• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, SUAS 2025'te Türkiye'yi temsil edecek
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 13 Aralık 2024 - 10:40
Güncelleme: 13 Aralık 2024 - 11:25

TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, SUAS 2025'te Türkiye'yi temsil edecek

2024 TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan İstanbul Arel Üniversitesi'nden MCT Sensor Merkutech takımı, Amerika'nın en prestijli drone yarışması olan SUAS 2025'te Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Bilim ve Teknoloji
13 Aralık 2024 - 10:40
Güncelleme: 13 Aralık 2024 - 11:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, SUAS 2025'te Türkiye'yi temsil edecek
2024 TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan İstanbul Arel Üniversitesi'nden MCT Sensor Merkutech takımı, Amerika'nın en prestijli drone yarışması olan SUAS 2025'te Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

2024 TEKNOFEST'te 'İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon' kategorisinde 3'üncülük, ilk kez düzenlenen TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde ise şampiyonluk elde eden İstanbul Arel Üniversitesi MCT Sensor Merkutech ekibi, ABD'nin en önemli drone yarışması olan SUAS 2025'te yarışmaya hak kazandı. Öğrenciler Hasan İnan, Furkan Kayra Aytuğ, Mesut Bilicier, Yusuf Özdemir, Görkem Sarı, Semih Can Karakuş, Muhammet Akın Avcı ve Salih Tekin Ayvacı'dan oluşan MCT Sensor Merkutech, güncel savaş istatistiklerinin dünya haritası üzerinde canlı bir şekilde aktarımını gerçekleştiren Warscope isimli web tabanlı bir uygulama ve "polis dronu" geliştirmişti.

Emniyet güçlerine veri sağlıyor

Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi ve MCT Sensor Merkutech kaptanı Hasan İnan, TEKNOFEST'te ödül kazandıran polis dronu projesini anlattı. Videolar ve fotoğraflar çekerek veya canlı görüntüleme yaparak emniyet güçlerine kolaylık sağlayan dron, plaka bilgileri, eşkal belirleme, kişi sayma gibi veriler topluyor. Polis dronunun 30 kiloya kadar yük taşıma kapasitesi bulunduğunu belirten İnan, "4 yıldır insansız hava araçları geliştiriyoruz. Bu projemiz için de 1 buçuk, 2 yıl AR-GE süreci vardı. Ardından TEKNOFEST'te 'insanlık yararına teknoloji' kategorisine başvurarak rapor ve sunum aşamalarından geçtik. Projemizle ilgili sunumumuzu ve sergimizi geliştirdikten sonra da 3'üncü olarak derece almaya hak kazandık" dedi.

Dereceye giren ekiplerin yarıştığı TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde çok zor bir konseptte yarıştıklarını belirten İnan, "Sosyal farkındalığı, empati duygularını besleyecek aynı zamanda teknoloji entegrasyonu olan bir projeyi Takım ruhunu, disiplinli, azimli çalışmayı öne çıkaran bir yarışmaydı bizim için. 2-3 gün neredeyse hiç uyumadık projeyi bitirmek için. Yarımız kod yazmayı bilmese dahi bir şeyler yapmak için uğraştık. Ardından projemizi bitirdik, hiç durmadan yarışma alanında bir emek, gayret gösterdik. Hatta bir arkadaşımız güneşten bayıldı. Ardından finalist olarak açıklandık. Sunumumuzu gerçekleştirdik ve Şampiyonlar Ligi 1'incisi olarak tamamladık" diye konuştu.

Yerli ve milli araç gururu

ABD'de savunma sanayi devi firmaların oluşturduğu vakıf tarafından düzenlenen SUAS yarışmasında Türkiye'yi temsil edecekleri için heyecanlı olduklarını belirten başarılı öğrenci, geçen yıl da finalist olarak davet aldıklarını ve Türkiye'den ilk vakıf üniversitesi olduklarını söyledi. İnan, "Bu yıl da yine bir yarışma hazırlık sürecimiz başladı. Çok heyecanlıyız. Böyle prestijli zor bir yarışmada ülkemizi temsil ediyor olmak gurur verici. Burada en çok gurur verici olan şey yerli milli olarak geliştirdiğimiz şeylerle ülkemizi temsil ediyor olmak" dedi.

Ekip, SUAS 2025 için iddialı

MCT Sensor Merkutech ekibinde yer alan Bilgisayar Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Yusuf Özdemir ise, "Açıkçası bu süreç beni derinden heyecanlandırıyor. Çünkü TEKNOFEST'te şampiyon olmak bizim için çok büyük başarıydı. Çok emek sarf etmiştik. Şimdi de ülkemizi dünya çapında, ABD'de temsil ediyor olmak, prestijli üniversitelerle rekabet edebilecek olmak bizim için çok heyecan verici bir durum. Ayrıca bu kadar bilgili ve yetenekli olduğumuz bir alanda yarışmak da bizim için büyük bir avantaj" diyerek duygularını aktardı.

Yarışmada iddialı olduklarını söyleyen Özdemir, "Dron imal etme işi çok kompleks bir iş olduğundan dolayı biz kendimizi ekiplere ayırdık. 2-3 farklı ekibimizi var ve her ekibimiz aynı anda multidisipliner olarak görevini gerçekleştiriyor. Öncelikle, dronumuzu imal ettikten sonra yazılım testlerimizi gerçekleştireceğiz ve daha sonra sistem entegrasyonuyla dronumuzu tamamlayacağız. Nasip olursa ABD'de büyük bir başarı elde etmeyi düşünüyoruz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Rektör Çağlar öğrencilerle buluştu
Rektör Çağlar öğrencilerle buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi