• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tel Abyadlı Halaf, hasta kardeşini işkenceyle öldüren PKK/YPG'den hesap sorulmasını istiyor:
Genel
Yayınlanma: 07 Temmuz 2023 - 11:09

Tel Abyadlı Halaf, hasta kardeşini işkenceyle öldüren PKK/YPG'den hesap sorulmasını istiyor:

"Uluslararası topluma sesleniyorum: Kardeşimin katillerinden hesap sorulmasını istiyorum. Kardeşimin çocukları babasız kaldı"

Genel
07 Temmuz 2023 - 11:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EŞREF MUSA - Tel Abyadlı Abbas el-Halaf, Suriye'nin Rakka kentinde PKK/YPG'li teröristlerce alıkonulan kalp ve şeker hastası kardeşi Muheydi el-Halaf'ın işkence sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, "Uluslararası topluma sesleniyorum: Kardeşimin katillerinden hesap sorulmasını istiyorum. Kardeşimin çocukları babasız kaldı." dedi.

Tel Abyad sakinlerinden 45 yaşındaki kalp hastası Muheydi el-Halaf, Eylül 2022'de doktoruna muayene için Rakka kent merkezine gitti.

Terör örgütü PKK/YPG işgalindeki Rakka'ya geçmesinin ardından ailesi, tüm çabalara rağmen Halaf'tan uzun süre haber alamadı.

Aile, PKK/YPG'li teröristlerin hapishanelerinden salıverilen kişi aracılığıyla Halaf'ın da teröristlerce alıkonulduğu ve sağlık durumunun çok kötü olduğu bilgisine ulaştı.

Halaf, kalp ve şeker hastası olduğu halde yaklaşık 8-9 ay ailesi ve çocuklarıyla görüştürülmedi.

Terör örgütü, 16 Mayıs'ta yaşamını yitiren Halaf'ın ölümünden ancak bir hafta önce bazı yakınlarıyla görüşmesine izin verdi.

Halaf'la görüşen yakınları, mağdurun işkenceye maruz kaldığını ve yürümekte zorlandığını belirtiyor.

Üç çocuk babası Halaf'ın cenazesi, vefatından bir gün sonra ailesine teslim edildi.

Mağdurun yakınları, Rakka'ya giden Halaf'ın eşi ve çocuklarının hayatlarını tehlikeye atmamak amacıyla Tel Abyad ilçesine dönene kadar olayın sosyal medya ortamlarında duyurulmasını istemedi.

- "Kardeşimin çocukları bayramı yaşamadı"

Mağdurun abisi Abbas el-Halaf, AA muhabirine, PKK/YPG'li teröristlerin ilk başta alıkoyma olayını inkar ettiklerini belirterek, "Ancak hapisten çıkan bir tandık aracılığıyla kardeşimin durumundan haberimiz oldu." dedi.

Halaf, kalp ve şeker hastası kardeşinin hiçbir askeri grupla bağlantısının bulunmadığını ve sadece tarlasında çiftçilik yaparak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Kardeşinin ölümünden bir hafta önce ziyaretine giden eşi ve çocuklarını gördüğünü ancak hastalığı ve maruz kaldığı işkence dolayısıyla onları tanıyamadığını anlatan Halaf, "İşkenceden yürüyemediğini görmüşler. Sedye üzerinde yatıyormuş. Hasta bir insan nasıl işkenceyle öldürülür? Kardeşimin çocukları bayramı yaşamadı." diye konuştu.

- "Ona öldüresiye işkence etmişler"

Kardeşinin cenazesini teslim aldığında ayağında yara, sırtı ve kolunda darp izlerinin olduğunu söyleyen Halaf, "Kalçasını, elini ve çenesini kırmışlardı. Cesedin her yerinde morarmalar vardı. Ona öldüresiye işkence etmişler." dedi.

Halaf, "Uluslararası topluma sesleniyorum: Kardeşimin katillerinden hesap sorulmasını istiyorum. Kardeşimin çocukları babasız kaldı. Günahları neydi bu çocukların?" ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni...
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
İçerisinde 1 buçuk milyon TL bulunan çantayı sahibine teslim etti
İçerisinde 1 buçuk milyon TL bulunan çantayı sahibine teslim etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi