• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Tarihe tanıklık eden gazetecilerin çalışma anları sergilendi
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 08 Ocak 2024 - 16:59

Tarihe tanıklık eden gazetecilerin çalışma anları sergilendi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tarihe tanıklık eden gazetecilerin sahadaki fotoğraflarının yer aldığı Bizim Hikayemiz adlı sergi ziyarete açıldı.

Kültür-Sanat
08 Ocak 2024 - 16:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tarihe tanıklık eden gazetecilerin sahadaki fotoğraflarının yer aldığı Bizim Hikayemiz adlı sergi ziyarete açıldı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileriyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerin, haber ve fotoğraf peşinde olduğu anlarda objektiflere yansıyan karelerden oluşan 'Bizim Hikayemiz' isimli fotoğraf sergisini oluşturdu. Üniversitenin sanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine açılan ve yaklaşık 70 fotoğraf bulunan sergide, tarihe tanıklık eden gazetecilerin çalışma anındaki fotoğrafları yer aldı. Depremlerde, yangınlarda birçok afette zorlu şartlarda çalışan gazetecilerin fotoğraflarının yanı sıra önemli siyasi kişilerin haberleştirildiği anların fotoğraflarının da bulunduğu sergi birçok medya kuruluşunun arşivinden seçilen fotoğraflarla oluşturuldu. Sergiye, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özer'in yanı sıra basın kuruluşlarının medya temsilcileri ile çok sayıda bölüm öğrencisi katıldı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özer, burada yaptığı konuşmada, "Değerli basın mensupları Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde bugün gerçekleşmekte olan bu anlamlı etkinlikten dolayı buraya teşrifiniz bizim için çok önemli. Öncelikle gününüzü kutluyorum, çoğu zaman bir mikrofonla, fotoğraf makinasıyla başlayan meşakkatli, uzun bir meslek hayatı. Meslek hayatı olarak baktığınız zaman her türlü insana dokunan, her türlü olaya hakim çeşit çeşit deneyimle donanan, benim için gazeteciler bilge insanlar" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, ise söz konusu serginin oluşturulmasında emeği geçen, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü'nün akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Mumcu, basın emekçilerinin Türkiye için hayati bir role sahip olduğunu hatırlatarak, "Bu vesileyle Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basın Emekçilerimiz demokrasimizin sağlamlığı, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi açısından hayati bir role sahip. Basının kamuoyu desteğinden aldığı gücü milli meseleler başta olmak üzere toplumu ilgilendiren her konuda etkili ve doğru kullanılmasının son derece önemli olduğunu düşünmekteyim. Bu sorumlulukla hareket eden tüm gazetecilerimizin, ülkemizin birlik, beraberlik ve kalkınmasına büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirme haber ve gerçekleri aktarmak gece gündüz çalışan basın emekçilerine özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu kıymetli serginin basın temsilcilerimiz gözünden dünyayı farklı perspektiflerden görmemize imkan sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda meslek perspektiflerinin objektifine yansıyan her karenin arka planındaki zorlu şartları, duyarlılığı kararlılığı ve cesareti barındırdığını inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Rektör Erhan Özer, basın mensupları, öğrenciler ve diğer davetliler ile sergilenen fotoğrafları inceledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
19 Mayıs'a özel konser: Samsun Maarif Orkestrası ve Korosu sanatseverlerle buluşacak
19 Mayıs'a özel konser: Samsun Maarif Orkestrası ve Korosu sanatseverlerle buluşacak
Ahlat'ta "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu
Ahlat'ta "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
Son Haberler
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Rusya, Ukrayna'da yerleşim yerlerini vurdu: 3 ölü
Rusya, Ukrayna'da yerleşim yerlerini vurdu: 3 ölü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi