• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tayland Başbakanı Prayut aktif siyaseti bıraktı
Genel
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 - 15:28

Tayland Başbakanı Prayut aktif siyaseti bıraktı

Tayland Başbakanı Prayut Çan-o-ça aktif siyasi hayatını sonlandırdı

Genel
11 Temmuz 2023 - 15:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tayland Başbakanı Prayut Çan-o-ça aktif siyasi hayatını sonlandırdı.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, 2014’teki darbeyle yönetime gelen 69 yaşındaki Prayut, bir daha seçimlerde yarışmayacağını ve aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Açıklamasında, başbakan olarak Tayland halkını, dini ve monarşiyi korumak için çok çalıştığını belirten Prayut, istikrar ve barış için her alanda ülkeyi güçlendirmeye çalıştığını ifade etti.

Darbe sonrası iktidarda kaldığı 9 yıl boyunca Prayut, pek çok güvenoyu yoklaması, mahkeme süreci ve sokak protestolarıyla yüzleşmek durumunda kalmıştı.

Aralık 2022'de, seçimler öncesinde yeni kurulan "United Thai Nation" (Birleşik Tay Ulusu) partisine katıldığını açıklayan Prayut, 2025'e kadar görevde kalmak istediğini belirtmişti.

- Prayut'un partisi seçimlerde hezimete uğramıştı

Prayut’un partisi Birleşik Tay Ulusu seçimlerde hezimet yaşamış, 500 üyeli Temsilciler Meclisinde yalnızca 36 sandalye kazanabilmişti.

İleri Hareket Partisi (MFP) seçimlerde, monarşi ve ordu karşıtı reformist kampanyasıyla Temsilciler Meclisinde genel seçim ve nispi temsil ile birlikte 151 koltuğu kazanarak birinci parti olmuştu.

Eski Başbakan Taksin Şinawatra'nın kızı Paetongtarn Şinawatra'nın başında olduğu Taylandlılar İçin Partisi (PTP) ise yine genel seçim ve nispi temsil sonucunda 141 koltukla Temsilciler Meclisindeki en güçlü ikinci parti olarak kayıtlara geçmişti.

- Prayut'u iktidara taşıyan darbeler

Eski Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra, 2006'da yolsuzluk ve krala saygısızlıkla suçlanarak askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Taksin Şinavatra'nın kardeşi Yinglak Şinavatra 2011'de seçimle iktidara gelmiş ancak Yinglak'ı "ağabeyinin kuklası" olmakla suçlayarak istifasını isteyenlerin ayaklanmasının bastırılamaması üzerine, Tayland ordusu 22 Mayıs 2014'te tekrar yönetime el koymuştu.

O dönem Tayland Kraliyet Ordusu Komutanı olan Prayut, 2014-2019 yıllarında ülkeyi yöneten askeri hükümetin başbakanı olmuştu.

Prayut, Mart 2019'da yapılan seçimlere cunta destekli Palang Pracharath (Halkın Devlet İktidarı) Partisinin adayı olarak girmiş, seçimlerin ardından seçilmiş milletvekillerinin oluşturduğu Temsilciler Meclisi ile cunta tarafından atanan askerlerden oluşan Senatonun ortak oylamasıyla yeniden başbakanlık görevine getirilmişti.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
MediaMarkt, Anneler Günü alışveriş trendlerini açıkladı
Başkan Seçer: "Garaj Mersin ve Kampüs Mersin bir vizyon projesidir"
Başkan Seçer: "Garaj Mersin ve Kampüs Mersin bir vizyon projesidir"
Okul Sporları Muaythai'ye Kayseri damgası
Okul Sporları Muaythai'ye Kayseri damgası
Batman'da dereye düşen vatandaş kurtarıldı
Batman'da dereye düşen vatandaş kurtarıldı
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
Ataşehir'de "Engelsiz Yaşam Parkı" açıldı
TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile görüştü:
TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile görüştü:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi