• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tekirdağ'da meslek liseliler yetiştirdikleri marulları depremzedelere dağıtıyor
Genel
Yayınlanma: 24 Mart 2023 - 10:02

Tekirdağ'da meslek liseliler yetiştirdikleri marulları depremzedelere dağıtıyor

Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tarım teknolojileri alan şefi Gülnur Pelit: - "Diğer ürünlerimiz yaza doğru hasat edilecek. Tüm bu ürünlerimizi depremzede ailelerimiz ile paylaşmayı düşünüyoruz"

Genel
24 Mart 2023 - 10:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FIRAT ÇAKIR - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bir meslek lisesinin öğrencileri, 3 dönümlük alanda yetiştirdikleri marulları, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilçeye gelen depremzede ailelerle paylaşıyor.

Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 44 öğrencisi, teorik eğitimin yanı sıra okulun 3 dönümlük uygulama alanında toprağın işlenmesinden tohumun ekimine, ürünün yetiştirilmesinden bakım ve hasadına kadar her aşamasında görev alıyor.

Öğrenciler, uygulama alanında marul başta olmak üzere soğan, sarımsak, bezelye, bakla, bamya, fasulye, domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, üzüm ve ata tohumundan sebze yetiştiriyor.

Arazide ata tohumlarından fide ve üzüm yetiştiriciliğiyle ilgili çalışma yapan öğrenciler, meyve bahçesinde elma da üretecek.

Öğrenciler, ekiminden bakımına ve hasadına kadar büyük emek harcadıkları ürünleri, ilçede yaşayan depremzede aileler ile paylaşıyor.

- "Günde 10 depremzede aile ile paylaşıyoruz"

Lisenin tarım teknolojileri alan şefi Gülnur Pelit, AA muhabirine, ülkenin Kahramanmaraş merkezli depremlerle üzücü bir süreç yaşadığını söyledi.

Öğrencileriyle depremzede ailelere yardımcı olmak istediklerini belirten Pelit, "Marul hasadımızı gerçekleştirdik. Topladığımız marulları Kaymakamlık koordinesinde ilçemize yerleşmiş, günde 10 depremzede aile ile paylaşıyoruz. Sebze yetiştiriciliği alanımızda yetiştirilen diğer ürünlerimiz yaza doğru hasat edilecek. Tüm bu ürünlerimizi depremzede ailelerimiz ile paylaşmayı düşünüyoruz." dedi.

Kovid-19 salgınıyla tarımın öneminin dünyada çok daha net anlaşıldığını vurgulayan Pelit, okulda bilimsel metotlar ile öğrencilerin çiftçiliği daha bilinçli bir şekilde öğrenmelerini sağladıklarını ifade etti.

Pelit, öğrencilerin çoğunun çiftçi kökenli ailelerden geldiğini anlatarak, "Gereksiz gübre, kimyasal kullanımı, yanlış sulamanın nelere neden olduğunu çocuklarımız öğrenmiş durumda. Mezun olduklarında küçük aile işletmelerinde çok daha bilinçli, üretim odaklı çalışmalar yapacaklarını biliyoruz." diye konuştu.

- Öğrenciler de mutlu oldu

9. sınıf öğrencisi Emir Akgün ise yetiştirdikleri ürünleri depremzede aileler ile paylaşmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

12. sınıf öğrencisi Ünal Arslan da bu sene mezun olacağını belirterek, "Tarımı daha bilimsel ve bilinçli bir şekilde yapabilmeyi öğrendik. Babam da çiftçilik yapıyor ve ona bildiklerim konusunda fikir veriyorum. Hem ekim konusunda hem de tarım makineleri konusunda düşüncelerimi paylaşıyorum ayrıca depremzedelere destek olacağımız için çok mutluyuz." değerlendirmesine yer verdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ayvalık'ta fen lisesi özlemi sona erdi
Ayvalık'ta fen lisesi özlemi sona erdi
En değerli çocukların en özel günlerinde velilerin gösterisi alkış topladı
En değerli çocukların en özel günlerinde velilerin gösterisi alkış...
Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir"
Elazığspor: "Bu büyük camia her defasında küllerinden yeniden...
Cezaevi firarisi yakalandı
Cezaevi firarisi yakalandı
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
Kansere çare ararken trafik kazasında eşiyle birlikte hayatını kaybetti
45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ve branş bazında kontenjan dağılımı açıklandı
45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ve branş bazında kontenjan dağılımı açıklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi