• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. TBB'den avukatlık asgari ücret tarifesine ilişkin açıklama:
Genel
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 - 11:10

TBB'den avukatlık asgari ücret tarifesine ilişkin açıklama:

"Adalet Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla, aynı davada sanığın müdafiliği görevini yürüten özel vekaletnameli avukatla zorunlu müdafi sıfatıyla hizmet veren avukat arasındaki ayrım kaldırılmıştır" - "Düzenleme, yurttaşların adalete erişim ve savunma haklarını etkin şekilde kullanmaları bakımından önemli bir kazanım olmuştur"

Genel
21 Eylül 2023 - 11:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Barolar Birliği (TBB), Adalet Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla, aynı davada sanığın müdafiliği görevini yürüten özel vekaletnameli avukatla zorunlu müdafi sıfatıyla hizmet veren avukat arasındaki ayrımın kaldırıldığını bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği 2023-2024 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde, maktu ücretlere ilişkin önceki tarifenin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak ortalama yüzde 90,40 oranında artış yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakatla, aynı davada sanığın müdafiliği görevini yürüten özel vekaletnameli avukat ile zorunlu müdafi sıfatı ile hizmet veren avukat arasındaki ayrım kaldırılmıştır." ifadesine yer verildi.

Aynı emek ve mesaiyi veren iki meslektaşın hak ettiği ücretin de birbirine eşitlenmesi sağlandığı aktarılan açıklamada, "Bu düzenleme yurttaşların adalete erişim ve savunma haklarını etkin bir şekilde kullanmaları bakımından da önemli bir kazanım olmuştur." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, ayrıca tarifenin nispi ücretleri düzenleyen üçüncü kısmında miktarlarda ilk iki basamakta yüzde 100 olmak üzere çeşitli oranlarda artış sağlandığı, böylelikle açılan davaların büyük bir kısmını oluşturan ilk dört basamakta yer alan kalemlerde de önemli miktarda artış gerçekleştirildiği belirtildi.

Tarifenin "Amaç ve Kapsam" başlıklı maddesine, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nin altında vekalet ücreti kararlaştırılamaz" hükmünün eklendiği de ifade edildi.

Uygulamada birliği sağlamak üzere tarifenin "Avukatlık Ücretinin Kapsadığı İşler" başlıklı maddesine, "Hangi sebeple olursa olsun, temyiz veya istinaf başvurusu üzerine verilen bozma veya kaldırma kararı sonrasında hükmolunan yargı kararlarında, hükmün verildiği tarihte yürürlükte olan Tarife esas alınır." hükmünün eklendiği de aktarıldı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan...
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin yargılanmasına devam edildi
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin...
Trendyol 1. Lig'e 6. hafta maçlarıyla devam edilecek
Trendyol 1. Lig'e 6. hafta maçlarıyla devam edilecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi