• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Terk edilen, yıkılan veya yıkılmaya yüz tutan tarihi evler endişe kaynağı
Çevre
Yayınlanma: 08 Şubat 2024 - 09:58

Terk edilen, yıkılan veya yıkılmaya yüz tutan tarihi evler endişe kaynağı

Eskişehir'in en önemli turistik bölgelerinden biri olan tarihi Odunpazarı'nın arka sokaklarında terk edilen, yıkılan veya yıkılmaya yüz tutan evler kötü görüntüler oluştururken çevre sakinleri durumdan endişe duyuyor.

Çevre
08 Şubat 2024 - 09:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir'in en önemli turistik bölgelerinden biri olan tarihi Odunpazarı'nın arka sokaklarında terk edilen, yıkılan veya yıkılmaya yüz tutan evler kötü görüntüler oluştururken çevre sakinleri durumdan endişe duyuyor.

Eskişehir'in her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Odunpazarı bölgesinde arka sokaklar bakımsız görüntüsüyle dikkat çekiyor. Sahipleri tarafından terk edilen bazı evler ilgisizlikten yıkılmaya yüz tutarken bazı evler ise metruk halde bekliyor. Sadece turistlerin ağırlandığı bölgedeki evlerde yenileme çalışması yapılırken arka sokaktaki evler ise yıkılmak üzere. Metruk yapılardan dolayı turistlerin ağırlanamadığı sokaklar mahalleliyi de rahatsız ediyor. Dede Mahalle Muhtarı Ömer Saraçlar ve mahalle sakinleri endişelerini dile getirdi.

"Ufak bir yangında tüm mahallenin yanabileceğinden endişe duyuyoruz"

Odunpazarı bölgesinde terk edilmiş vaziyetteki eski binaların artık yıkılmak üzere olduğunu belirten Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraçlar, ufak bir yangında tüm mahallenin yanabileceğinden endişe duyduklarını ettiklerini ifade etti. Saraçlar, "Belediyeyle ortak çalışmamız sayesinde mahallemizde 20-25 metruk binamızı yıktık, ama bazı binalar var ki korumada olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz. Ev sahipleri olduğu halde terk edilmiş binalar da bulunmakta. Görmüş olduğunuz bu binada 1 ay öncesine kadar bir duvar vardı ama o duvar kendiliğinden yıkıldı eğer ki duvar yıkıldığı zaman burada bir çocuk veya mahalle sakini olsaydı kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bu binanın koruma altında olduğu belediye tarafından tespit edildi bu nedenden dolayı da belediye herhangi bir müdahalede bulunamıyor. Koruma Kurulundan da 'buraya hiçbir şey yapamazsınız, dokunamazsınız' diye bir uyarı geldi ve bu şekilde yarım kaldı. Madde bağımlıları olsun, kötü niyetli insanlar olsun eğer ki bu binadan bir yangın başlarsa Allah korusun ki tüm mahalle yanacak" dedi.

"Bu evlerde uyuşturucu kullananların yuvası oldu"

Odunpazarı bölgesine gelen turistlerin sadece belli yerlerde vakit geçirdiğini ve arka sokaklara girmediklerini belirten bölge sakinlerinden Nebi Altınoluk, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle metruk binaların ne kadar kötü göründüğünü ve mahalleye zarar verdiğini hep beraber görüyoruz. Aynı zamanda başka illerde metruk binaların insanların üzerine yıkıldığı geçen basına da yansıtıldı. Buralardan geçen çocukların üzerine yıkılma tehlikesi var ve hiçbir önlem alınmadı. Biz bundan çok rahatsızız, bu metruk binaların bir an önce yıkılmasını ve görmüş olduğunuz tarihi dokuya örnek olmasını istiyoruz."

"Çocuklarımız 'Baba şu eski binaya girenler var' diyorlar "

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Mahsar Yüksel ise yetkililere seslenerek, "Bu görüntü Odunpazarı'na yakışmıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz bir an önce bu eski binaların yıkılmasını talep ediyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz bu binaların altında kalabilir. Çocuklarımızdan ve çevremizden sürekli bize 'baba şu eski binaya girenler var' ifadelerini duyuyoruz. Biz bunları dile getiriyoruz ama kimse bizi önemsemiyor" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Zile'yi sağanak vurdu, iş yerleri sular altında kaldı
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
Yağmur sonrası gökkuşağı manzarası
Son Haberler
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere...
TEM'de tır bariyerlere çarpıp aydınlatma direklerini devirdi
TEM'de tır bariyerlere çarpıp aydınlatma direklerini devirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi