• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Tıp eğitimini Türkiye'de alan Malezyalı komutan depremzedelere yardıma geldi
Genel
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 11:05

Tıp eğitimini Türkiye'de alan Malezyalı komutan depremzedelere yardıma geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gönüllü olarak Adıyaman'a gelen Tuğgeneral Dr. Amran Amır Hamzah, başında bulunduğu 110 kişilik sağlık ekibiyle sahra hastanesinde depremzedeleri tedavi ediyor - GATA mezunu Tuğgeneral Dr. Hamzah: - "Bu deprem beni çok etkiledi ve üzdü. Buraya gelip yardım etmek için hemen gönüllü olarak gitmek istediğimi bildirdim. Buraya vefa borcu ödemek için geldim"

Genel
22 Şubat 2023 - 11:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CÜNEYT ÇELİK/ABDULLAH SÖYLEMEZ - Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden 1989'da mezun olan Malezyalı Tuğgeneral Dr. Amran Amır Hamzah, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki sahra hastanesinde depremzedeleri tedavi ediyor.

Depremlerin ardından kente gelen Malezya ordusunda görevli 110 uzman sağlık personeli, Çelikhan ilçe meydanında kurulan sahra hastanesinde sağlık hizmeti sunuyor.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinden 1989 yılında mezun olan Tuğgeneral Dr. Hamzah da tomografi ve laboratuvar bölümleri ile ameliyathane, yoğun bakım ve doğumhane de bulunan hastanedeki ekibin başında görev alıyor.

Gönüllü olarak bölgeye gelen ve Türkçe bildiği için hastalarla yakından ilgilenen Hamzah, 13 doktor, 16 uzman, 81 de hemşire ve teknikerden oluşan ekibiyle depremzedelerin tedavilerine yardımcı oluyor.

- "Vefa borcumu ödemek için geldim"

Tuğgeneral Dr. Amran Amır Hamzah, AA muhabirine, deprem haberini duyunca büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin büyük bir afet yaşadığını ifade eden Hamzah, şöyle devam etti:

"Çok hasarlar var ve vatandaşlar bundan olumsuz etkilendi. Türkiye'de deprem olduğunda hemen buraya hareket ettik, 2 uçakla geldik. Bizim ekip hastane kurmak için Çelikhan'a geldi, 110 kişiyiz. Çok büyük bir deprem olduğunu gördüm, çok il etkilendi. Bu deprem beni çok etkiledi ve üzdü. Buraya gelip yardım etmek için hemen gönüllü olarak gitmek istediğimi bildirdim. Bizim grup hepsi asker, ben buraya vefa borcu ödemek için geldim."

Türkiye'de sağlık alanında önemli aşamalar katedildiğini belirten Hamzah, "Burada sizin hastalar çok çabuk başka hastanelere, başka yerlere sevk olabiliyor, bu konuda da sağlık hizmetiniz çok iyi. Bizim orada kar yağmaz, deprem de yok gibi o nedenle bayağı zorluk çektik. Kara alışık değiliz, gece eksi 10-15 dereceye düşüyor, bizim için zor. Bizim ekiptekiler canlı canlı kar gördüler. Zor şartlarda vatandaşlara yardım ediyoruz. Malezya ve Türkiye kardeş ülkelerdir. Umarım bu afet çabuk geçer ve normalleşirsiniz. Arama kurtarma ekimiz de geldi, onlar da Hatay'da çalışıyor." diye konuştu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
MKE Ankaragücü'nden 3 dönem transfer yasağına ilişkin açıklama
MKE Ankaragücü'nden 3 dönem transfer yasağına ilişkin açıklama
Milli teknoloji atölyelerinin Türkiye'deki ilk ve tek bağımsız binası Atatürk Üniversitesi kampüsünde inşa ediliyor
Milli teknoloji atölyelerinin Türkiye'deki ilk ve tek bağımsız...
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum Valiliği'nde il yöneticileri...
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Deprem bölgesindeki 29 müzede fiziki yıkım yok
Deprem bölgesindeki 29 müzede fiziki yıkım yok

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi