• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu toplandı
Siyaset
Yayınlanma: 25 Ocak 2023 - 22:01

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu toplandı

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu: - "(6 yaşında evlilik adı altında cinsel istismara uğrayan mağdur H.K.G.) Verdiğimiz desteklerle ilk geldiği andan şu ana baktığımızda duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, şu anda normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz" - "H.K.G'nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık" - Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin: - "Özellikle istismar alanında Türkiye genelinde kız ve erkek çocuklarımıza hizmet veren 35 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitelerimiz var. Burada da 950'ye yakın çocuğumuz şu an bakım ve koruma altında"

Siyaset
25 Ocak 2023 - 22:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 6 yaşında "evlilik" adı altında cinsel istismara uğrayan mağdur H.K.G'ye yönelik psikolojik tedavi ve destekleri sürdürdüklerini belirterek, "Verdiğimiz desteklerle ilk geldiği andan şu ana baktığımızda duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, şu anda normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz." dedi.

"6 yaşındaki bir kız çocuğunun 'evlilik' adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ile Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Meral Gökkaya sunum yaptı.

Şahin, istismara uğrayan çocukların, mülki idare amirlerinin onayıyla aynı gün koruma altına alındığını belirterek, "Özellikle istismar alanında Türkiye genelinde kız ve erkek çocuklarımıza hizmet veren 35 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitelerimiz var. Burada da 950'ye yakın çocuğumuz şu an bakım ve koruma altında." diye konuştu.

İstismara uğrayan çocuklar için ayrı ve özel bir program uyguladıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Çünkü travmaları biraz daha ağır ve psikososyal sürecin biraz daha dikkatli yürütülmesi gereken bir grup var karşımızda. Özellikle istismara uğrayan çocuklara acil koruma kararı alındıktan sonra bu süreci hemen başlatıyoruz. ANKA Çocuk Destek Programı'nın içerisinde çocuklarımıza kademeli olarak bir program uygulanıyor ve bu programın sonucunda o travmasını atlattıktan sonra düşünen, kendini geliştiren, kendine ve başaracağına inanan, yaşam becerilerini zenginleştiren, entelektüel kapasitesini geliştiren, refah ve mutluluk içerisinde yaşayan bir çocuğu geri getirmeye çalışıyoruz. Tabii bu süreç çok zorlu bir süreç."

- "Hayata katılması konusunda gerekli destekleri veriyoruz"

Kadının Statüsü Genel Müdürü Ustaoğlu da 6 yaşında "evlilik" adı altında cinsel istismara uğrayan 23 yaşındaki H.K.G'nin aile içi şiddet ve barınma sorunu nedeniyle 2016 doğumlu çocuğuyla birlikte 8 Aralık 2020'de Bakanlığa bağlı yatılı hizmet birimlerinden hizmet almaya başladığını söyledi.

Mağdurun durumunu gözleyerek psikolojik iyi halinin güçlendirmesi için birçok mesleki görüşme yaptıklarını belirten Ustaoğlu, "Psikiyatri servisine yönlendirmeler yaptık, tedavi programları uyguladık ve psikolojik desteklerle de hala hizmetimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz desteklerle ilk geldiği andan şu ana baktığımızda duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, şu anda normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz." diye konuştu.

Mağdurun ve çocuğunun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapıldığını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Sosyalleşmesi açısından kuruluşlarımız bünyesindeki birçok atölye çalışmalarına katılımını sağladık ve psikolojisi üzerinde de bu çalışmalarımız gerçekten olumlu etkiler yarattı. Talebi üzerine kendisini okuma yazma kurslarına gönderdik ve açıktan ilkokul diplomasını aldı, geçen hafta da sınavlarını verdi, ortaokul diplomasını aldı mağdur kadınımız. Bunlar bizlerin destekleriyle gerçekleşti. Meslek edindirme kurslarına devam ettirdik. Aşçılık kursuna devam etti ve şu anda da bir çalışma ortamını oluşturma gayreti içerisindeyiz. Gizlilik kararları çerçevesinde ve can güvenliği dolayısıyla yer değiştirme olduğu için sürekli bir çalışma imkanı olmuyor ama sürekli deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hayata katılması konusunda gerekli destekleri veriyoruz."

Ustaoğlu, "H.K.G'nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için de 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık." bilgisini de paylaştı.

Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Meral Gökkaya da cinsel suç soruşturmalarındaki işleyişe yönelik komisyon üyelerine bilgi verdi.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Kağıthane'de özel bireylerin etkinliğine yoğun ilgi
Hafriyat kamyonunun ezdiği kadının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
Hafriyat kamyonunun ezdiği kadının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi