• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Temmuzda aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Ağustos 2023 - 10:26

Temmuzda aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde temmuzda en yüksek aylık reel getiri yüzde 9,22 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, bu yılın ilk altı ayında ise avro TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,79 reel getiri sağladı

Ekonomi
08 Ağustos 2023 - 10:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde temmuzda en yüksek aylık reel getiri yüzde 9,22 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, bu yılın ilk altı ayında ise avro TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,79 reel getiri sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

Buna göre, temmuzda en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 10,5, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,22 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde avro yüzde 7,75, dolar yüzde 5,45 ve külçe altın yüzde 5,23 reel getiri sağlarken, mevduat faizi (brüt) yüzde 5,85 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 9,56 kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde avronun yüzde 6,51, doların 4,24 ve külçe altının 4,02 yatırımcısına reel getirisi olurken, mevduat faizinin (brüt) yüzde 6,93 ve DİBS'in yüzde 10,6 kaybettirdiği görüldü.

Üç aylık değerlendirmede, avro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19,18, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 21,47 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS'in, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16,53, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 14,93 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu hesaplandı.

Altı aylık değerlendirmeye göre avro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,4, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,79 ile en yüksek reel getiri sağlayan araç olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde DİBS'in, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 27,67, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 29,81 ile en çok kaybettiren yatırım aracı olduğu görüldü.

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 81,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 77,43 ile en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kayıtlara geçti.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 17,9, avro yüzde 13,58 ve dolar yüzde 4,89 reel getiri sağlarken, DİBS yüzde 18,71 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 19,45 kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 15,25, avro yüzde 11,03 ve dolar yüzde 2,53 reel getiri sağlarken, DİBS yüzde 20,54 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 21,27 kayba neden oldu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bayraktar: "8 milyon evin doğal gaz ihtiyacı Sakarya Gaz Sahamızdan sağlanacak"
Bakan Bayraktar: "8 milyon evin doğal gaz ihtiyacı Sakarya Gaz Sahamızdan sağlanacak"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Kahramanmaraş, üretim gücüyle Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisidir"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Kahramanmaraş, üretim gücüyle Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisidir"
Gülaven şeftalisinin hasadı başladı
Gülaven şeftalisinin hasadı başladı
Düğünlerde tercih 'kiralık gelinlik'
Düğünlerde tercih 'kiralık gelinlik'
Son Haberler
Trabzonspor, Mohamed Salah transferini resmen duyurdu
Trabzonspor, Mohamed Salah transferini resmen duyurdu
Bosna Hersek'ten hareket eden "Filistin Konvoyu" Konya'ya geldi
Bosna Hersek'ten hareket eden "Filistin Konvoyu" Konya'ya...
Trabzonspor: "Profesyonel futbolcu Mohamed Salah'ın kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."
Trabzonspor: "Profesyonel futbolcu Mohamed Salah'ın kulübümüze...
Bakan Bayraktar: "8 milyon evin doğal gaz ihtiyacı Sakarya Gaz Sahamızdan sağlanacak"
Bakan Bayraktar: "8 milyon evin doğal gaz ihtiyacı Sakarya Gaz...
Samsunspor'un son transferi Drapinski
Samsunspor'un son transferi Drapinski
Muratlı Tarım ve Orman Müdürü Aslan göreve başladı
Muratlı Tarım ve Orman Müdürü Aslan göreve başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi