• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. TOGÜ'de kalp cerrahisinde yeni nesil sistem hizmete alındı
Sağlık
Yayınlanma: 04 Ağustos 2026 - 12:09
Güncelleme: 04 Ağustos 2026 - 12:52

TOGÜ'de kalp cerrahisinde yeni nesil sistem hizmete alındı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi, yaklaşık 20 milyon TL değerindeki yeni nesil Essenz Kalp-Akciğer Sistemini hizmete alarak kalp cerrahisi ameliyatlarında hasta güvenliği ve teknolojik altyapısını güçlendirdi.

Sağlık
04 Ağustos 2026 - 12:09
Güncelleme: 04 Ağustos 2026 - 12:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOGÜ'de kalp cerrahisinde yeni nesil sistem hizmete alındı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi, yaklaşık 20 milyon TL değerindeki yeni nesil Essenz Kalp-Akciğer Sistemini hizmete alarak kalp cerrahisi ameliyatlarında hasta güvenliği ve teknolojik altyapısını güçlendirdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Hastanesi sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Kalp ve Damar Cerrahisi ameliyatlarında kullanılan yeni nesil Essenz Kalp-Akciğer Sistemi, üniversite hastanesinde hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 20 milyon TL değerindeki son teknoloji cihazla birlikte kalp cerrahisi operasyonlarında hasta güvenliğinin ve ameliyat süreçlerinin daha ileri bir seviyeye taşınması hedefleniyor.

Rektör Yılmaz: "Modern teknolojiyi sağlık hizmetlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz"

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, sağlık alanındaki teknolojik yatırımları insan hayatına dokunan en önemli sorumluluklardan biri olarak gördüklerini belirterek, Üniversite Hastanesine kazandırılan yeni nesil Kalp-Akciğer Sisteminin kalp cerrahisi operasyonlarının güvenli ve etkin şekilde gerçekleştirilmesinde hayati bir rol üstleneceğini söyledi. Yaklaşık 20 milyon TL değerindeki cihazın hastanenin teknolojik altyapısını güçlendirdiğini ifade eden Rektör Yılmaz, hastanenin kalp cerrahisindeki başarılı performansına da dikkat çekti.

2025 yılında Üniversite Hastanesinde 537 kalp ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Rektör Yılmaz, 2026'nın ilk yedi ayında ise bu sayının 318'e ulaştığını kaydetti. Bu verilerin hastanenin güçlü sağlık altyapısını ve alanında uzman hekimlerin özverili çalışmalarını ortaya koyduğunu belirten Rektörümüz, şöyle konuştu:

"Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak güncel teknolojileri sağlık hizmetlerimizle buluşturmaya, nitelikli hekim kadromuz ve modern cihaz altyapımızla Tokat'ımıza ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu önemli yatırımın hastanemize, şehrimize ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum."

Yeni sistem hasta güvenliğini ve kalite süreçlerini güçlendirecek

Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nuray Altındeğer Gülden ise yeni sistemin kalp ameliyatlarının en kritik ekipmanlarından biri olduğunu belirtti. Altındeğer, ameliyat sırasında kalp ve akciğerlerin görevini üstlenerek cerrahın güvenli şekilde işlem yapmasına imkân sağladığını ifade etti.

Uzun yıllardır kullanılan kalp-akciğer makinesinin yerine Essenz sisteminin kullanılmaya başlandığını belirten Gülden, cihazın ameliyat sürecine ilişkin tüm verileri dijital olarak kayıt altına alabildiğini, bunun da hem hasta güvenliği hem de kalite yönetim süreçleri açısından önemli avantajlar sunduğunu söyledi. Gülden, "Hastanemize kazandırılan bu yeni sistem sayesinde hastalarımıza daha güncel, güvenli ve uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Anne sütü alan bebekler daha az obezite ve diyabetle karşılaşıyor
Anne sütü alan bebekler daha az obezite ve diyabetle karşılaşıyor
Uzmandan sıcak havalarda egzersiz yapanlara elektrolit uyarısı
Uzmandan sıcak havalarda egzersiz yapanlara elektrolit uyarısı
Havuz kenarında hayat kurtaran 9 güvenlik kuralı
Havuz kenarında hayat kurtaran 9 güvenlik kuralı
Denizaltı değil, şifa kapsülü
Denizaltı değil, şifa kapsülü
Son Haberler
Bilecik Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi
Bilecik Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi
Kırım'da bir Rus askeri önce birlik arkadaşlarına, sonra sivillere ateş açtı: 4 ölü
Kırım'da bir Rus askeri önce birlik arkadaşlarına, sonra sivillere...
Seyir halindeki balya yüklü kamyon alev alev yandı
Seyir halindeki balya yüklü kamyon alev alev yandı
Çöp alanından sıçrayan ateş ormanlık alanı yaktı
Çöp alanından sıçrayan ateş ormanlık alanı yaktı
Atina yakınlarındaki orman yangınlarında 13 bin hektardan fazla alan kül oldu
Atina yakınlarındaki orman yangınlarında 13 bin hektardan fazla alan...
Tomarza'da hububat alımları sürüyor
Tomarza'da hububat alımları sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi