• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Teknoloji girişimcileri Helsinki'de başlayan Slush 2023'te buluştu
Genel
Yayınlanma: 01 Aralık 2023 - 09:51
Güncelleme: 01 Aralık 2023 - 09:51

Teknoloji girişimcileri Helsinki'de başlayan Slush 2023'te buluştu

Genel
01 Aralık 2023 - 09:51
Güncelleme: 01 Aralık 2023 - 09:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Teknoloji girişimcileri Helsinki'de başlayan Slush 2023'te buluştu
- Dünyanın en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olarak gösterilen Slush, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de dün başladı. Bugün sona erecek etkinliğe Türkiye'den YTU Startup House ekibi de katıldı. Girişimciler sunumlarını gerçekleştirebilecekleri yarışmalarla uluslararası rakipleriyle bir araya geliyor.

2008 yılından beri düzenlenen ve 100'den fazla ülkeden, binlerce kişinin katıldığı Slush girişimcilik etkinliği bu yıl 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Etkinlik, farklı ülkelerdeki girişimcileri, yatırımcıları ve araştırmacıları tek çatı altında topladı. Konferansa 13 bin ziyaretçinin katılım sağlaması beklenirken, dünyanın önde gelen şirket temsilcileri ve yatırımcıları etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor. Ülkeler arasındaki iş birliğini de kuvvetlendiren dev etkinliğe, Türkiye'den katılım sağlayan heyette YTU Startup House ailesi de yer aldı. Türk girişimciler sunumlarını gerçekleştirebilecekleri yarışmalarla uluslararası rakipleriyle bir araya gelirken, girişimleri için yatırım bulma, uluslararası teknoloji şirketleriyle ortaklık kurma imkanına sahip olacak.

"MERKEZ VE OFİSLERİMİZLE GİRİŞİMCİLERİMİZİ GLOBAL PAZARLA BULUŞTURUYORUZ"

Slush etkinliğinin teknoloji ve girişimcilik dünyasının kalbinin attığı bir yer olduğunu belirten YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, "Teknopark olarak amacımız, Türk teknolojilerini dünyaya yayabilmek ve pazarlayabilmek. Bu bağlamda yenilikçi projelere destek sağlayarak, Ar-Ge çalışmalarını teşvik ederek ve en önemlisi girişimcilerimizin yanında durarak teknoloji sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yakaladık. Bu noktada girişimciler açısından da bunun yolu dış pazarlara ulaşmaktan geçiyor. Eğer uluslararası düzeyde teknoloji satabiliyorsanız bu büyümenizde çok büyük bir çarpan etkisi oluşturuyor. Bizler de dünyanın önemli noktalarındaki merkez ve ofislerimizle girişimcilerimizi global pazarla buluşturuyoruz. Öte yandan, teknoloji dünyası hızla değişiyor ve bu değişime ayak uydurmak, birlikte çalışmak ve öğrenmek çok önemli. Slush gibi etkinlikler bu bağlamda önemli fırsatlar sunuyor. Geleceğin başarı hikayelerinin buradan çıkması çok olası" dedi.

"GİRİŞİMCİLERİMİZİ GLOBAL YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GETİRİYORUZ"

Slush gibi etkinliklerin girişimciler için yaratıcılığı teşvik ederek inovasyonu desteklediğinin altını çizen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ise girişimcilerin farklı sektörlerden gelen şirketlerin deneyimlerinden ilham almasının, kendi iş süreçlerine ciddi şekilde katkıda bulunacağını söyledi.

İnci şöyle devam etti;

"Bu yıl katıldığımız uluslararası birçok etkinlikte büyük bir kolektif bakış açısı olduğunu gözlemledik. Aynı değer uğruna yola çıkan girişimlerin ve onları destekleyecek binlerce yatırımcının buluştuğu kolektif bir oluşumdan bahsediyorum. Tüm bu dinamik süreç, içinde hem fırsatları barındırıyor hem de zorlukları aşma potansiyelini girişimcilere gösteriyor. Dijital dönüşümün hâkim olduğu günümüzde küresel iş süreçlerinde bir uyum görmemiz zaten kaçınılmaz. Yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi alanlardaki gelişmeler, küresel çapta birçok sektörde evrensel uygulamalara dönüşmektedir. Etkinlikte düzenlenen paneller, sektörün önde gelen uzmanlarının perspektiflerini dinleme fırsatı sunuyor. Bünyemizde birçok girişimi destekliyor hem kendi yatırımlarımızla hem de global yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Bu tür etkinliklerdeki içgörüler, bu bağlamda bizler için de çok değerli."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
TikTok iş birliğiyle İstanbul'da Finansal Okuryazarlık Zirvesi yapıldı
TikTok iş birliğiyle İstanbul'da Finansal Okuryazarlık Zirvesi yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi