• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Tokatlı girişimci İtalyanların 1 milyon liralık kalıbını boşa çıkarttı
Yaşam
Yayınlanma: 02 Mayıs 2024 - 10:34
Güncelleme: 02 Mayıs 2024 - 10:36

Tokatlı girişimci İtalyanların 1 milyon liralık kalıbını boşa çıkarttı

Tokatlı girişimci Fatih Yenilmez, 24 yıl Bursa'da çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra geri döndüğü köyünde açtığı iş yerinde taleplere yetişemiyor. Bursa'da çalıştığı dönemde İtalyanların arabada kullandıkları sac tamponu 1 milyon liralık kalıba gerek kalmadan bükme makinesinde üreten Yenilmez, "Yurt dışından da talepler var ama şu an bu ihtiyacı karşılayamıyoruz. Kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz. Kemik kadromuz oluştuktan sonra da

Yaşam
02 Mayıs 2024 - 10:34
Güncelleme: 02 Mayıs 2024 - 10:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tokatlı girişimci Fatih Yenilmez, 24 yıl Bursa'da çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra geri döndüğü köyünde açtığı iş yerinde taleplere yetişemiyor. Bursa'da çalıştığı dönemde İtalyanların arabada kullandıkları sac tamponu 1 milyon liralık kalıba gerek kalmadan bükme makinesinde üreten Yenilmez, "Yurt dışından da talepler var ama şu an bu ihtiyacı karşılayamıyoruz. Kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz. Kemik kadromuz oluştuktan sonra da başlamayı düşünüyoruz" dedi.

Tokat'ın merkeze bağlı Tahtoba köyünde yaşayan 50 yaşındaki Fatih Yenilmez, 1999 yılında Bursa'ya taşındı. 24 yıl burada çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra kendi iş yerini açarak çalışmaya devam eden Yenilmez, İtalyanların bir araba modelinde kullandıkları sac tamponu 1 milyon TL'lik kalıba gerek kalmadan kendi yöntemiyle bükme makinesinde uç ezerek üretti. 2023 yılında emekli olan Yenilmez, doğduğu köyüne geri döndü. Köyünde açtığı iş yerinde 5 kişiye istihdam sağlayan Yenilmez, çevre köylerden gelen vatandaşların da eskiyen tarım aletlerini tamir ederek yeniliyor. Yenilmez, ihtiyaca göre römorktan konteynıra, bungalov evden birçok tarım aletine kadar farklı ürünler üretiyor.

"İtalyanların 1 milyonluk tampon kalıbını boşa çıkarttım"

Emekli olduktan sonra vatandaşların taleplerini karşılamak için köyüne döndüğünü anlatan Fatih Yenilmez, "Tokat'ın merkeze bağlı Tahtoba köyünde yaşıyorum. 1999 yılında çalışmak için Bursa'ya gitmiştim. 2018 yılında da makine üzerine firmamı açtım. 2023 yılına kadar da orada faaliyet gösterdikten sonra emekli oldum. Burada da böyle bir talebin olduğunu biliyorduk. O yüzden köyümde faaliyet göstermeye başladık. Bursa'da bir firmada çalışırken İtalyanların MCV projesi olan bir arabanın plastik tamponu içerisinde olan sac tampon var. Bunların uçlarını İtalyanlar ezmek için ayrı bir kalıp kullanıyorlardı, bükme makinesine giriyordu. Ben bunu bükme makinesinde yapacağımı söyledim. İtalyanlar da 'O iş zaten olsa biz yapardık, bu kalıbı boş yere yapmazdık' dediler. Daha sonra da bana 'Nasıl yapılacaksa yap' dediler. Yaptım ve başardım. Bükme makinesinde aynı zamanda o uç ezmeyi de yaptım. Adamların 1 milyonluk kalıpları boşa çıktı. Bana da kendilerinin İtalya'dan buraya geliş ve gidiş uçak masrafını ödediler" dedi.

"Mevcut tarım aletlerini revize ediyoruz"

Her türlü tarım eşyasını revize ettiklerini söyleyen Yenilmez, "Daha önce deneyimimiz vardı. Ustamızın da çok sayıda römork yapmışlığı vardı. O yüzden herhangi bir devrilme yaşanmıyor. Yaptığımız römorklardan bir şikâyet almıyoruz. Aynı zamanda eski römorkları da revizyon yaparak yeni hale getiriyoruz. Traktörlerin arkasına sepet yapıyoruz. Bungalov ev, çoban evi yapıyoruz. Traktöre takıp götürüp istediği yere bırakıyor, istediği yerde konaklıyor. Mevcut tarım aletlerini de ihtiyaca göre revizyon yapıyoruz" diye konuştu.

İhtiyacı karşılayamadıklarına değinen Yenilmez, "Yurt dışından da talepler var ama şu an bu ihtiyacı karşılayamıyoruz. Kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz. Kemik kadromuz oluştuktan sonra da başlamayı düşünüyoruz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kadın Emeği Merkezi'nde yıl sonu sergisi açıldı
Kadın Emeği Merkezi'nde yıl sonu sergisi açıldı
Kavurucu sıcakta çocukların serinlik adresi su oyun parkları
Kavurucu sıcakta çocukların serinlik adresi su oyun parkları
Yazın serinleten lezzeti bici bici, Erasmus hayaline umut oldu
Yazın serinleten lezzeti bici bici, Erasmus hayaline umut oldu
Bilecik Belediyesi'nden çekirgelere karşı erken önlem
Bilecik Belediyesi'nden çekirgelere karşı erken önlem
Son Haberler
Türkiye'nin tek köy voleybol turnuvası başladı
Türkiye'nin tek köy voleybol turnuvası başladı
Beşiktaş'ta Midtjylland maçı hazırlıkları tamamlandı
Beşiktaş'ta Midtjylland maçı hazırlıkları tamamlandı
Yarının Köyleri, üreticilere sunduğu desteği yapay zekâ eğitimleriyle güçlendiriyor
Yarının Köyleri, üreticilere sunduğu desteği yapay zekâ eğitimleriyle...
Çarpıp kaçtı, aracı sakladı, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Çarpıp kaçtı, aracı sakladı, yurt dışına kaçmaya çalışırken...
Kilosu 400 lira, topu 10 lira: Kilisli dondurmacıdan topu 400 liraya satılan dondurmaya tepki
Kilosu 400 lira, topu 10 lira: Kilisli dondurmacıdan topu 400 liraya...
Yabancı öğrenciler Osmanlı'yı yerinde hissetti
Yabancı öğrenciler Osmanlı'yı yerinde hissetti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi