• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Teknolojik dönüşümde BUÜ ve Coşkunöz Eğitim Vakfı ortaklığı
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 06 Nisan 2023 - 11:45

Teknolojik dönüşümde BUÜ ve Coşkunöz Eğitim Vakfı ortaklığı

Mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, hayata geçirdiği "2023 Yılı Cevher Hibe Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile hibe sözleşmesi imzaladı.

Bilim ve Teknoloji
06 Nisan 2023 - 11:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Teknolojik dönüşümde BUÜ ve Coşkunöz Eğitim Vakfı ortaklığı
Mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, hayata geçirdiği "2023 Yılı Cevher Hibe Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile hibe sözleşmesi imzaladı.

BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğr. Gör. Koray Aki'nin koordinatörlüğünü yaptığı "Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz" projesi Coşkunöz Eğitim Vakfı'ndan 600 bin TL'lik hibe desteği almayı başardı. Toplam bütçesi ise 900 bin TL olarak belirlenen projenin hibe desteği sözleşmesine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş imza attı. Etkinlikte Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje yürütücülerinden Prof. Dr. Yahya Ulusoy, akademisyenler ve Vakıf yöneticileri de hazır bulundu.

Mesleki eğitimde nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek personel yetiştirilmesini amaçlayan proje ile sanal ve arttırılmış gerçeklik gözlükleri kullanılarak nitelikli iş gücü yetiştirilmesi hedefleniyor. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Asil Çelik San. Tic. A.Ş., DÖKTAŞ Dökümcülük Tic. ve San. A.Ş. ve AKA Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. de çalışmanın iştirakçileri arasında yer alıyor.

Rektör Kılavuz: "Bilim, insan ve toplum için yapılmalı"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite olarak çok geniş bir yelpazede eğitim verdiklerine dikkati çekti. Toplumun ihtiyaçlarına da cevap vermeyi kendilerine asli görev olarak kabul ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Birinci görevimiz eğitim-öğretim ile nitelikli insan kaynağı oluşturmak. İkinci görevimiz araştırma-geliştirme ve inovasyon çalışmalarında bulunmak. Son olarak da toplumsal katkıda bulunmak. Üniversitelerimizi; bilim, insan ve toplum içindir felsefesi ile çalıştırmamız gerekiyor. Sadece etki gücü makale yayımlamakla yetinmemek, bu makaleden bir takım çıktılar elde etmek zorundayız" dedi.

İşbirliği protokolleri 300'ü geçti

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin önemli bir eşiği geride bıraktığını vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; "İş birliği protokollerimizin sayısı 300'ü geçti. Geniş bir yelpazede, çok farklı sektörlerde ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi adına protokoller imzalıyoruz. Buradan hem üniversite, hem öğrencilerimiz hem de iş dünyası kazançlı çıkıyor. Bu çalışma prensibimiz bize derecelendirme kuruluşlarında son derece kıymetli bir katkı sağlıyor. Dünya sıralamasında genel anlamda 1200 ile 1500'lü sıralamalarda yer alıyoruz. Endüstri ilişkileri parametresinde ise 663. sıraya kadar yükselme başarısı gösterdik. Genel anlamda elbette yeterli olduğumuzu düşünmüyoruz. Ancak yoğunlaştığımız konularda da karşılığını aldığımızı görmek bizi mutlu ediyor. İş dünyasıyla yaptığımız işbirliklerinin de kıymetli çıktıları olduğunu büyük bir gururla görüyoruz. Coşkunöz Eğitim Vakfı ve Yönetim Kurulu Başkanı Oya Hanım ile de uzun yıllardır üniversite olarak çalışma fırsatı bulduk. Destekleri için gönülden teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsunlar" şeklinde konuştu.

Hibe desteğine 53 şehirden 103 başvuru

Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş ise vakfın kurulduğu 1988 yılından bugüne birbirinden değerli çok sayıda projenin hayata geçirilmesine vesile olduklarını söyledi. ''Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz'' projesinin de diğerleri gibi son derece kıymetli olduğunu kaydeden Vakıf Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş; "Hibe desteklerimizi özellikle kamu kurumlarının yararına açmak istedik. Kamu üniversiteleri, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarına da öncelik verdik. 53 farklı şehirden 103 proje başvuruda bulundu. Bu projeler 5 bağımsız denetçi tarafından incelendi ve sonuç itibariyle ''Teknolojik Dönüşüm ile Geleceği Yakalıyoruz'' projesi hibe desteği almaya hak kazanan projelerimizden biri oldu. Projede emeği bulunan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin hak ettiği seviyeye ulaşabilmesi adına ne kadar katkı sağlayabilirsek, kendimizi o kadar mutlu hissediyoruz" açıklamasında bulundu.

Aktaş: "Daha yapılacak çok fazla şey var"

Oya Coşkunöz Aktaş; "Ülkemiz, şehrimiz ve insanımız için yapılacak çok fazla şey var. Bursa gibi bir şehirde üniversiteler çok kıymetli bir yer tutuyor. Özellikle Bursa Uludağ Üniversitesi gibi köklü geçmişe sahip bir eğitim kurumunun çok daha iyi noktalarda olması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İş dünyasından gelecek destekler ile kıymetli çalışmalara imza atılacağına inanıyoruz.

Programın sonunda 12 ay sürmesi planlanan proje kapsamında hazırlanan çalışma planının sunumu yapıldı. Etkinlik, eğitimlerde kullanılacak teknolojilerin incelenmesi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Türkiye'nin nüfusa kayıtlı ilk insansı robotu Canik Macera Parkı'nda: İlk o deneyimledi
Türkiye'nin nüfusa kayıtlı ilk insansı robotu Canik Macera Parkı'nda: İlk o deneyimledi
Cizre'de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Cizre'de öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Son Haberler
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon" Kursu düzenlendi
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon"...
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma görevlisi tutuklandı
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma...
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kendi çileklerini ektiler
Kendi çileklerini ektiler
Gezdiği 14 ülkeden getirdikleriyle odasını adeta müzeye çevirdi
Gezdiği 14 ülkeden getirdikleriyle odasını adeta müzeye çevirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi