• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. TBMM Başkanı Şentop, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo ile görüştü
Genel
Yayınlanma: 09 Mart 2023 - 15:50

TBMM Başkanı Şentop, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo ile görüştü

Şentop'un FETÖ'nün Kore'deki faaliyetleriyle ilgili duyulan endişeyi aktarması üzerine terör örgütüyle ilgili gerekli bilgileri toplayıp meseleyi Meclislerine taşıyacaklarını dile getiren Kim Jin-pyo gerekenlerin yapılacağını belirtti

Genel
09 Mart 2023 - 15:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MIKTA 8. Parlamento Başkanları Konferansı kapsamında, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo'yla görüştü.

Şentop, Sepetçiler Kasrı'nda yapılan görüşmede, MIKTA'nın, dünyanın gündemini şekillendiren çok taraflı konuların ele alınması ve ülkeler arasında işbirliği alanlarının belirlenmesi noktasında önemli faydalar sağladığını ifade etti.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki sağlam dostluk bağını vurgulayan Şentop, "Bizler, zor gününde birbirinin yardımına koşan iki büyük milletin fertleriyiz. Tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşamakta olduğumuz bu dönemde, Kore'den gelen yardımları ve gösterilen dayanışmayı Türk halkı daima şükranla hatırlayacaktır." dedi.

Şentop, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Güney Kore'nin depremzedelere yardım ve afet bölgelerinin yeniden imarı konularında verdiği desteğin de çok önemli olduğunu kaydederek, "Afet bölgesinde aciliyet arz eden çadır, konteyner gibi malzemelerin tedarikinde ve yeniden imar çalışmalarında, kıymetli desteklerinizin sürmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Güney Kore ile 2012 yılında stratejik ortaklık düzeyine yükseltilen ilişkilerin önümüzdeki dönemde her alanda güçleneceğine olan inancını dile getiren Şentop, bunlara paralel olarak parlamentolar arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin daha da ileriye taşınabileceğini bildirdi.

TBMM Başkanı Şentop, Güney Koreli yatırımcıların Türkiye'deki yatırımlarını artırmalarının iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğine işaret etti.

FETÖ terör örgütünün Güney Kore'deki faaliyetleriyle ilgili duyulan endişeyi de dile getiren Şentop, FETÖ'nün sadece Türkiye değil, Güney Kore'nin güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

Şentop'un konuşmasının ardından söz alan Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo ise Türkiye'nin kalbindeki yerinin ayrı olduğunu kaydederek, ilkokuldayken 4 yıl boyunca Türk askerlerinin kurduğu Ankara Okulu'nda okuduğunu aktardı.

Kim Jin-pyo, terör örgütü FETÖ'yle ilgili ise gerekli bilgileri toplayarak meseleyi Meclislerine taşıyacaklarını ve gerekenlerin yapılacağını sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı
Gaziantep Kent Konseyi'nden Çiftçiler Günü mesajı
Kırşehir'de 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi
Kırşehir'de 2 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi
Ahmet Karahan Ortaokulu'nda Bilime Işık Tutan 4006 Fuarı gerçekleştirildi
Ahmet Karahan Ortaokulu'nda Bilime Işık Tutan 4006 Fuarı gerçekleştirildi
AYM, HDP'nin hazine yardımı hesabına konulan blokeyi kaldırdı
AYM, HDP'nin hazine yardımı hesabına konulan blokeyi kaldırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi