• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu soykırımı yapanlar kadar destek verenler de suçludur
Siyaset
Yayınlanma: 02 Kasım 2023 - 18:54

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu soykırımı yapanlar kadar destek verenler de suçludur

Siyaset
02 Kasım 2023 - 18:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu soykırımı yapanlar kadar destek verenler de suçludur

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de bir katliam ve soykırım yaşandığını belirterek, "Bu katliamları, bu soykırımları yapanlar ne kadar suçluysa, buna destek verenler de en az onlar kadar suçludur; buna seyirci kalanlar da onlar kadar suçludur" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Senato Salonu'nda düzenlenen İkinci Balkanlar Türk Üniversiteleri Çalıştayı'na katıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, çalıştayın açılış konuşmasında, Balkan coğrafyasıyla Türkiye'nin arasında tarihi, köklü ve kültürel bağlar bulunduğunu, Türkiye'nin Balkanlardaki her gelişmeyi yakından takip ettiğini belirtti. Kurtulmuş, Balkanlar Türk Üniversiteleri Çalıştayı'nın ilkinin geçen yıl Üsküp'te, bu yıl Saraybosna'da, gelecek sene ise Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenleneceğini bildirerek, bu toplantıların çok önemli etkilerinin olacağını gördüklerini vurguladı.

Dünyanın farklı noktalarındaki olaylar karşısında çifte standartlı bakış açılarının bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Gazze'de şimdi bir katliam ve soykırım yaşandığını belirterek, "Gazze'deki insanları 'insan' kabul etmeyen, çocuklar ve yaşlılar arasında hiyerarşi yapan, 'O olursa iyi, bu olursa kötü' diye gören, insanların ölüleri üzerinden bile ayrımcılık yapan iki yüzlü, çifte standartlı sahtekar bir anlayış var. Kafa aynı. Şu çok açıktır. Bu katliamları, bu soykırımları yapanlar ne kadar suçluysa, buna destek verenler de en az onlar kadar suçludur; buna seyirci kalanlar da onlar kadar suçludur. Burada bizim bundan sonraki barış perspektifimiz bakımından mutlaka bir insanlık cephesini açmaya gayret etmemiz lazım. Öyle anlaşılıyor ki zalimlerin muhatap aldıkları kitleler değişiyor, zalimlerin zalimlikleri, yöntemleri değişmiyor. Dün bu zulmü yapanlar yine ellerindeki üstün medya gücünü kullanarak zulümlerini örtüyorlardı, bugün de örtüyorlar. Dün birtakım devletlerin savaş gücünü kullanıyorlardı bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Muazzam bir lobicilik ve propaganda faaliyeti gerçekleştiriyorlar. Ama bunun karşısında dün de bugün de sayıları çok olmasa da insanlık adına karşı çıkabilen hakikaten şahsiyetli, onurlu insanlar var. Onların hepsini de saygıyla takdir ediyoruz. Yani herkes burada bir hesap veriyor, herkes burada bir imtihana tabi tutuluyor. Ümit ederim ki bu anlamda bölgesel ve küresel barışın, istikrarın sağlanması bakımından samimi olarak insanların hepsini yaradılışta eş olarak gören bir anlayışla, bir insanlık cephesi açmak ve bunu tahkim etmek mümkün olur" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Yaklaşık 2,5 yılda bir yıl yaşlanan bir nüfusla karşı karşıyayız"
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Son Haberler
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere...
Gazetecilerden İsrail'e tepki
Gazetecilerden İsrail'e tepki

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi