• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. THY'nin, IndiGo Hava Yolları'na personeli ile kiraladığı uçak ilk İstanbul seferini gerçekleştirdi
Ekonomi
Yayınlanma: 01 Şubat 2023 - 13:47

THY'nin, IndiGo Hava Yolları'na personeli ile kiraladığı uçak ilk İstanbul seferini gerçekleştirdi

Türk Hava Yolları (THY) ile Hindistan hava yolu şirketi IndiGo arasında yapılan "bir uçağı mürettebatı ve ekipmanlarıyla birlikte kiralama" anlaşması kapsamındaki ilk Delhi-İstanbul uçuşu gerçekleştirildi

Ekonomi
01 Şubat 2023 - 13:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Hava Yolları (THY) ile Hindistan hava yolu şirketi IndiGo arasında yapılan "bir uçağı mürettebatı ve ekipmanlarıyla birlikte kiralama" anlaşması kapsamındaki ilk Delhi-İstanbul uçuşu gerçekleştirildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Hindistan'da artan seyahat talebini karşılamak adına imzalanan kiralama anlaşması kapsamında IndiGo bugün itibarıyla Delhi-İstanbul rotasında uçuracağı Boeing 777 uçağı operasyonuna dahil etti.

Hindistan'ın Delhi kentinden hareket eden TK 4650 uçuş kodlu ilk sefere katılan IndiGo Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Pieter Elbers ve beraberindeki heyeti, İstanbul Havalimanı'na varışlarında THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve şirketin yönetici ekibi tarafından törenle karşıladı.

Karşılama etkinliğinde konuşan Genel Müdür Ekşi, anlaşmanın yeni işbirliği fırsatları sunacağını belirterek şunları kaydetti:

"IndiGo'nun geniş gövde uçaklarla başlattığı uçuşların, iki ülke arasında kapasite artışına katkı sağlayacağını ve kod paylaşımı anlaşması ile birlikte Hindistan ve tüm dünya üzerinden yolcularımıza daha geniş fırsatlar sunacak alternatifler oluşturacağını görmekten mutluluk duyuyoruz. THY ve IndiGo bugün, IndiGo'nun Delhi'den İstanbul'a geniş gövde operasyonlarını başlatmasıyla ortaklıklarında yeni bir sayfa açtıklarını duyurdular. Projenin, bu çok değerli iki şirket arasındaki ticari ve stratejik işbirliğinin gelecekteki başarısına hizmet edeceğine inancımız tam. Bu işbirliğinin gerçekleşmesi için gerekli onay ve destekleri sağlayan Hindistan ve Türk sivil havacılık otoritelerine de ayrıca teşekkür ediyorum."

- THY'nin geniş gövdeli uçakları operasyonlarda kullanılacak

THY'nin B777 tipi uçağını ekipli olarak IndiGo Hava Yolları'na kiraladığı anlaşma kapsamında kiralama sürecinin 1 yıl süre ile devamı planlanıyor.

Bu kapsamda, THY filosunda yer alan B777-300ER tipi uçak ile İstanbul-Delhi hattında operasyona başlanacak, sonrasında da filoya ilave edilecek B777-300ER tipi uçak ile değiştirilecek. Devamında ise THY filosuna katılacak ikinci B777-300ER tipi uçak ile İstanbul-Mumbai hattında da uçuş sağlanacak.

THY hem business sınıf hem de ekonomi sınıfı bilet satışı yapabilecekken, operasyon yapısı gereği IndiGo Hava Yolları yalnızca ekonomi sınıfında bilet satışı yapabilecek. Bu çerçevede THY kabin ekipleri business sınıfındaki yolculara hizmet verecek.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Çankırı'da oluşan dev hortum paniğe sebep oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Beypazarı'nda dolu yağışı etkili oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere...
Kastamonu'da 2022'de 332,9 milyon dolarlık ihracat yapıldı
Kastamonu'da 2022'de 332,9 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi