• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Tekirdağ Barosu'ndan, Netenyahu ve İsrailli yöneticiler hakkında suç duyurusu
Siyaset
Yayınlanma: 17 Kasım 2023 - 13:43

Tekirdağ Barosu'ndan, Netenyahu ve İsrailli yöneticiler hakkında suç duyurusu

Siyaset
17 Kasım 2023 - 13:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tekirdağ Barosu'ndan, Netenyahu ve İsrailli yöneticiler hakkında suç duyurusu

- TEKİRDAĞ Barosu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün, "Türk Ceza Kanunun 13'üncü maddesine dayanarak, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Kohen, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na biraz önce suç ihbarında bulunduk" dedi.

Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün, suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa verdikten sonra bir açıklama yaptı. Gürcün, Tekirdağ Barosu ve onu oluşturan avukatlar olarak İsrail'in işlediği insanlık suçuna sessiz kalmadıklarını kamuoyuna duyurmak ve her ne şartta olursa olsun insan haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceklerini dile getirmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

İsrail'in 7 Ekim'de meşru müdafaa iddiasıyla Filistin halkına yönelik acımasız ve orantısız bir saldırı başlatıldığını hatırlatan Gürcün, "42 gündür devam eden bu saldırılar dünyanın gözü önünde sistematik bir soykırıma dönüşmüş durumdadır. İsrail'in orantısız güç kullanarak sivillere, hastanelere saldırması ayrıca Gazze'deki Filistinliler 'in elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini engelleyerek sivilleri topluca yerlerinden ayrılmaya, yaşadıkları toprakları terk etmeye zorlaması, açıkça ifade etmek gerekir ki İsrail'i uluslararası ceza hukukunda savaş suçu olarak tanımlanan birçok eylemin faili haline getirmektedir" dedi.

Gürcün, dünyanın gözü önünde cereyan eden insanlık suçuna halklarının protestolarına rağmen onlara kulak vermeyen devletlerce sessiz kalınarak, harekete geçilmeyerek ortak olunması tüm insanlık adına kaygı ve utanç verici olduğunu dile getirdi.

'TÜRK KANUNLARI UYGULANABİLİR' 

Çocukların gözyaşları ile bulanan, feryatları ile çınlayan topraklarda olan bitenler karşısında işlenen suçlardan birisi de susmak olduğunu aktaran Gürcün, "Soykırım ve insanlığa karşı suçların vatandaş veya yabancı tarafından yabancı ülkede işlenmesi halinde de Türk Kanunlarının uygulanabileceği ve Türk mahkemelerinde yargılama yapılabileceğinin düzenlendiği, Türk Ceza Kanunun 13'üncü maddesine dayanarak, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Kohen, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na biraz önce suç ihbarında bulunduk" ifadelerini kullandı.

'ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER YOK SAYILIYOR'

Gürcün, Filistin ve İsrail arasında başlayan ve insanlığın acı tecrübelerinden damıtılarak bir araya getirilen evrensel hukuk kuralları çerçevesinde oluşturulan uluslararası sözleşmelerin yok sayılmasının sıradanlaştığı bir biçimde kadın, bebek, çocuk, genç, yaşlı hasta ayrımı yapılmaksızın tüm dünyanın gözü önünde sivil insanların katledilmesine ve insanlığın adeta ayaklar altına alınmasına artık bir son verilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"21'inci yüzyıl, tarihe İsrail'in insanlığa karşı işlediği bu suçlara karşı dünyanın izlemekle yetindiği bir zaman dilimi olarak geçmemelidir. Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşları acil inisiyatif alarak insan haklarına ve uluslararası hukuka saygı temelinde saldırıların sonlandırılması için harekete geçmeye ve İsrail hakkında caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz. Başta silahsız kadınlar, çocuklar, yaşlılar olmak üzere sivil halka, hak örgütlerine ve hukuk kurumlarına yönelik her türlü saldırıyı kınıyor, haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime dönük olursa olsun evrensel hukuk prensiplerine uygun şekilde hareket etmek, insan haklarını savunmak ve korumak temel yaklaşımımızdan ayrılmayacağımızı yineliyor tüm hukuk kurumlarını ve sivil toplumu yaşanan bu dram karşısında yan yana olmaya çağırıyoruz."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bayrak tartışması organizasyonu iptal ettirdi
Bayrak tartışması organizasyonu iptal ettirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri ile bir araya geldi
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Son Haberler
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu Kapanış Toplantısında yaptığı konuşmada, "Kazakistan'la ekonomik ilişkilerimizin her geçen gün daha da ileriye gitmesinden bahtiyarız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan İş Forumu...
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Samsun'da 19 yıl ve 9 yıl hapisle aranan 2 hükümlü yakalandı
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Jandarma'nın en iyi nişancıları Foça'da belli oluyor
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Kahramanmaraş'ta özel çocuklara özel gün
Soğuk havanın etkisi altına aldığı ilçe sisle kaplandı
Soğuk havanın etkisi altına aldığı ilçe sisle kaplandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi