• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Tekirdağ'da 20. Geleneksel Yayla Şenlikleri başladı: Yüzlerce kişilik horon böyle görüntülendi
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 29 Haziran 2024 - 01:49
Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 01:50

Tekirdağ'da 20. Geleneksel Yayla Şenlikleri başladı: Yüzlerce kişilik horon böyle görüntülendi

Bu sene 20'ncisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'nde yüzlerce kişinin katıldığı horon Tekirdağ'da Karadeniz rüzgarı estirdi.

Kültür-Sanat
29 Haziran 2024 - 01:49
Güncelleme: 29 Haziran 2024 - 01:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bu sene 20'ncisi düzenlenen Geleneksel Yayla Şenlikleri'nde yüzlerce kişinin katıldığı horon Tekirdağ'da Karadeniz rüzgarı estirdi.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 20'nci Geleneksel Yayla Şenlikleri renkli anlara sahne oldu. Şenlikte Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den gelen misafirler, Karadeniz kültürünü yakından görme fırsatı bularak bölgeye özgü yemekler, kıyafetler ve çeşitli ürünleri görerek Karadeniz insanının yaşamına dair fikir edinme imkanı buldu. Karadeniz yaylalarından alışkın olunan horon oyununun Tekirdağ'da da oynanması vatandaşların büyük ilgisini çekti. Yüzlerce kişinin katıldığı horon ise, dron kamerası ile havadan görüntülendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, protokol konuşmalarının ardından horon halkası ile devam etti. Yöresel lezzetlerinde yer aldığı şenlik alanında vatandaşlar gönüllerince eğlenirken Karadeniz yöresine ait ürünleri tatma fırsatı buldular. Şenlikle ilgili açılış konuşmasını gerçekleştiren Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, katılanlara iyi eğlenceler diledi.

"Ben de Karadenizli bir annenin evladıyım"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ise, "Biraz heyecanlıyım. Çocukluğumdan beri katıldığım bir etkinlikteyim. Bugün Belediye Başkanı olarak katılmak nasip oldu. Çok şükür ben de Karadenizli bir annenin evladıyım. Bizimkiler de 70 sene önce göçmüşler. Annem de, teyzelerim de, dayım da burada doğmuş. Artık hepimiz kardeş olmuşuz. Bir arada, kültürlerimizi pekiştirmeye alışmışız. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

"Karadenizliler işini iyi yapmaya gayret ediyor"

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise, "10 aydır Tekirdağ'dayım. Görüyorum ki buradaki Karadenizliler, burada ki Trabzonlular kültürünü hiç unutmadan, şehrin kalkınması için gayret gösteriyorlar. Bu göçenlerin ya da diğer illerde yaşayanların ortak özellikleri bir, vatan sevgileri çok yüksek. İki milliyetçilik duyguları çok yüksek, devletini seviyor, bayrağını seviyor ve insanları seviyor. Vatanını sevmenin en önemli göstergesi de işini en iyi yapması. Çalıştığım 15 ilde gördüğüm en önemli özelliklerden bir tanesi, Karadenizlilerin işini iyi yapmaya çalıştığı, gayret gösterdiğidir" ifadelerini kullandı.

Şenlik Karadeniz ve Trakya yöresine ait ezgiler ve oyunlar ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Konserler ve yerel sanatçıların sahne alacağı etkinliklerle devam edecek şenlik Pazar günü sona erecek.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Yorganların arasına gizlenen uyuşturucuyu polis köpeği buldu
Yorganların arasına gizlenen uyuşturucuyu polis köpeği buldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi