• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Genel Kurulu
Siyaset
Yayınlanma: 14 Haziran 2023 - 16:27

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi

Siyaset
14 Haziran 2023 - 16:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Genel Kurulunda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının üyeleri seçildi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan Genel Kurulda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonları için seçim yapıldı. Buna göre, TBMM Başkanvekilliğine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, YSP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan seçildi.

TBMM Katip üyeliklerine AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti Mardin Milletvekili Muhammed Adak, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk getirildi.

TBMM İdare amirliklerine ise AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, YSP Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan ile MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay seçildi.

Ardından ihtisas komisyonlarının üyeleri belirlendi.

- "Kabul edilebilir bir durum değil"

Genel Kurulda, seçime geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Mecliste siyasi parti grubu bulunmayan 56 milletvekiline, ihtisas komisyonu üyeliklerine başvurmaları için 22 Haziran'a süre tanındığını söyledi.

Genel Kuruldaki seçimin ardından komisyonların bugün toplanarak başkanlık divanlarını belirleyeceğini dile getiren Özel, "56 milletvekilinin seçilip geldikleri Mecliste, görev yapacakları komisyonlara henüz gitmeden komisyonun başkanlık divanı seçmesi, onların seçme ve seçilme hakkının ellerinden alınması demek. Bu, kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelikleri için 20 Haziran'a kadar bağımsız milletvekillerinden başvuru alınacağını ifade etti.

Kurtulmuş, "Bu 4 komisyon, adaylıklar belli olduktan sonra bir araya gelerek kendi başkanlık divanlarını seçecekler." dedi.

Kurtulmuş, TBMM Başkanlık Divanı ile ihtisas komisyonlarının üyelerine görevlerinde başarı dileyerek, verimli bir çalışma dönemi geçirmelerini temenni etti.

Bu arada CHP Grup Başkanı Özel ile YSP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay'ın tahliyesi için Meclisin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istediler.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, TBMM Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonu üyelik seçiminin tamamlanmasının ardından birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Son Haberler
Zabıtadan kurban bayramı öncesi sıkı denetim
Zabıtadan kurban bayramı öncesi sıkı denetim
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Tramvayın çarptığı kadın hastanelik oldu
Tramvayın çarptığı kadın hastanelik oldu
Menteşe'de ekipler sahada hastalık ve süne denetiminde
Menteşe'de ekipler sahada hastalık ve süne denetiminde
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 42,53 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 42,53 arttı
Seç Market Konya'da esnafla buluştu
Seç Market Konya'da esnafla buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi