• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TOFAŞ'a emekcilerden tepki:
Ekonomi
Yayınlanma: 10 Aralık 2024 - 16:45
Güncelleme: 10 Aralık 2024 - 18:36

TOFAŞ'a emekcilerden tepki:

Otomotiv devi TOFAŞ'ın bir kalemde 700 işçiyi işten çıkarmasına Emek Partisi Bursa İl Başkanlığı rakamlarla tepki gösterdi.

Ekonomi
10 Aralık 2024 - 16:45
Güncelleme: 10 Aralık 2024 - 18:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOFAŞ'a emekcilerden tepki:
Otomotiv devi TOFAŞ'ın bir kalemde 700 işçiyi işten çıkarmasına Emek Partisi Bursa İl Başkanlığı rakamlarla tepki gösterdi.

Emekciler, krizin meydana getirdiği yıkımın faturasına patronların da ortak olması için mücadele çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Üretimdeki daralmalar gerekçe gösterilerek "Koç Holding'in 2024 başından bu yana üretimdeki daralmaları gerekçe göstererek kendi sınıf çıkarını ortaya koyup ilk fırsatta faturayı işçilere çıkarttığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rakamlara bakınca da ortaya çıkan başka bir gerçek daha var! Öyle ki, TOFAŞ üretimde daralma olduğunu söylediği 2024'ün ilk 9 ayında dahi 5 milyar lira kar elde etmişti. İşçilerin yasal olarak da hakkı olan tazminat ödemelerini bile sanki lütufmuş gibi sunan TOFAŞ patronu bir gerçeği hatırlamak zorundadır: TOFAŞ ilk 9 ayda işçi başına 943 bin lira kar etmiştir. TOFAŞ bu oyunu pandemide de oynayarak, kendisine yıllardır rekor düzeyde üretim yapan işçileri bir kalemde kapı dışarı ederek karını katlamıştır. 2020'de çalışan işçi sayısını 300 kişi azaltmasının ardından karını 300 milyon lira artırmış ve en çok kar eden 2'nci otomotiv şirketi olmuştur. Yine aynı TOFAŞ, 2022 yılında da net karını yüzde 160 oranında artırmıştır. Koç Holding patronları yıllardır işçiler üzerinden milyarca TL kar etmiş, kurduğu sömürü düzeninin sefasını sürmüştür, bugün yine geçmişte olduğu gibi cefasını işçilere çektirmek istemektedir."

"Ekonomik krizin faturasını işçiler değil, TOFAŞ patronu Koç Holding ödemelidir"

Açıklamada TOFAŞ işçilerinin, fabrika yönetiminin koyduğu üretim hedeflerine ulaşabilmek için yıllardır yeri geldiğinde eşlerini ve çocuklarını göremeden fedakarca çalıştıkları da anlatılarak, "Yeri geldi, hasta hasta çalışmak zorunda kaldı. Her ayın sonunda yoksulluk sınırına dahi ulaşamayan maaşlara mahkum edildi. İşten çıkarmalar ve yaşananlar TOFAŞ işçisinin akıbeti değildir! TOFAŞ'ı büyüten, üretim rekorları kırdıran işçilerdir. Sebep olduğu ekonomik krizin faturasını da işçiler değil TOFAŞ patronu Koç Holding ödemelidir" çağrısı yapıldı.

"Türk Metal işçilerle birlikte örgütlenip eylem yapmalı"

Açıklama şu şekilde devam etti: "Hakkımızı araması için fabrikada yetkisi olan, her ay maaşlarımızdan bir günlük yevmiyemizi alan sendika bugünler için vardır. Onların sessiz kalmasını, patronla iş tutmasını ve fabrikanın insan kaynakları gibi davranmasını kabul etmeyelim. Türk Metal sendikası, işten çıkarmaları durdurmak işçilerin haklarını savunmak için her türlü eylemi örgütlemeli, fabrikada eylemleri işçilerle birlikte yapmalıdır. Sustuğumuz, geride durduğumuz, işten atılan arkadaşlarımızı yalnız bıraktığımız her gün sıranın bize geldiğini bilmeliyiz. Patronların ve hükümetin tasarruf planının karşısında birleşelim. İşten atmaların durdurulması, krizin meydana getirdiği yıkımın faturasını patronların ödemesi için ortak mücadelede birleşelim."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
TİKA'dan Tahar Üniversitesine uygulamalı tarım ve eğitim için altyapı desteği
TİKA'dan Tahar Üniversitesine uygulamalı tarım ve eğitim için altyapı desteği

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi