• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "benzeri görülmemiş" lüks dağ turizmi projesini başlattı
Genel
Yayınlanma: 25 Eylül 2023 - 19:05

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, "benzeri görülmemiş" lüks dağ turizmi projesini başlattı

Veliaht Prens Bin Selman'ın ana planını açıkladığı Es-Sevde Zirveleri adlı proje, Suudi Arabistan'ın güneybatısında Kızıldeniz'e paralel uzanan Asir Dağları içerisindeki geniş bir orman ve dağ alanı üzerinde yer alıyor - Veliaht Prens Bin Selman: - "Es-Sevde Zirveleri, benzeri görülmemiş bir yaşam deneyimi sunarak lüks dağ turizminin yeni yüzünü yansıtacak. Proje, Suudi Arabistan 2030 vizyonunun hedeflerine ulaşılmasına, turizm ve eğlence sektörünün kalkınmasına katkıda bulunacak"

Genel
25 Eylül 2023 - 19:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, ülkenin güneybatısındaki Es-Sevde bölgesinde inşa edilecek Es-Sevde Zirveleri adlı lüks turizm projesinin ana planını başlattığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, söz konusu proje, ülkenin en yüksek dağında; deniz seviyesinden 3 bin 15 metre yükseklikte lüks bir dağ turizm destinasyonu geliştirmeyi hedefliyor.

Haberde, Veliaht Prens Bin Selman'ın, "Es-Sevde Zirveleri, benzeri görülmemiş bir yaşam deneyimi sunarak lüks dağ turizminin yeni yüzünü yansıtacak. Proje, Suudi Arabistan 2030 vizyonunun hedeflerine ulaşılmasına, turizm ve eğlence sektörünün kalkınmasına katkıda bulunacak." şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Projenin maliyetine ilişkin bilgi verilmezken Veliaht Prens Bin Selman, projenin kümülatif gayri yurt içi hasılanın yaklaşık 29 milyar riyalden (yaklaşık 7,73 milyar dolar) fazla artmasına katkıda bulunarak ülke ekonomisinin büyümesine destek olacağını, doğrudan ya da dolaylı şekilde binlerce kişiye iş istihdamı sağlayacağını aktardı.

Yıl boyunca iki milyon ziyaretçiye lüks konaklama hizmetleri sunacak Es-Sevde Zirveleri Projesi, genel plan tasarımlarında yerel medeniyet kimliğini esas alacak ve farklı lokasyonlardaki 6 ana alanı kapsayacak.

Ana planın detaylarına göre, 2033'e kadar 2 bin 700 otel odası, 1336 konut, 80 bin metrekarelik ticari alan tamamlanacak.

Es-Sevde Zirveleri ana planının ilk aşamasının 2027 yılında tamamlanması bekleniyor. İlk aşama, 940 otel odası, 391 konut ve 32 bin metrekare ticari alanın geliştirilmesini içeriyor.

Es-Sevde Zirveleri, Suudi Arabistan'ın güneybatısında Kızıldeniz'e paralel uzanan Asir Dağları içerisindeki geniş bir orman ve dağ alanı üzerinde yer alıyor.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
CHP'li Öztrak'tan 'kurultay' açıklaması: Bu süreçten de yenilenerek, güçlenerek çıkacağız
CHP'li Öztrak'tan 'kurultay' açıklaması: Bu süreçten de yenilenerek, güçlenerek çıkacağız

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi