• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Ekim ayı itibariyle yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak"
Siyaset
Yayınlanma: 28 Haziran 2023 - 09:58

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Ekim ayı itibariyle yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ekim ayı itibariyle yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak" dedi.

Siyaset
28 Haziran 2023 - 09:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ekim ayı itibariyle yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak" dedi.

İki günlük Kahramanmaraş ziyaretleri çerçevesinde Onikişubat Belediyesi tarafından organize edilecek olan EXPO alanında incelemede bulunan Meclis Başkanı Kurtulmuş, Kurban Bayramı'nın birinci günü depremzede vatandaşlarla kahvaltı programına katıldı. Burada konuşma yapan Kurtulmuş, "Çok büyük bir acı yaşadık. Nice elemli ve acı hikayeler var. Ailesinden çok sayıda kişiyi depremde kaybetmiş, şehit olarak vermiş olan bir il burası. 12 bin 625 kişi depremde vefat etmiş. Yaklaşık olarak Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkılmış, yani oturulamaz hale gelmiş. Bu ağır hasardan sonra çok süratle bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları hep beraber seferber olarak depremzede kardeşlerimiz için yaralarını sarmak için büyük bir gayret sarf etti. Ben Cumhurbaşkanımız ile birlikte hemen depremin ardından defaatle deprem bölgesine geldik. Elhamdülillah yapılan faaliyetleri bugün itibariyle geriye doğru değerlendirdiğimizde, büyük mesafeler alındığı, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının büyük bir kısmının tamamlandığı, eksikliklerin karşılandığını görmekten memnun oluyoruz" diye konuştu.

Depremzedelerin konutlarının Ekim ayında teslim edileceğini söyleyen Kurtulmuş, "Depremde evleri yıkılmış olan ve oturulamaz halde olan yurttaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşması için devletin seferber olmasıdır. Ekim ayından itibariyle yapımı tamamlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine verilmeye başlanacak. Ümit ediyoruz ki kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımız kalıcı konutlarına geçerek hiç olmazsa depremin getirmiş olduğu ağır travmaların ortadan kalkmasını sağlayacak bir zemine oturmuş olacak" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
Mekke'de 1,8 milyon hacı bayram namazını kıldı
Mekke'de 1,8 milyon hacı bayram namazını kıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi