• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. TEB Başkanı Üney: Deprem bölgesinde ilaç eksikliğimiz yok
Sağlık
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 13:07
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 13:07

TEB Başkanı Üney: Deprem bölgesinde ilaç eksikliğimiz yok

Sağlık
22 Şubat 2023 - 13:07
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 13:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEB Başkanı Üney: Deprem bölgesinde ilaç eksikliğimiz yok

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, "Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın hiçbir ücret ödemeden ilaca ve tıbbi malzemeye erişimini sağlamak için fedakarca çaba harcıyoruz. Bir ilaç eksikliğimiz yok diyebilirim" dedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, deprem bölgesindeki ilaç tedariği ve bölgede yürütülen eczacılık hizmetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Üney, TEB olarak deprem haberini alır almaz 46 bini aşkın meslektaşlarıyla birlikte seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "TEB Gezici TIR Eczanesini en hızlı şekilde Kahramanmaraş'a sevk ettik. Deprem yaşanan bölgenin genişliği ve yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemesi nedeniyle, ilk gün itibarıyla konteyner ve sahra eczanelerimizin tedarik sürecini tamamladık. Depremin ertesi günü, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman'da 5 konteyner eczanemizi hizmete başlattık. Bölgede 28 adet sahra eczanemiz ile hizmet verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bölgelerdeki ilaç ve tıbbi malzemelerinin tedarikinin en hızlı şekilde sağlanması için birliğimizin oluşturduğu dijital bir sistem aracılığıyla 'Afet Yardım Kampanyası' başlattık. Bu şekilde, sahada oluşturulan ilaç dağıtım merkezlerimizdeki ilaç ve tıbbi malzeme sürekliliğini sağladık. Deprem bölgelerinde kurulan sahra eczanelerimizde vatandaşlarımızın ücretsiz eriştiği ilaç ve tıbbi malzemeler meslektaşlarımızın yaptıkları bağışlarla tedarik edildi" diye konuştu.

'DEPREMZEDELERDEN İLAÇ FİYAT FARKI ALINMAMALI'

Gezici karavan eczanesi ile birlikte insülin, şeker ölçüm kitleri gibi tıbbi malzemeleri afet bölgesine gönderdiklerini bildiren Üney, "Çokça ihtiyaç duyulan kadın hijyen malzemeleri, ıslak mendil, hasta alt bezi, bebek bezi gibi destek malzemelerini de afetzedelere ulaştırdık. Bunun yanı sıra deprem bölgesinde bulunan veya diğer illerimize gitmek zorunda kalan depremzedelerimizin, ilaç alırken fiyat farkı ödememesi için Sosyal Güvenlik Kurumuna talepte bulunduk. Bu sorunun da çözümlenmesini bekliyoruz. Depremden zarar gören vatandaşlarımızdan ilaç fiyat farklarının alınmaması gerekiyor; çünkü hiçbirinin şu anda bu ödeme gücü bulunmuyor" dedi.

TEB koordinasyonunda, bölge eczacı odalarındaki meslektaşlarının ilk günden bu yana gönüllü bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini söyleyen Üney, vatandaşların ücret ödemeden ilaca ve tıbbi malzemeye erişimini sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Üney, bölgede 1100 eczanenin hasarlı olduğunu ifade ederek, "Bu eczanelerin yeniden açılabilmesi lazım, kamunun desteği çok önemli; hepimizin bu eczaneleri ayağa kaldırmak gibi, eczacılık hizmeti verdirmek gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.

Üney, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ilaçlara ilişkin, "Elimizde belirli listeler var. Elimizdeki hazır listelerden ilk ihtiyaç olabilecek olan ilaçları hemen temin ettik ve gönderdik. İlk aşamada hava koşullarını değerlendirdiğimizde öksürük şurupları, ağrı kesiciler, antibiyotikler; bunlara çok ihtiyaç oldu. Kronik hastalarımız var onların ilaçları da sahra eczanelerimizde tamamıyla var. Bir ilaç eksikliğimiz yok diyebilirim. Tüm halkımıza ilaç eczacılık hizmetini sorunsuz olarak veriyoruz" diye konuştu. 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Son Haberler
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Adana'da çadır kentlere enerji sağlandı
Adana'da çadır kentlere enerji sağlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi