerin yaralarını sarmak için gönüllü çalışıyor

SPOR Toto Süper Lig hakemlerinden Ümit Öztürk, depremden bu yana gönüllü olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelere yönelik yürüttüğü yardım çalışmalarında görev alıyor. Öztürk, "Depremde maddi yaralardan ziyade manevi yıkımlar daha ağır. Birlikte tek yürek olup, hepsinin üstesinden geleceğiz" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Denizli'den de bölgeye 300'den fazla yardım TIR'ı gönderildi. Bölgede evleri yıkılan çok sayıda kişi AFAD koordinesinde Denizli'ye getirilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları başta olmak üzere oteller ve apart dairelere yerleştirildi. Bu kapsamda Denizli'ye depremden etkilenen yaklaşık 10 bin kişi getirildi. Depremde evlerini kaybeden, canlarını ise güçlükle kurtaran depremzedelerin kıyafet ihtiyacının giderilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde giysi mağazası oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan kışlık kıyafetler, gönüllüler tarafından bedenlerine göre ayrılıp, mağazaya taşınıyor. Merkeze gelen depremzedeler mağazaya girerek ihtiyacı olan mont, kazak, çorap, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor. Mağazada bir günde yaklaşık bin kişinin kıyafet ihtiyacı gideriliyor.

'MADDİ YARALARDAN ZİYADE MANEVİ YIKIMLAR DAHA AĞIR'

Mağazada çalışan gönüllülerden Süper Toto Süper Lig Hakemi Ümit Öztürk de depremden bu yana yardım çalışmalarını katılarak TIR'lara yardım malzemesi yükledi. Ardından ise oluşturulan mağazada gönüllü olarak çalışarak depremzedelerin yaralarının sarılmasına yardımcı oluyor. Mağazada gece gündüz demeden kolileri taşıyıp, kıyafetlerin ayrılmasına yardımcı olan hakem Ümit Öztürk, depremzedelere de moral vermeye çalışıyor.

En son depremden 4 gün önce 2 Şubat'ta Konyaspor-İstanbulspor maçını yöneten hakem Öztürk, "Bu maçtan 4 gün sonra deprem oldu. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Bu yaralar nasıl kapanacak bilmiyorum ama bir şekilde hep beraber tek yürek olup birlikte çalışarak bunun üstesinden geleceğiz. Maddi yaralardan ziyade manevi yıkımlar daha ağır. Birlikte bunun da üstesinden geleceğiz. Depremde hakem arkadaşlarımızı da aileleriyle kaybettik. Aday hakemler var. Evlerini yıkılanlar var. Bizim için de kolay değil. Hepimizin kaybı var. 13 milyon nüfus etkilendi. Herkesin bir yakını depremde hayatını kaybetti. Haberi aldığımızdan bu yana depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz. Sembolik olarak buradayım. Herkes burada mesai kavramı gözetmeden depremzedeler için gönüllü olarak çalışıyor. Buraya başka hakem arkadaşlarımız da geliyor. Yardımcım Osman Gökhan Bilir ile sürekli buradayız. Burada sen ben yok, biz varız. İnanılmaz bir ekip, gönüllü ordusu var. Burada yeni kıyafetleri bedenlerine göre ayırıyoruz. Daha sonra mağazaya aktarıyoruz. Depremzedelere seçtikleri ürünleri veriyoruz" ifadelerini kullandı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can...
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Beşiktaş, Maxim'i TFF bildirdi
Beşiktaş, Maxim'i TFF bildirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi