• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Genel Kurulu toplandı
Siyaset
Yayınlanma: 23 Mart 2023 - 16:11

TBMM Genel Kurulu toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: - "(En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması) AK Parti Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu: - "Asgari ücrete yaptığınız zam erimiş ve alım gücü geçen seneye göre daha da düşmüştür. Hükümetin enflasyonu düşürme planları, tıpkı vaatleri gibi akamete uğramıştır" - HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç: - "Bu iktidar işsizlikle ilgili herhangi bir sorunu çözememiş"

Siyaset
23 Mart 2023 - 16:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılmasıyla ilgili, "AK Parti Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, grup başkanvekillerine yerlerinden söz verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ramazan ayının Türk dünyasına, tüm Müslümanlara, insanlara huzur getirmesini temenni ettiğini belitti. Diyanet İşleri Başkanlığınca 2023 yılı fitre miktarının günlük 70 lira olarak belirlendiğini dile getiren Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Devletin resmi kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı bir kişinin günlük karnını doyurabilmesi için gerekli miktarın 70 lira olduğunu söylemiştir. Başkanlığa göre 4 kişilik bir ailenin günlük asgari beslenmesi için harcaması gereken miktar 280 lira, aylık 8 bin 400 liradır. Yani 4 kişilik bir ailenin sadece ve sadece aç kalmaması için gerekli olan para 8 bin 400 liradır. Asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğu ülkemizde gıda masraflarından kalan miktar 100 liraya tekabül ediyor. Evin kirası, doğal gaz, su faturaları bu 100 lira ile ödenecek, çocukların okul masrafları buradan karşılanacak. Bu liyakatsiz ve iş bilmez hükümet bu aziz millete insanca bir yaşamı layık görmüyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 Şubat ayında enflasyon sorununun tamamen çözüleceğini ve alım gücünün yükseleceğini söylediğini ileri süren Dervişoğlu, "O halde vatandaşlarımızın mübarek ramazan ayına yüksek enflasyonun yıkıcı etkileriyle girecek olmasının sebebi nedir?" diye sordu.

Ramazan pidesi fiyatlarına 2 yılda yüzde 204 zam geldiğini söyleyen Dervişoğlu, "İçinizde çarşıya pazara çıkmadan, milletin gerçeklerini hiç görmeden, asgari ücrete yapılan zam ile övünenler var. 2022 yılında asgari ücretle 805 pide alınabiliyordu, bu yıl asgari ücretle 765 pide alınabiliyor. Yani asgari ücrete yaptığınız zam erimiş ve alım gücü geçen seneye göre daha da düşmüştür. Hükümetin enflasyonu düşürme planları, tıpkı vaatleri gibi akamete uğramıştır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, ramazan ayının Türk dünyasına, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. 21-26 Mart haftasının Orman Haftası olarak kutlandığını anımsatan Bülbül, bu hafta vesilesiyle herkesi daha yeşil bir gelecek için doğaya ve ormanlara sahip çıkmaya ve ağaçlandırma seferberliğine davet etti.

Dünya Su Günü'nün de 22 Mart olduğunu dile getiren Bülbül, "Yaşam kaynağı olan suyun israfının önlenmesi, tasarruflu kullanılması ve kaynaklarımızın korunması hepimiz için insani bir görev ve sorumluluktur. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın verimli kullanılması için herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, dayanışma ve yardımlaşmanın önemini kimsenin unutmaması gerektiğini ifade ederek ramazan ayının tüm İslam alemi için mübarek olması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Oluç, TÜİK'in 2022 iş gücü verilerini açıkladığını dile getirerek buna göre işsiz sayısının 3 milyon 582 bin olarak görüldüğünü belirtti.

Genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 19,4, geniş tanımlı işsizliğin ise yüzde 21,3 olduğunu dile getiren Oluç, "Yani, aslında iş arayan işsizleri ifade eden dar tanımlı işsizlik tek haneye inmemiş 3,5 milyon üzerinde bir rakam geçerli. Geniş tanımlı işsizlik ise 5 puan artmış ve yüzde 21,5 olmuş. Bu demek ki yaklaşık 8,5 milyon atıl iş gücü var. Tablo bu. Bu iktidar işsizlikle ilgili herhangi bir sorunu çözememiş." diye konuştu.

- "Umarım bilim ve aklın egemen olduğu bir Türkiye yaratırız"

CHP grubu adına söz alan Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunlaşmasını diledi.

Açlığın, yoksulluğun, istikrarsızlığın, eğitimsizliğin, hukuksuzluğun, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun olduğu bir dönemi kısa süre sonra geride bırakacaklarına inandığını belirten Sarıaslan, bir toplumun gelişmesinin ön koşulunun eğitimli insanlardan geçtiğini söyledi.

Bu iktidar döneminde üniversiteler açıldığını ancak hoca bulunamadığını iddia eden Sarıaslan, bunun sonucunda akıl ve bilimden uzaklaşıldığını öne sürdü. Sarıslan, Allah'ın verdiği aklın unutulduğunu savunarak "Umarım, bilimin ve aklın egemen olduğu bir Türkiye yaratırız." dedi.

- Geçici işçilerle ilgili teklif de önümüzdeki hafta Meclise gelecek

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İslam aleminin ve tüm insanların ramazan ayını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 bin 902 konutun temel atma törenine katılacağını ve toplamda 650 bin konutun yapılacağını anlatan Akbaşoğlu, 350 bin konutun da 1 yılda tamamlanacağını kaydetti.

Akbaşoğlu, Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağı müjdesini verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"AK Parti Grubu olarak, Cumhur İttifakı olarak bu konuyla ilgili kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bunun yasalaştırılmasını ümit ediyoruz, bunu planlıyoruz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Bununla beraber, daha önce nasıl EYT'yi çözdüysek, 3600 ek göstergeyi yasalaştırdıysak, 500 bine yakın personeli kadroya geçirdiysek bir başlıkta geçici işçilerle ilgili ifadelerimiz söz konusuydu. Bununla ilgili de on binlerce çalışanımızı ilgilendiren 6 ay ile 10 ay arasında değişkenlik arz eden sürelerle çalışan geçici işçilerin artık kalıcı işçi olarak, bütün mevsim boyunca, 12 ay boyunca çalışabilir hale gelebileceği bir düzenlemeyi de inşallah önümüzdeki hafta Meclis'te görüşmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Daha önce zikrettiğimiz dosya başlıkları çerçevesinde, bu dosyaları hallettikten sonra inşallah taşeron kardeşlerimizle ilgili de çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız şu anda yürütüyor. Dolayısıyla bugüne kadar ne söz verdiysek onları gerçekleştirdik ve bütün bu gerçekleştirdiklerimizi de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Van'da 17 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildi
Van'da 17 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi