• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tekstil sektöründen Küba ve Dominik Cumhuriyeti'ne ziyaret
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Mayıs 2023 - 13:19

Tekstil sektöründen Küba ve Dominik Cumhuriyeti'ne ziyaret

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz: - "Çok verimli bir program geçirdik. Önümüzdeki günlerde bu görüşmeleri ticaret potansiyeline dönüştürmek için ticaret heyeti ve alım heyeti gibi organizasyonlar da düzenlemeyi planlıyoruz"

Ekonomi
19 Mayıs 2023 - 13:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk tekstil sektörü, hedef ülkeler stratejileri kapsamında Küba ve Dominik Cumhuriyeti’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nden (İTHİB) yapılan açıklamaya göre, Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudes’in, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB yönetim kurulu üyelerini ağırladığı ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandı.

Küba'da ilgili bakanlıklarla da toplantılar gerçekleştiren İTHİB heyeti, Küba’da yerleşik tekstil işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Dominik Cumhuriyeti’nde ise Santo Domingo Büyükelçisi Yeşim Kebapcıoğlu, Dominik Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştiren heyet, fabrikaları da ziyaret etti.

- "ihracat potansiyelimizin yüksek olduğu uzak ülkelere odaklanmaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, ziyaretler kapsamında ikili ticari ilişkileri gelişmesi amacıyla birçok görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok verimli bir program geçirdik. Önümüzdeki günlerde bu görüşmeleri ticaret potansiyeline dönüştürmek için ticaret heyeti ve alım heyeti gibi organizasyonlar da düzenlemeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılda 200’ün üzerinde ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiren Türk tekstil sektörünün 2022 yılını bir önceki yıl ile aynı seviyede, yani 12,9 milyar dolarlık ihracatla, kapattığını hatırlatan Öksüz, şunları kaydetti:

"Yaşanan deprem felaketinden tekstil sektörümüz de oldukça etkilendi. Ancak yaralarımızı sarmak, toparlanmak için aksiyonlar almaya başladık. Üretmeye, küresel tekstil sektörüne ve Türkiye’ye değer kazandırmaya devam ediyoruz. Mesajımızı bu yıl en gür sesimizle dile getireceğiz. 2023 yılında da 13 milyar dolar değerinde ihracat seviyemizi korumayı hedefliyoruz.

2023’teki en önemli hedeflerimizden birisi potansiyelimizin altında pazar payına sahip olduğumuz ülkelere özel organizasyonlar gerçekleştirmek. Dominik Cumhuriyeti ve Küba gibi ihracat potansiyelimizin yüksek olduğu uzak ülkelere odaklanmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz heyetler kapsamında üst düzey bir ilgi ile karşılaştık. Muhataplarımızı Türkiye’nin en büyük tekstil fuarı konumundaki Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'mıza davet ettik."

Türkiye’nin tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde elyaftan nihai hazır giyim ürüne kadar tüm üretim aşamalarını başarıyla üretebildiğini belirten Öksüz, “Türkiye, iç piyasanın tüm taleplerini karşılamanın yanında, bunu ihraç edebilen dünya üzerindeki birkaç ülkeden biri. Bu bizim ayrıcalıklı olduğumuz ve rekabet avantajı sağladığımız bir durum. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerimizin 80 milyar dolar değerinde yıllık üretimi bulunuyor." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KUTSO'dan Kütahya'nın geleceğine yön verecek sürdürülebilirlik hamlesi
KUTSO'dan Kütahya'nın geleceğine yön verecek sürdürülebilirlik hamlesi
Karacabey'de ıhlamur hasadı kırsal ekonomiye can katıyor
Karacabey'de ıhlamur hasadı kırsal ekonomiye can katıyor
Yeşilyurt'ta Malatya Uluslararası Ticaret Elçileri Programı Başlıyor
Yeşilyurt'ta Malatya Uluslararası Ticaret Elçileri Programı Başlıyor
'Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın' projesi 7. sezonuna hazır
'Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın' projesi 7. sezonuna hazır
Son Haberler
Trabzonspor'un yeni transferi Malinovskyi, Trabzon'da
Trabzonspor'un yeni transferi Malinovskyi, Trabzon'da
Erzincanspor şirketleşti: Kongrede oy birliğiyle yeni dönem başladı
Erzincanspor şirketleşti: Kongrede oy birliğiyle yeni dönem başladı
Malatya'da 26 yaşındaki genç evinde ölü bulundu
Malatya'da 26 yaşındaki genç evinde ölü bulundu
Motosiklet park halindeki otomobile çarptı: 1 ölü
Motosiklet park halindeki otomobile çarptı: 1 ölü
Otomobilin çarptığı sürüdeki 12 küçükbaş hayvan telef oldu
Otomobilin çarptığı sürüdeki 12 küçükbaş hayvan telef oldu
Bakan Kirişci: Gençliğine güvenen milletler, her zaman aydınlık olmaya muktedirdir
Bakan Kirişci: Gençliğine güvenen milletler, her zaman aydınlık olmaya muktedirdir

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi