• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu:
Genel
Yayınlanma: 22 Mayıs 2023 - 21:30

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu:

"Hepimiz biliyoruz ki güçlü bir Türkiye olursa Türkiye dimdik ayakta olursa dünyanın her tarafında Türkler, Müslümanlar, Rumeli'de, Balkanlar'da, Orta Asya'da, Afrika'da dünyanın her yerinde daha güçlü, daha itibarlı olurlar, olacaklar" - "(28 Mayıs seçimi) Tam bağımsız Türkiye, kendi kararını kendisi veren Türkiye, sadece kendi milletinin menfaatini düşünen, ona göre karar veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edecek miyiz, yoksa başka yerlerde verilen kararların peşine takılan bir vagon olarak mı Türkiye yoluna devam edecek? İşte bu çok temel kararı vereceğiz"

Genel
22 Mayıs 2023 - 21:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bu seçimin önemi Türkiye'nin istikametinin devam edip etmeyeceği noktasında düğümleniyor. Tam bağımsız Türkiye, kendi kararını kendisi veren Türkiye, sadece kendi milletinin menfaatini düşünen, ona göre karar veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edecek miyiz, yoksa başka yerlerde verilen kararların peşine takılan bir vagon olarak mı Türkiye yoluna devam edecek? İşte bu çok temel kararı vereceğiz." dedi.

Şentop, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Büyük Rumeli Buluşması'nda, kendisinin de Gevgeli kökenli olduğunu, ailesinin 100 yıl önce Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

Rumeli'nin evladı olmakla her zaman iftihar ettiğini belirten Şentop, "Ben hepinizin kalbinin, gönlünün Türkiye'yle, İstanbul'la, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte attığını biliyorum. Her zaman, her seçim döneminde böyle oldu. Bu seçim döneminde de müteaddit defalar yurt dışından gelen kardeşlerimiz seçim çalışmalarına katıldılar, desteklerini ifade ettiler. Hepimiz biliyoruz ki güçlü bir Türkiye olursa Türkiye dimdik ayakta olursa dünyanın her tarafında Türkler, Müslümanlar, Rumeli'de, Balkanlar'da, Orta Asya'da, Afrika'da dünyanın her yerinde daha güçlü, daha itibarlı olurlar, olacaklar. İşte bunun devamı için gayret gösteriyoruz. Sizler Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorsunuz ama o da sizi çok seviyor, biliyorsunuz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nden çıktıktan sonra ilk ziyaretini Rumeli'ye gerçekleştirdiğine değinen Şentop, AK Parti'nin kuruluşunun temellerinin Rumeli'de atıldığını dile getirdi.

Türkiye'de 28 Mayıs'ta çok önemli bir seçim yapılacağına vurgu yapan Şentop, "Bu seçimin önemi Türkiye'nin istikametinin devam edip etmeyeceği noktasında düğümleniyor. Tam bağımsız Türkiye, kendi kararını kendisi veren Türkiye, sadece kendi milletinin menfaatini düşünen, ona göre karar veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edecek miyiz, yoksa başka yerlerde verilen kararların peşine takılan bir vagon olarak mı Türkiye yoluna devam edecek? İşte bu çok temel kararı vereceğiz. Biliyorsunuz bu kararı herkes merak ediyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye demektir, Rumeli demektir"

Dünyada küresel vesayet odaklarının sözcüsü medya organlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "Tayyip Erdoğan gitsin" başlığında dergilere kapak yaptığını aktaran Şentop, "Ama milletimiz buna 14 Mayıs'ta zaten cevabını verdi. Mesele aslında tam bağımsız Türkiye meselesidir. Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret değildir. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye demektir, Rumeli demektir, Türk dünyası, İslam dünyası demektir. İşte bu seçim bunun kararını vereceğiz. Milletimiz Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye, büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşünün devamı yönünde 14 Mayıs'ta iradesini beyan etti." diye konuştu.

Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin büyük desteğiyle 28 Mayıs'ta yeniden seçileceğine inandığını kaydetti.

Rumeli kökenli insanların Türkiye'nin önemini, bağımsızlığı, vatanı ve vatan toprağını en iyi anlayanlar olduğuna dikkati çeken Şentop, onların vereceği destek ve duaların oldukça önemli olduğunu sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
Kestel'den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına taşıdı
Akbank, yeni nesil iş ortağı platformu DijiOrtak'ı mobil uygulamasına...
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Adıyaman'da '4. En Özel Şenlik' düzenlendi
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Hayat Hastanesi'nden Bursaspor'a destek ziyareti
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Antalya halinde bayram denetimi: Faturalar ve künyeler tek tek incelendi
Fas ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ikili ilişkileri görüştü
Fas ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ikili ilişkileri görüştü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi