• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "ASKON 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu:
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Ekim 2023 - 13:23

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "ASKON 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu:

"Yerli ve milli sanayi üretimine, istihdama ve döviz rezervlerimize zarar veren kayıt dışı ithalata karşı aktif bir politika izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz. Bizim tek bir menfaatimiz var. O da ülkemiz ekonomisinin güçlü olması, zarar görmemesi, halkımızın refahının zarar görmemesi" - "Avrupa Birliği, yeni dönemde Türkiye ile ekonomi ve ticaret üzerine yapıcı ve olumlu bir trend eğilimi içinde. Biz de aynı iradeyi gösteriyoruz. Gümrük Birliği içindeki bazı sıkıntıları görüşerek halletme çabası içindeyiz"

Ekonomi
21 Ekim 2023 - 13:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasanın adil, istikrarlı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapmakla görevli olduklarını belirterek "Bunu yaparken de denetleme yapmakla görevliyiz. Bu denetlemeleri de ekiplerimizle beraber yerine getiriyoruz. Piyasa ne kadar düzelirse ne kadar düzenli işlerse biz o kadar mutlu oluruz, iş yükümüz azalır o anlamda." dedi.

Bakan Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından derneğin genel merkezinde düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Bolat, AK Parti hükümetlerinin 21 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde her alanda 7/24 canla başla çalıştığını anımsatarak yeni hükümetle yaklaşık dört buçuk aydır görevde olan bakanlar olarak da ekipleriyle birlikte aynı tempoda çalıştıklarını dile getirdi.

Bolat, tabanda iş dünyasından alınan geri bildirimler ve istişarelerle sağduyuyu bulmaya, aklın yolu ve ortak aklın sesi olarak çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Dünyada ihracatın gerilediğini ama Türkiye'nin depreme rağmen ihracatını korumayı başardığını belirten Bolat, "İthalat konusunda proaktif davranıyoruz. Yerli ve milli sanayi üretimine, istihdama ve döviz rezervlerimize zarar veren kayıt dışı ithalata karşı aktif bir politika izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz. Bizim tek bir menfaatimiz var. O da ülkemiz ekonomisinin güçlü olması, zarar görmemesi, halkımızın refahının zarar görmemesi." diye konuştu.

Bolat, Türkiye'nin dünyada en hızlı işleyen ve en modern gümrüklere sahip olduğunu belirterek ticarette piyasa denetimi ve düzenlemelerin de önemine değindi.

Ticaret Bakanlığının bütün sektörleri ilgilendiren önemli bir bakanlık olduğuna işaret eden Bolat, "Ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları, kooperatifler sektörel düzenlemeler, yönetmelikler üzerinden bizim yetki kapsamımız içinde. Piyasanın adil, istikrarlı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapmakla görevliyiz. Bunu yaparken de denetleme yapmakla görevliyiz. Bu denetlemeleri de ekiplerimizle beraber yerine getiriyoruz. Piyasa ne kadar düzelirse ne kadar düzenli işlerse biz o kadar mutlu oluruz, iş yükümüz azalır o anlamda. Piyasalarda kaos olursa dalgalanma olursa ve manipülasyon, spekülasyon faaliyetleri olursa onlara da en sert bir şekilde müdahale etmekle görevliyiz." açıklamasını yaptı.

- "Meslek liselerini artırma noktasında büyük gayret gösteriyoruz"

Bu sene 1 trilyon dolar milli gelirin aşılacağını ve büyümeye yönelik hedeflerin çok iyi gittiğini belirten Ömer Bolat, yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme oranı hedeflendiğini ifade etti.

Bolat, "Aşırı düşük faizli kredilerle talebin yükseldiği süreçleri yaşadık. Salgından , Kovid'in yıkımından kurtulabilmek için ekonomimizi canlandırmak zorundaydık. Tam olarak faizlerin düşmesine ön ayak olup işletmelerin daha fazla satış yapabilmelerini, üretim yapabilmelerinin önünü açmak zorundaydık. Bunlar başarıyla uygulandı. Şimdilik yüksek enflasyonla mücadele hükümetimizin birinci önceliği. Yine bir diğer öncelik ise deprem bölgelerinin ayağa kaldırılması. Bu yıl sonuna kadar söz verildiği gibi on binlerce konut teslim edilecek depremzede kardeşlerimize." değerlendirmesinde bulundu.

Meslek liselerini, meslek okullarını, çıraklık okullarını artırma noktasında büyük gayret gösterdiklerini aktaran Bolat, "İşçi bulamıyoruz, çalıştıracak kalifiye eleman bulamıyoruz diye şikayet ediyorsunuz, bu sayede zamanla bu şikayetler de azalacak." dedi.

Bolat, "Avrupa Birliği, yeni dönemde Türkiye ile ekonomi ve ticaret üzerine yapıcı ve olumlu bir trend eğilimi içinde. Biz de aynı iradeyi gösteriyoruz. Gümrük Birliği içindeki bazı sıkıntıları görüşerek halletme çabası içindeyiz. İslam ülkeleri ile ilişkilerimiz mükemmel düzeyde. Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım, ticaret konusunda çok ciddi bir çaba içinde. Biz de aynı çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.

- "Gelişmiş ekonomiler, enflasyonla ciddi bir mücadele içerisinde"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın da küresel piyasalarda dünyanın gelişmiş ülkelerinde enflasyon sorunlarının yaşandığını belirtti.

Küresel salgınlar, jeopolitik gerilimler, doğal afetler ve savaşların öngörülebilir politikalar oluşturmayı zorlaştırdığını ifade eden Aydın, "Bu bağlamda küresel ölçekte gelişmiş ekonomilerin enflasyonla ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu, bu bağlamda tasarruf tedbirlerine giderek çözüm yolları aradıklarını görebiliriz. Yine ha keza bu ülkelerde ekonomiye olan güven ve istihdamda azalmalar olduğunu söyleyebiliriz. Bütün bunların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşının ve iklim değişikliğinin gıda, İsrail-Filistin geriliminin enerji alanında riskler oluşturduğunu belirtebiliriz." ifadelerini kullandı.

Aydın, "Gazze’de terör devleti İsrail'in bir hastaneyi hedef alması neticesinde yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden derin bir infial duyuyor, bu kalleşçe hain saldırıları en şiddetli bir biçimde ASKON olarak kınıyoruz." açıklamasını yaptı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin'de Engelliler Haftasında 60 vatandaşa akülü sandalye desteği
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Son Haberler
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Dayı arazi anlaşmazlığı yüzünden yeğenini öldürdü
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
İsrailli komutan: "Hizbullah’ın İsrail’e karşı ikinci bir cephe açmasından çok endişeliyiz"
İsrailli komutan: "Hizbullah’ın İsrail’e karşı ikinci bir cephe açmasından çok endişeliyiz"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi