• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. TEKNOFEST'te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı
Yaşam
Yayınlanma: 10 Ekim 2024 - 09:19
Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 09:58

TEKNOFEST'te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Takımları dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024'ten 4 ödülle döndü.

Yaşam
10 Ekim 2024 - 09:19
Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 09:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOFEST'te 4 ödül kazanan ETÜ teknoloji sahnesinde parladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Teknoloji Takımları dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024'ten 4 ödülle döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te ETÜ Teknoloji Takımları 4 farklı alanda derece elde ederek Erzurum'a döndü.

Ali Buğrahan Budak, Seda Nur Yazıcı, Mücahit Öztürk ve Ekin Kaya'dan oluşan The Lang Wizards takımı, Türkçe Doğal Dil İşleme kategorisinde Türkiye 3.'sü olarak yapay zekâ alanındaki yetkinliklerini sergiledi ve büyük bir alkış topladı. Meryem Yazıcı, Kübra Keskin ve İlayda Ayvaz'dan oluşan ETÜ Algronomists takımı ise Tarım Teknolojileri kategorisinde Türkiye 2.'liği elde ederek sektöre yenilikçi bir soluk getirdi. İletişim teknolojileri kategorisinde mücadele eden Bilge Erdem Altuntaş, Melih Yiğit Can Çelik, Damla Taşbaş ve Ömer Aksu'nun yer aldığı ULAK FIE takımı, Kablosuz Haberleşme kategorisinde Türkiye 2.'si olarak fark oluşturdu. Uluslararası arenada yarışan Fatma Nur Akciğer, İsrafil Alan, Hasan Burakhan Barlak, Cevat Can Aygüler, Ömer Fatih Topal ve Bade Nur Karaağaç'ın dahil olduğu DİHA takımı ise Uluslararası İnsansız Hava Araçları kategorisinde Performans Ödülü kazanarak adını zirveye yazdırmayı başardı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ETÜ TEKNOFEST'te ilk kez derece elde ettiğini belirterek: "Teknoloji takımlarımız yıllardır TEKNOFEST yarışmaları için hazırlanıyor. Bu yıl büyük bir başarıya imza atarak 4 ödül kazandılar. Finale katılmaya hak kazanan takımımızın her biri çok kıymetli fikirler ve projeler sundu. Bu süreçte öğrencilerimiz danışman hocaları eşliğinde çok sıkı çalıştı. Zaman zaman bizler de öğrencilerimizin kat ettiği mesafeyi görmek ve onlara moral vermek amacıyla kendileriyle bir araya geldik. Bugün de 4 ödül kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu sayı giderek artacak ve ETÜ birçok alanda zirvenin ortaklarından biri olacak. Öte yandan stantlarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Binlerce teknoloji meraklısını stantlarımız da ağırladık. Ayrıca bu prestijli etkinliğin baş mimarlarından TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit'de stantlarımızı ziyaret ederek takımlarımızın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu özel etkinlikte ülkemizin genç beyinlerinin neler yapabileceğini görmek geleceğimizin emin ellerde olduğunun en büyük göstergelerinden biridir. Bu vesileyle bir kez daha takımlarımızı gönülden tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Başkan Atlı'ya köylü sorunlarını sazlı sözlü anlattı
Başkan Atlı'ya köylü sorunlarını sazlı sözlü anlattı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi